سامانه سیاق بانک مرکزی
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

سامانه سیاق بانک مرکزی یکی از جدیدترین و کاربردی ترین سایت های اجرای احکام قضایی می باشد که این بانک با همکاری قوه قضاییه طراحی کرده است. هدف اصلی این سامانه دریافت احکام قضایی صادر شده از سوی دادگاه ها و مراجع قضایی و ابلاغ به بانک مرکزی است. پس از ثبت این احکام در سایت، در تمام شبکه بانکی تحت نظارت بانک مرکزی پخش خواهد شد. در نتیجه، بانک های مختلف می توانند نسبت به مسدودسازی، رفع مسدودسازی حساب افراد و موارد این چنینی دیگر اقدام نمایند. تا قبل از راه اندازی سایت سیاق اجرای احکام ، اشخاص جهت مسدودسازی یا استعلام حساب افرادی که از آن ها شکایت داشتند، باید حضورا به بانک های مد نظر مراجعه می کردند. این فرایند هم مستلزم دریافت حکم مربوطه از دادگاه و مراجع قضایی بود. مجددا برای دریافت استعلام یا مسدودسازی حساب افراد در بانک های مختلف هم نیاز به اخذ مجوز بانک مرکزی وجود داشت که زمان انجام این فرایند را بیش تر هم می کرد.

با توجه به این که طی سال های اخیر، بورکراسی و کاغذ بازی های لازم در فرایند مسدودسازی قضایی حساب افراد را با مشکل مواجه ساخته بود، قوه قضاییه با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سامانه سیاق را ایجاد کرده اند. سیاق که مخفف سامانه یکپارچه احکام قضایی است، احکام دادگاه ها و مراجع قضایی را به صورت مستقیم به بانک مرکزی ابلاغ می کند. در نتیجه این احکام در تمام شبکه بانکی پخش شده و دادگاه می تواند در کم ترین زمان ممکن، دستور استعلام، مسدودسازی یا رفع مسدودی حساب های بانکی مختلف را صادر کند. از طرف دیگر، قاضی با جمع آوری اطلاعات بانکی اشخاص به صورت آنلاین و از طریق این سامانه، می تواند حکمی دقیق و مناسب اعمال کند. با توجه به اهمیت و کاربرد فراوان این سایت، در ادامه نحوه ورود به سامانه سیاق بانک مرکزی و راهنمای رفع مسدودی آن را به صورت کامل برای تان آورده ایم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این باره به دست آورید.



سامانه سیاق بانک مرکزی چیست

بانک مرکزی و قوه قضاییه به منظور بهبود ارتباط خود و تسریع اجرای احکام، سامانه ای جدید با عنوان سیاق راه اندازی کرده اند. سیاق مخفف سامانه یکپارچه اجرای احکام می باشد و احکامی که از سوی دادگاه ها صادر می شوند را به بانک مرکزی ابلاغ می کند. در نتیجه، این احکام در تمام شبکه بانکی پخش شده و امکان رسیدگی سریع به آن ها فراهم می شود. از این رو می توان گفت سایت سیاق اجرای احکام یکی از مهم ترین چالش های اشخاص در دعاوی قضایی را برطرف ساخته است. در گذشته افراد شاکی برای پیگیری و استعلام حساب اشخاص محکوم باید حضورا به بانک مرکزی یا سایر بانک ها مراجعه می کردند. از طرف دیگر، برای انجام این امر نیاز به مجوز و نامه رسمی نهادهای مربوطه داشتند. این موضوع تا حد زیادی اتلاف زمان و هزینه های قضایی را به دنبال داشته و گاها این زمان به چند ماه هم می رسید. اما سامانه سیاق زمان این فرایند را به حداقل رسانده است.

سامانه سیاق

 

بیشتر بخوانید: سامانه فیروزه بانک ملی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

ورود به سامانه سیاق

حال که شناخت مناسبی از سایت سیاق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به دست آورده اید، می دانید تا چه اندازه در تسهیل اجرای احکام قضایی مرتبط با بانک موثر است. موضوع مهم در این رابطه، نحوه ورود به سایت مذکور می باشد. در این رابطه باید بگوییم که سامانه سیاق بانک مرکزی از ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۱ راه اندازی رونمایی شده و هنوز نشانی اینترنتی آن منتشر نشده است. اما با توجه به بند الف ماده ۱۱۷ قانون ششم توسعه، به احتمال زیاد ورود به این سامانه تنها برای کارمندان قوه قضاییه و سایر مراجع ذی صلاح امکان پذیر خواهد بود. چرا که مشاهده اطلاعات حساب های بانکی افراد جزو امورات محرمانه بوده و هر فردی امکان دسترسی به آن ها را نخواهد داشت. از این رو در صورت انتشار رسمی اطلاعات سایت سیاق اجرای احکام ، احتمالا فقط مسولان قضایی می توانند به آن وارد شده و از خدمات قابل ارائه مانند استعلام حساب های بانکی، مسدودسازی یا رفع مسدودی حساب شان اقدام نمایند.

 

بیشتر بخوانید: معدل حساب بانک مهر ایران

راهنمای رفع مسدودی حساب در سامانه سیاق

از جمله رایج ترین احکام قضایی مرتبط با بانک ها، مسدودی یا رفع مسدودی حساب افراد است. با توجه به اطلاعات منتشر شده در رابطه با سایت سیاق، قاضی یا سایر مسولان قضایی ذی ربط می توانند در سریع ترین زمان ممکن دستور مسدودی حساب بانکی افراد را از طریق سامانه سیاق صادر کنند. بانک ها هم پس از دریافت این حکم، در اسرع وقت نسبت به مسدودسازی حساب اقدام خواهند کرد. اما موضوع مهم در این باره، نحوه رفع مسدودی حساب هایی است که از طریق مسدود شده اند. تا کنون اطلاعات دقیقی در رابطه با شیوه رفع مسدودی حساب از طریق سایت مذکور منتشر نشده است. اما بر اساس روند کلی رفع مسدودی حساب ها در فرایند قضایی، به احتمال زیاد شخص باید مدارک لازم را مبنی بر تبرعه خود ارائه دهد. به این ترتیب در صورتی که شخص در پرونده تبرعه شود، رای رفع مسدودی حساب وی مجددا از سوی قاضی یا مرجع ذی صلاح در سامانه سیاق بانک مرکزی ثبت خواهد شد.

سامانه سیاق بانک مرکزی

 

بیشتر بخوانید: سامانه بستام بانک ملت

نکات سامانه سیاق اجرای احکام

با توجه به اطلاعاتی که تا این جای کار ارائه دادیم، اکنون شناخت کاملی از سایت سیاق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به دست آورده و می دانید که برای انجام چه اموراتی کاربرد دارد. اگر چه تا کنون اطلاعات زیادی در رابطه با این سامانه و آدرس آن منتشر نشده، اما به احتمال زیاد فقط قضات و مسولین قضایی امکان استفاده از آن را خواهند داشت. چرا که اطلاعات موجود در سایت سیاق اجرای احکام از جمله حساب های بانک افراد محرمانه بوده و بدون مجوز دستگاه قضایی، قابل رویت نخواهند بود. به هر حال، افراد جهت استفاده از این سایت جدید و پرکاربرد بانک مرکزی که با همکاری قوه قضاییه راه اندازی شده، باید به یک سری نکات مهم توجه داشته باشند. برخی از مهم ترین نکات موجود پیرامون سامانه سیاق اجرای احکام به شرح ذیل می باشند:

  •  این سامانه به منظور بهبود ارتباط بانک مرکزی جمهوری اسلامی و قوه قضاییه ایجاد شده است. از این رو فرایند بورکراسی و کاغذ بازی جهت اجرای احکام قضایی مربوط به حساب های بانکی، تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
  •  امکان استفاده از این سامانه تنها برای کارمندان دادگاه و سایر مراجع ذی صلاح وجود دارد. پس افراد عادی امکان ورود و استفاده از آن را نخواهند داشت.
  •  از آن جایی که دستوری مسدودی حساب توسط مقامات قضایی در سامانه سیاق بانک مرکزی ثبت می شود، جهت رفع مسدودی حساب از این طریق هم نیاز به دستور نهادهای قضایی و ذی صلاح وجود دارد.

منبع : سامانه سیاق بانک مرکزی





:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 شهريور 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: