سامانه توثیق الکترونیکی دارایی
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

سامانه توثیق الکترونیکی درگاه جدیدی است که با نام اختصاری «ست» توسط بانک صادرات ایران رونمایی شده و امکان وثیقه گذاری دارایی های مختلف افراد را برای دریافت تسهیلات فراهم می کند. در گذشته برای اخذ تسهیلات بانکی، سند ملکی، چک و سفته مهم ترین اسناد و مدارکی بودند که امکان استفاده از آن ها به عنوان وثیقه وجود داشت. اما راه اندازی سامانه توثیق سهام، شرایط لازم برای وثیقه گذاری بسیاری از دارایی های دیگر افراد را هم فراهم می کند. بر اساس اظهارات عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران در مراسم رونمایی از سامانه توثیق، در وهله اول امکان وثیقه گذاری سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی از طریق آن وجود دارد. اما در ادامه شرایط لازم برای توثیق دارایی های دیگر از جمله سپرده های بانکی نزد کلیه بانک ها، سیم کارت، طلای خانگی، سهام عدالت و یارانه ها، مجوز معدن و دارایی های این چنینی دیگر هم فراهم می شود. بنابراین سامانه ست کاربرد فراوانی در زمینه تسهیل فرایند وثیقه گذاری تسهیلات خواهد داشت.

سایت توثیق الکترونیک که به تازگی توسط بانک صادرات و با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی راه اندازی شده، تا آخر سال به صورت کامل تکمیل خواهد شد. به عبارت دیگر، امکان وثیقه گذاری انواع دارایی ها از طریق آن فراهم می شود. از سوی دیگر، این سامانه تنها به بانک صادرات ایران تعلق نداشته و تمامی بانک های کشور امکان استفاده از آن را خواهند داشت. بنابراین مشتریان بانک های مختلف با استفاده از سامانه توثیق الکترونیک دارایی، می توانند از دارایی های مختلف خود به عنوان وثیقه جهت دریافت تسهیلات بانکی استفاده کنند. فرایند وثیقه گذاری در این سامانه به صورت کاملا آنلاین انجام گرفته و نیازی به مراجعه حضوری وجود ندارد. هم چنین در صورتی که شخص از پرداخت تسهیلات دریافتی خودداری کند، بانک می تواند با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان بورس اوراق بهادار و شرکت های بیمه ای، نسبت به مسدودسازی و نقد کردن وثیقه اقدام نماید. در ادامه توضیحات لازم را درباره سامانه توثیق سهام عدالت، به صورت کامل ارائه خواهیم داد.



سامانه توثیق الکترونیکی دارایی (ست) چیست

بانک صادرات ایران در آخرین روزهای آبان ۱۴۰۲، از سامانه ای جدید با عنوان توثیق الکترونیکی دارایی ها یا «ست» رونمایی کرد. این سامانه جدید می تواند تا حد زیادی روابط بانک ها و مشتریان به ویژه در زمینه ارائه و دریافت تسهیلات را بهبود بخشد. چرا که امکان وثیقه گذاری انواع دارایی های با ارزش از جمله سهام، سپرده بانکی، بیمه عمر و زندگی، سیم کارت، طلا و موارد این چنینی دیگر را فراهم می کند. استفاده از سامانه توثیق الکترونیکی، به میزان قابل توجهی مشکلات ناشی از پیدا کردن وثیقه های قابل قبول بانک ها مانند سند خانه، زمین، کارخانه و غیره را برای دریافت وام کاهش می دهد. زیرا مشتریان می توانند حتی از دارایی های خرد یا تجمیع تعدادی دارایی به عنوان وثیقه استفاده کرده و از تسهیلات بانکی بهره مند شوند. از سوی دیگر، بانک هم در صورت عدم پرداخت تسهیلات توسط وام گیرندگان می تواند به سادگی نسبت به نقد کردن دارایی های وثیقه گذاران اقدام کرده و از این نظر مشکلی ندارد.

سامانه توثیق الکترونیک هوشمند ستاره

بنابراین سامانه توثیق سهام و دیگر دارایی ها، یک راه حل بسیار کاربردی و مناسب برای ارتباط بهتر بین بانک و مشتریان در زمینه استفاده از تسهیلات خواهد بود. به ویژه زمانی که سیاست های دولت و مجلس در جهت حذف تعداد ضامن های بالا، وثیقه های سنگین و دیگر چالش های پیش روی افراد برای استفاده از تسهیلات بانکی است. بر اساس اعلام هیئت مدیره بانک صادرات که از سامانه ست رونمایی کرده اند، در مرحله اول امکان وثیقه گذاری سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی با کمک این درگاه آنلاین وجود دارد. اما پیوسته به روز رسانی های جدیدی انجام گرفته و شرایط لازم برای توثیق سایر دارایی های افراد مانند سهام عدالت، سیم کارت، طلا، سپرده های بانکی، یارانه، مجوز معدن و هر دارایی دیگر که مالیات داشته و قابل نقد شوندگی باشد، فراهم می گردد. بر اساس اعلام بانک صادرات، تا پایان سال زنجیره وثایق سامانه توثیق الکترونیک دارایی تکمیل شده و افراد امکان وثیقه گذاری انواع دارایی های خود را خواهند داشت.

 

بیشتر بخوانید: ثبت نام وام سهام عدالت

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

ورود به سامانه توثیق سهام

اکنون که اطلاعات لازم را درباره سامانه توثیق به دست آورده اید، حتما می خواهید روش ورود به این سامانه را هم بدانید. در این رابطه باید بگوییم که سایت مذکور به تازگی توسط بانک صادرات ایران راه اندازی شده و آدرس اینترنتی آن منتشر نشده است. اما احتمالا به زودی نشانی این سامانه جدید و کاربردی اعلام خواهد شد تا افراد جهت استفاده از سامانه توثیق سهام عدالت و دیگر دارایی ها، مشکلی نداشته باشند. بدون شک، ورود و بهره مندی از خدمات این سامانه هم مانند بسیاری از درگاه های آنلاین جدید، با استفاده از گوشی موبایل و سیستم های کامپیوتری امکان پذیر خواهد بود. بنابراین محدودیتی هم از این نظر وجود نخواهد داشت. هم چنین، کاربران و متقاضیان استفاده از درگاه آنلاین «ست» باید توجه داشته باشند که تمامی فرایندهای وثیقه گذاری در این سامانه به صورت آنلاین انجام گرفته و نیازی به مراجعه حضوری به بانک نیست. بنابراین استفاده از سامانه توثیق الکترونیکی، صرفه جویی در زمان و هزینه مشتریان را هم به دنبال دارد.

سامانه توثیق سهام

سامانه وثیقه گذاری دارایی ها با عنوان «ست»، در اختیار تمامی بانک های کشور و هم چنین نهادهایی که فروش اعتباری دارند، قرار می گیرد. بنابراین به هیچ وجه تنها مختص بانک صادرات نبوده و به زودی مشتریان بانک های مختلف کشور، امکان استفاده از این سامانه برای توثیق دارایی های خود را به دست می آورند. هماهنگی های لازم برای فعال سازی هر چه زودتر سامانه توثیق سهام هم با قوه قضاییه انجام گرفته تا بر فرض صدور قرار وثیقه، با وثیقه گذاری الکترونیک از زندان رفتن جلوگیری شود. نکته قابل توجه در رابطه با توثیق سهام در این سامانه، عدم امکان معامله آن می باشد. تا زمانی که سهام بورسی افراد توسط سپرده گذاری مرکزی در وثیقه بانک یا هر نهاد اعتباری دیگر باشد، شخص امکان معامله آن را نخواهد داشت. ریسک های ناشی از نوسان نزولی قیمت سهام هم در سامانه ست پیش بینی شده و در صورت کاهش قیمت سهام به دلیل نوسانات بورس، به مشتری اطلاع داده می شود تا وثیقه را تجدید کند.

 

بیشتر بخوانید: ثبت نام سهام نوزادان ۱۴۰۲

سامانه توثیق سهام عدالت

سهام عدالت یکی از مهم ترین دارایی هایی است که بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون شهروند ایرانی از آن برخوردار هستند. بنابراین یکی از مهم ترین مواردی که به عنوان وثیقه در سامانه جدید توثیق بانک صادرات مطرح شده، همین سهام عدالت است. با توجه به این که میزان سهام عدالت افراد متفاوت است، هر شخص بسته به سهام خود امکان وثیقه گذاری مبالغ مختلفی را در سامانه توثیق الکترونیک دارایی ها خواهد داشت. به عبارت دیگر، هر چه مبلغ سهام عدالت شما بیش تر باشد، مبلغ وثیقه تان سنگین تر و امکان استفاده از تسهیلات بیش تری را خواهید داشت. در حال حاضر، امکان مشاهده ارزش سهام عدالت هر فرد به صورت دقیق از طریق سایت سهام عدالت فراهم است. بنابراین افرادی که قصد وثیفه گذاری سهام خود در این سامانه برای بهره مندی از وام های بانکی یا خریدهای اعتباری را دارند، با مراجعه به سایت مربوطه به آدرس sahamedalat.ir می توانند از مبلغ دقیق سهام شان برای وثیقه گذاری در سامانه توثیق سهام عدالت مطلع شوند.

سهام عدالت

وثیقه گذاری سهام عدالت و دیگر دارایی ها در درگاه الکترونیکی ست، مزایای فراوانی برای مشتریان، بانک ها و به طور کلی چرخه اقتصادی کشور دارد. مدیریت ثروت، کاهش زمان وثیقه ‌گذاری، تنوع در ارائه وثایق، تناسب ارزش دارایی مورد وثیقه و تسهیلات پرداختی، امکان وثیقه‌گذاری دارایی‌ های راکد و غیر مولد، امکان تغییر وثیقه و کاهش نیاز به مراجعه حضوری برخی از مهم ترین مزایای سامانه توثیق الکترونیکی محسوب می شوند. علاوه بر این، مشتریان می توانند با رفع تعهدات خود، بخشی از وثایق را آزادسازی کنند. چالش عدم قبول ضامن توسط بانک ها هم با این روش به میزان قابل توجهی رفع خواهد شد. چرا که وثیقه های قابل پذیرش در سامانه توثیق با همکاری نهادهای ذی ربط تا پایان بازپرداخت تسهیلات مسدود گردیده و عمدتا قابلیت نقد شوندگی بالایی دارند. به همین خاطر، بهترین نوع ضامن بوده و توسط بانک ها هم به خوبی پذیرفته می شوند. البته رتبه افراد هم در تعیین این که کدام دارایی در سامانه توثیق سهام پذیرفته شود، تاثیر خواهد داشت.

نحوه دریافت وام توثیق سهام

با رونمایی از سامانه توثیق، بسیاری از مشتریان در پی استفاده از این سامانه برای دریافت تسهیلات بانکی هستند. به همین خاطر، با این سوال مواجه می شوند که نحوه دریافت وام توثیق سهام به چه صورت است. در این رابطه باید بگوییم که بر اساس اظهارات هیئت مدیره بانک صادرات، احتمالا تا آخر آذر ماه ۱۴۰۲، بیش از ۵۰ درصد بانک های کشور به سامانه ست اضافه خواهند شد. بنابراین در وهله اول باید دقت داشته باشید که این سامانه مختص بانک صادرات نبوده و مشتریان سایر بانک ها هم امکان استفاده از آن را خواهند داشت. مورد بعدی این که سامانه توثیق ثبت نام وام را انجام نداده و جهت ارائه وثیقه مورد استفاده قرار می گیرد. پس مشتریان ابتدا باید طرح وام و تسهیلات خود را از طریق بانک مورد نظر انتخاب کنند. سپس با هماهنگی بانک به سامانه توثیق الکترونیک دارایی مراجعه کرده و دارایی های قابل قبول خود را به میزان لازم، به عنوان ضامن بازپرداخت وام شان در این سامانه وثیقه گذاری کنند.

منبع : سامانه توثیق الکترونیکی دارایی





:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: