وام خودمالکی
نوشته شده توسط : sevda
مقدمه

امکان ثبت نام وام خودمالکی از روز پنج شنبه ۲ دی ماه از طریق سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن برای افراد واجد شرایط ایجاد شده است. موضوع مسکن در سال های گذشته به یکی از مهم ترین موضوعات در کشور تبدیل و تصمیمات زیادی هم در این باره توسط دولت و مسولین مربوطه گرفته شده است. زیرا با افزایش بی رویه قیمت زمین و هم چنین مصالح ساختمانی، قیمت نهایی ساختمان ها و هم چنین نرخ اجاره و رهن خانه هم افزایش زیادی را تجربه کرده است. در نتیجه امکان خرید خانه و حتی رهن و اجاره هم برای مردم دشوار شده است. به همین دلیل، طرح های گوناگونی جهت افزایش ساخت مسکن ارائه شده تا بتوان از سیر صعودی قیمت آن جلوگیری کرد. اعطای وام خود مالکی هم یکی از جدیدترین طرح های ارائه شده در این زمینه است که امکان دریافت کمک مالی جهت ساخت مسکن را برای دارندگان ملک فراهم می کند.

ثبت نام  خود مالکی

البته همان طور که به احتمال زیادی می دانید، طرح نهضت ملی مسکن با هدف ساخت ۴ میلیون واحد خانه در دولت جدید استارت زده شده است. در این طرح علاوه بر این که سعی می شود تا حد امکان زمین های مناسب از سمت دولت تهیه شود، وام ساخت مسکن با درصد سود مناسب هم به متقاضیان داده می شود. اما اکنون اصلاحاتی در این طرح ایجاد شده و امکان استفاده از تسهیلات بانکی برای افراد مالک هم فراهم شده است. این افراد می توانند نسبت به دریافت این وام ها اقدام نموده و در ادامه هم اقساط وام خودمالکی را با توجه به شرایطی که برای آن تعیین شده است، پرداخت نمایند. با توجه به اهمیت این موضوع برای بسیاری از دارندگان املاک که قصد ساخت و ساز را دارند، در ادامه نحوه ثبت نام وام خودمالکی ، میزان این تسهیلات و اقساط آن ها و هم چنین شرایط دریافت این وام را بیان خواهیم کرد. پس در ادامه با ما همراه باشید.



وام خودمالکی چیست

همان طور که گفتیم، دولت جدید طرح های گوناگونی را برای افزایش ساخت مسکن ارائه کرده است که از جمله مهم ترین آن می توان به طرح نهضت ملی مسکن اشاره نمود. در این طرح یک سری تسهیلات به متقاضیان ارائه می شود تا راحت تر بتوانند نسبت به ساخت مسکن اقدام کنند. اگر چه در ابتدا وجود برخی شرایط باعث می شد افرادی که دارای ملک هستند نتوانند از تسهیلات این طرح استفاده کنند، اما با تغییر نظراتی که در ادامه رخ داد، این امکان هم میسر شد. وام خودمالکی را هم می توان حاصل همین تجدید نظرها دانست. در حال حاضر کسانی که دارای ملک از جمله زمین یا ساختمان فرسوده باشند هم می توانند نسبت به دریافت این وام اقدام نمایند. به عبارت دیگر، در صورتی که فرد زمین یا مکان مناسبی برای ایجاد مسکن داشته باشد، امکان ثبت نام وام خودمالکی و استفاده از آن برای ساخت را خواهد داشت.

وام خود مالکی چیست؟

هدف از ارائه وام های خودمالکی هم این است که افراد دارای زمین یا ملک انگیزه لازم برای ساخت را پیدا کنند. چرا که با ساخت این واحدهای مسکونی توسط افراد خودمالک در کنار مسکن هایی که در طرح نهضت ملی ساخته می شود، بخش زیادی از نیاز به خانه در کشور تامین خواهد شد. در نتیجه، امکان ثابت نگه داشتن قیمت آن و تامین مسکن برای اقشار ضعیف تر هم وجود خواهد داشت. البته لازم به ذکر است که این افراد جهت دریافت وام خودمالکی باید به سامانه جامع طرح های مسکن حمایتی مراجعه نموده و ثبت نام شان را انجام دهند. در ادامه هم باید مدارک لازم را به بانک مربوطه ارائه دهند تا امکان دریافت وام برای شان فراهم باشد. بانک مربوطه که توسط خود فرد مالک انتخاب شده است، بر مبنای شرایط اعلام شده قسط بندی را هم انجام می دهد تا متقاضی بر اساس آن نسبت به پرداخت اقساط وام خودمالکی اقدام نماید.

 

 

 

نحوه ثبت نام وام خودمالکی

اکنون که اطلاعات کافی در مورد وام خودمالکی را به دست آورده اید، لازم است نحوه ثبت نام برای دریافت این وام را هم بداند. چرا که جهت دریافت این وام لازم است ابتدا نسبت به انجام ثبت نام اقدام نموده و مدارک لازم را هم ارائه کنید. نحوه نام نویسی برای دریافت این وام هم مانند سایر طرح های مسکن به صورت اینترنتی است. به عبارت دیگر، کاربران باید به سامانه در نظر گرفته شده برای این کار مراجعه نموده و اقدامات لازم را طی کنند. سایت در نظر گرفته شده برای ثبت نام وام خودمالکی هم همان سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن است. زیرا همان طور که گفتیم، این وام هم در ارتباط با طرح نهضت ملی اعطا می شود تا مالکان زمین هم امکان ساخت مسکن را داشته باشند. در ادامه نحوه انجام ثبت نام برای دریافت این وام به صورت آنلاین و از طریق سامانه مذکور را برای شما بیان کرده ایم.

جهت نام نویسی وام خودمالکی در سامانه ثبت نام حمایتی مسکن هم باید مراحلی را طی کنید که کاملا مشابه با انجام ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن است. منتهی با توجه به این که متقاضیان این وام کسانی هستند که دارای ملکی از خود می باشند، باید در ابتدای کار شرایط مالکیت را جور دیگر انتخاب کنند. در ادامه مهم ترین مراحل لازم برای ثبت نام این وام را برای شما آورده ایم:

  1. ۱ابتدا باید آدرس سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن یعنی saman.mrud.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو نمایید.
  2. ۲در ادامه منتظر باشید تا نتایج جست و جوی تان نمایش داده شود. اولین سایت نمایش داده شده در لیست نتایج با عنوان «سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن» را انتخاب نموده و بر روی آن کلیک کنید.

    ورود به سایت ثبت نام وام خودمالکی

  3. ۳با ورود به صفحه اصلی این سایت گزینه های متعددی را در قسمت بالای آن مشاهده خواهید کرد. برای نام نویسی جهت دریافت وام خودمالکی باید بر روی گزینه «ثبت نام نهضت ملی مسکن» در این قسمت کلیک نمایید.

    آموزش ثبت نام وام خودمالکی

  4. ۴سپس به صفحه دیگری وارد می شوید که نکات و شرایط لازم در این مورد را برای شما توضیح داده شده اند. به سمت پایین صفحه حرکت کرده و بر روی گزینه «متن بالا را مطالعه کرده و می پذیرم» کلیک کنید.

    ثبت نام وام خود مالکی

  5. ۵در مرحله بعد از شما درخواست می شود که کد ملی و شماره موبایل تان را وارد کرده و کد امنیتی موجود را هم در جایگاه خود قرار دهید. بعد از ورود این اطلاعات، بر روی گزینه «مرحله بعد» کلیک نمایید.

    نحوه ثبت نام وام خود مالکی

  6. ۶مرحله بعد مربوط به تکمیل مشخصات فردی است. در این قسمت هم باید اطلاعات خواسته شده را به طور کامل وارد کنید. باید اطلاعات هویتی این بخش را با دقت تکمیل نموده و در انتهای صفحه از بین گزینه های موجود، عنوان «دارای زمین» را انتخاب کنید. سپس بخشی برای تعیین متراژ زمین نمایش داده می شود که باید متراژ زمین تان را بر اساس متر مربع وارد کنید. در نهایت بر روی «مرحله بعد» در گوشه انتهایی صفحه کلیک کنید.

    دریافت وام خود مالکی

  7. ۷در ادامه لازم است برخی اطلاعات دیگر مانند اطلاعات مربوط به محل سکونت و افراد تحت تکفل را هم وارد نمایید. با طی کردن تمامی مراحل لازم، ثبت نام وام خودمالکی شما انجام گرفته و می توانید مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید.

با انجام اقدامات بالا، ثبت نام شما برای دریافت وام خودمالکی با موفقیت انجام خواهد شد. همان گونه که مشاهده کردید، بیش تر مراحل لازم برای این ثبت نام مشابه اقدامت مورد نیاز جهت ثبت نام نهضت ملی مسکن می باشند. در ادامه به میزان تسهیلات و هم چنین اقساط وام خودمالکی خواهیم پرداخت تا اطلاعات لازم در این زمینه را هم داشته باشید.

 

 

میزان تسهیلات خودمالکی چقدر است

تا این جای کار با وام خودمالکی آشنا شده و نحوه ثبت نام آن را هم فرا گرفته اید. بنابراین، به راحتی می توانید جهت ثبت نام این وام از طریق سامانه طرح های حمایتی مسکن اقدام کنید. اما نکته بسیار مهم دیگر در این مورد مربوط به میزان تسهیلاتی است که به متقاضیان تعلق می گیرد. در این مورد باید بگوییم که میزان این وام برای همه افراد در استان ها و بخش های مختلف کشور به یک اندازه نیست. بلکه میزان تسهیلات لازم برای این وام بسته به محل سکونت افراد مشخص می گردد. به این صورت که افراد ساکن در پایتخت کشور یعنی شهر تهران تسهیلاتی بیش از سایرین دریافت خواهند کرد. ساکنین شهرهای بزرگ با بیش از یک میلیون جمعیت که کلانشهر به حساب می آیند، در رده دوم دریافت دریافت تسهیلات قرار می گیرند. سایر افرادی که نسبت به ثبت نام وام خودمالکی در شهرهای کوچک و روستاها زندگی می کنند، مبلغ دریافتی کم تری خواهند کرد. در ادامه مبلغ دقیق این تسهیلات را برای شما آورده ایم.

میزان تسهیلات خودمالکی در بخش های مختلف کشور
شهر تهران 450 میلیون تومان
شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر (کلان شهر) 400 میلیون تومان
مراکز استان ها 350 میلیون تومان
سایر شهرهای کشور 300 میلیون تومان
روستاها 250 میلیون تومان

البته دقت داشته باید که این تسهیلات به صورت یک جا به متقاضیان اعطا نخواهند شد، بلکه این کار طی چهار مرحله انجام می گیرد. به این صورت که با پی کنی و ایجاد فونداسیون 10 درصد وام، با اسکلت کردن و تکمیل سقف 40 درصد، انجام مراحل سفت کاری 25 درصد و انجام مراحل نازک کاری هم 25 درصد دیگر وام آزاد خواهد شد. پس متقاضیان دریافت وام خودمالکی باید به این موضوع هم توجه داشته و ساز و کار خود را بر مبنای آن تنظیم نمایند. بعد از دریافت وام، طبق قوانین و شرایط تصویب شده برای بازگشت این وام ها قسط بندی صورت می گیرد. بنابراین، دریافت کنندگان باید نسبت به بازپرداخت اقساط وام خودمالکی در دوره های مشخص اقدام کنند. نرخ سود این وام ها، مبلغ قابل پرداخت در هر قسط و تعداد اقساط هم به طور کامل توسط بانک تعیین شده برای شما توضیح داده خواهند شد تا اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید.

 

 

شرایط دریافت وام خودمالکی

موضوع قابل توجه دیگر در این مورد مربوط به شرایط دریافت وام خودمالکی است. چرا که مانند سایر وام های اعطایی، برای دریافت این وام هم نیاز به داشتن یک سری شرایط وجود دارد. متقاضیان دریافت این وام بهتر است قبل از انجام ثبت نام، این شرایط را به طور کامل مطالعه کرده و در صورت واجد شرایط بودن، اقدامات لازم را انجام دهند. چرا که اگر فردی شرایط لازم برای ثبت نام وام خودمالکی را نداشته باشد، حتی با وجود ثبت نام در سامانه طرح های حمایتی مسکن هم وام به او تعلق نمی گیرد. زیرا در مراحل بعد و با بررسی مدارک ارائه شده، این موضوع آشکار می شود. در نتیجه ثبت نام متقاضی به طور کامل لغو خواهد شد. به همین دلیل، در ادامه شرایط در نظر گرفته شده برای دریافت این وام توسط مسولین مربوطه را برای شما آورده ایم تا با اطلاع کامل از این موضوع، نسبت به انجام ثبت نام برای دریافت این وام اقدام نمایید. این شرایط به شرح زیر می باشند.

  •  متقاضیان دریافت وام خودمالکی باید اسناد مورد نیاز در این زمینه یعنی سند مالکیت و پروانه ساختمان را در سامانه مربوطه بارگذاری کرده و رسید ان را هم به شعبه بانک انتخابی ارائه دهند. در صورت عدم ارائه این مدارک، امکان دریافت وام وجود نخواهد داشت.
  •  تسهیلاتی که در این طرح به مالکان ارائه می شود، نیازی به خرید اوراق یا سپرده گذاری ندارند. پس امکان استفاده از آن ها به راحتی برای مالک وجود خواهد داشت.
  •  این وام در چند مرحله و با توجه به پیشرفت کار ارائه می شود که در قسمت های قبل آن را توضیح دادیم. تا زمانی که کار پیشرفت نداشته باشد، قسط های بعدی آن آزاد نمی شوند.
  •  میزان تسهیلات مربوطه برای شهرهای مختلف بر اساس جمعیت متفاوت است؛ این موضوع را هم در بخش های قبل با بیان دقیق مبلغ وام به ازای منطقه توضیح داده ایم.
  •  امکان ثبت نام وام خودمالکی از طریق سامانه طرح های حمایتی مسکن و به صورت اینترنتی وجود دارد. پس نیاز حتمی به مراجعه حضوری متقاضیان به بانک یا سایر نهادها وجود ندارد.
  •  بعد از دریافت کامل وام، قسط بندی جهت بازپرداخت آن توسط بانک مربوطه انجام شده و متقاضی باید نسبت به پرداخت اقساط وام خودمالکی اقدام نماید.

منبع : وام خودمالکی





:: بازدید از این مطلب : 277
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 دی 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: