رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

رتبه کشوری کنکور سراسری رتبه ای است که در کارنامه داوطلبان کنکور مشخص می شود و از اهمیت بالایی هم برخوردار است. همان طور که می دانید، سازمان سنجش در حدود یک ماه پس از برگزاری کنکور سراسری، نتایج اولیه آن را برای داوطلبان اعلام خواهد کرد. این نتایج تحت عنوان کارنامه کنکور در سایت سنجش قرار می گیرند و هر یک از داوطلبان با مراجعه به این سایت و وارد کردن اطلاعات لازم، خواهند توانست کارنامه خود را مشاهده نمایند. در این کارنامه که با نام کارنامه اولیه کنکور هم شناخته می شود، اطلاعات گوناگونی از جمله اطلاعات هویتی و تحصیلی داوطلب، رتبه کشوری و وضعیت مجاز بودن یا نبودن داوطلب برای انتخاب رشته قرار دارد. البته رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری به تنهایی درج نشده و چندین رتبه دیگر هم در آن تعیین می شوند. به همین دلیل گاهی ممکن است داوطلبان برای انتخاب رشته ندانند که باید از کدام رتبه استفاده نمایند.

فرآیند انتخاب رشته از اهمیت بالایی برخوردار بوده و می تواند آینده داوطلب را تعیین کند. با توجه به این موضوع، برای این که انتخاب رشته به خوبی انجام گیرد، نیاز به بررسی رتبه های مختلف درج شده در کارنامه کنکور از جمله رتبه کشوری است. به همین دلیل، در این جا قصد داریم رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری را به طور کامل بررسی کرده و اطلاعات جامعی از این رتبه در اختیار شما قرار دهیم. البته تفاوت این رتبه با سایر رتبه های دیگر که در کارنامه کنکور درج می شوند، از جمله رتبه در سهمیه را هم بیان خواهیم کرد. البته باید به این نکته هم توجه کرد که اهمیت همه رتبه ها برای انجام انتخاب رشته به یک میزان نبوده و بعضی از آن ها تاثیر بیش تری دارند. در این مورد هم که رتبه کشوری کنکور سراسری در انتخاب رشته مهم تر است یا سایر رتبه ها مانند رتبه در سهمیه، توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.



رتبه کشوری چیست

رتبه کشوری کنکور سراسری در واقع رتبه ای است که داوطلب با توجه به عملکرد خود در کنکور و میزان پاسخ های صحیحی که داشته ، در میان سایر شرکت کنندگان کنکور از سراسر کشور در رشته خود، به دست آورده است. همان گونه که اشاره کردیم، رتبه یکی از مهم ترین اطلاعات داوطلب است که در هنگام دریافت کارنامه اولیه آن را مشاهده خواهد کرد. اما این رتبه تنها یک مورد نیست و چند رتبه متفاوت در کارنامه مشاهده می شود. عدم وجود اطلاعات کافی در این مورد، می تواند موجب گیج شدن فرد و ایجاد مشکل در انتخاب رشته وی شود. به همین دلیل، اکنون به بیان این رتبه ها و توضیحاتی درباره هر یک می پردازیم. رتبه کشوری یکی از این رتبه هایی است که شما در کارنامه کنکور خود مشاهد می کنید. این مورد رتبه شما در بین همه داوطلبان اعم از دختر و پسر، ‌دارای سهمیه و بدون سهمیه و داوطلبان همه مناطق است.

رتبه کشوری کنکور چیست

رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری این امکان را برای شما به وجود می آورد که عملکرد خود را با همه هم رشته ای های خود در سراسر کشور بسنجید. اما در کنار رتبه کشوری، چند رتبه دیگر هم در کارنامه کنکور مشاهده می شوند. این رتبه ها شامل رتبه در منطقه، رتبه در سهمیه و رتبه در زیرگروه هستند. رتبه در سهمیه تنها برای آن دسته از داوطلبانی قرار می گیرد که دارای سهمیه ای خاص مانند سهمیه ایثارگری، سهمیه جانبازی، سهمیه سیل و زلزله یا موارد این چنینی دیگر باشند. اما رتبه کشوری کنکور سراسری به همراه رتبه در منطقه برای همه داوطلبان این آزمون ثبت خواهد شد. نکته مهم که برای بسیاری از داوطلبان کنکور نشوال شده است، این است که این رتبه ها چه تفاوتی با هم دارند و انتخاب رشته بر اساس کدام یک از ان ها صورت می گیرد. در ادامه به طور کامل به این موضوعات خواهیم پرداخت.

 

بیشتر بخوانید: شماره داوطلبی کنکور

 

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

رتبه کشوری چه تفاوتی با رتبه در سهمیه دارد

همان گونه که در توضیح رتبه کشوری کنکور سراسری اشاره کردیم، این رتبه جایگاه داوطلب را بین همه افراد هم رشته ای از سراسر کشور که در کنکور شرکت کرده اند، مشخص می کند. هم چنین رتبه کشوری برای همه داوطلبان در کارنامه شان قرار گرفته و قابل مشاهده است. اما رتبه در سهمیه تفاوت زیادی با رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری دارد. رتبه در سهمیه جایگاه داوطلب را بین کسانی که از سهمیه ای خاص استفاده می کنند، مشخص خواهد کرد. برای مثال، اگر یک نفر از سهمیه ایثارگری برخوردار است، رتبه در سهمیه مشخص می کند که این فرد در بین تمام کسانی که از این سهمیه استفاده می کنند، چه جایگاهی به دست آورده است. در نتیجه فرد تنها با کسانی مقایسه می شود که دارای آن سهمیه خاص هستند، نه همه شرکت کنندگان کنکور. از طرف دیگر، این رتبه فقط در کارنامه همین افراد نمایش داده می شود.

 

بیشتر بخوانید: توضیحات کارنامه کنکور

 

انتخاب رشته با رتبه کشوری انجام می شود یا رتبه در سهمیه

در واقع استفاده اصلی از همه رتبه های موجود در کارنامه، برای فرآیند انتخاب رشته کنکور و انجام این کار به شکلی صحیح می باشد. از آن جایی که داوطلبان می توانند یک تعداد محدود رشته را در لیست انتخاب رشته وارد کنند، باید نهایت دقت را در این مورد داشته باشند. به عبارتی باید آن دسته از رشته ها و دانشگاه ها را انتخاب نمایند که هم شانس آن ها برای قبولی بالا است و هم کیفیت مناسبی دارند. در همین رابطه، ممکن است برای بسیاری از داوطلبان سوال باشد که جهت انجام انتخاب رشته، رتبه کشوری کنکور سراسری باید مد نظر قرار بگیرد یا این که رتبه در سهمیه اولویت دارد. باید بگوییم که، زمانی فرآیند انتخاب رشته به بهترین نحو ممکن انجام می شود که همه رتبه ها در کنار هم قرر داده شده و با توجه به آن ها، فرآیند انتخاب رشته صورت پذیرد. یعنی باید به رتبه در زیرگروه و رتبه در منطقه هم توجه شود.

رتبه کشوری کنکور سراسری

اما پاسخ جزئی تر به این سوال این است که جهت انجام فرآیند انتخاب رشته، رتبه در سهمیه از اهمیت بیش تری نسبت به رتبه کشوری برخوردار است. چرا که برای هر سهمیه خاص، تعدادی کرسی در هر یک از دانشگاه ها در نظر گرفته شده است. در نتیجه می توان گفت، فرآیند انتخاب رشته این افراد تا حد زیادی مجزا از بقیه داوطلبان خواهد بود. البته لازم است توجه کنید که بسیاری از دانشگاه ها یک سری حداقل ها را هم برای استفاده کنندگان از سهمیه در نظر گرفته اند. در صورتی که این افراد حداقل های لازم دانشگاه را نداشته باشند، با وجود سهمیه باز هم پذیرفته نخواهند شد. به هر حال، رتبه در سهمیه برای انتخاب رشته نسبت به رتبه کشوری کنکور سراسری در اولویت قرار می گیرد. در صورتی که شرایط نتخاب رشته با توجه به رتبه در سهمیه برای این افراد بدتر از حالت عادی باشد، نهایتا انتخاب رشته آن ها با سهمیه آزاد انجام می شود.

منبع : رتبه کشوری در کارنامه کنکور سراسری





:: بازدید از این مطلب : 239
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 تير 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: