استعلام پرونده مالیاتی
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

استعلام پرونده مالیاتی به سادگی از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور امکان پذیر بوده و کسانی که قصد مشاهده و دریافت خلاصه پرونده خود را دارند، می توانند به این سامانه مراجعه نمایند. در حال حاضر، مالیات به یکی از مهم ترین منابع درآمدی کشور تبدیل شده و در همین راستا دولت تمام تلاش خود را جهت جلوگیری از فرارهای مالیاتی انجام می دهد. هم چنین قوانین جدید در زمینه های مختلف به خصوص اگر مربوط به جریمه باشند، به گونه ای با مالیات پیوند می خورند تا درآمد کشور از این طریق افزایش یابد. مالیات بر خانه های خالی نمونه ای از این طرح ها است که دارندگان خانه های خالی را ملزم به پرداخت مالیات می کند. به هر حال، تمامی مودیان موظف به تشکیل پرونده و پرداخت به موقع مالیات خود هستند. در همین راستا، امکان مشاهده خلاصه پرونده مالیاتی مانند بسیاری از خدمات دیگر در این حوزه از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شده است.

از آن جایی که مودیان مالیاتی در صورت امتناع از پرداخت آن مشمول جریمه می شوند، باید هر چه زودتر پرونده شان را تشکیل داده و اقدامات لازم جهت این امر را انجام دهند. گاهی اوقات این افراد نمی دانند پرونده مالیاتی شان تشکیل شده یا خیر. در این گونه موارد می توانند از طریق سامانه در نظر گرفته شده جهت این امر، نسبت به استعلام پرونده خود اقدام کنند. این گونه در صورت وجود پرونده مالیاتی، امکان بررسی و مشاهده اطلاعات آن را خواهند داشت. اگر تا کنون هم پرونده ای برای آن ها تشکیل نشده باشد، می توانند اقدامات لازم جهت تشکیل پرونده را انجام دهند. با توجه به اهمیت پرداخت مالیات به منظور جلوگیری از صدور جرائم دیرکرد، در این مقاله به نحوه استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی پرداخته و جزئیات آن را توضیح می دهیم. پس اگر شما هم به گونه ای مشمول پرداخت مالیات هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این باره به دست آورید.



استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی

افرادی که به دلایل گوناگون مشمول پرداخت مالیات هستند، باید هر چه زودتر نسبت به تشکیل پرونده خود اقدام نموده و مالیات شان را بپردازند؛ در غیر این صورت، مالیات آن ها با جریمه دیرکرد همراه شده و علاوه بر مبلغ اصلی، باید جریمه آن را هم پرداخت کنند. به همین خاطر، برخی از مودیان دنبال راهی برای دریافت خلاصه پرونده مالیات خود هستند. در این رابطه باید بگوییم که امکان استعلام پرونده مالیاتی از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شده است؛ از این رو متقاضیان به راحتی می توانند وارد این سامانه شده و از وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی ثبت شده در صورت وجود این پرونده، مطلع شوند. با توجه به این که پرداخت به موقع مالیات در راستای جلوگیری از جریمه شدن اهمیت زیادی دارد، در این قسمت نحوه دریافت اطلاعات مربوط به پرونده مالیاتی مودیان از طریق سامانه خلاصه پرونده مالیاتی را به صورت کامل برای تان توضیح داده ایم.

جهت دریافت استعلام این پرونده هم لازم است مراحلی را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که البته زیاد هم پیچیده و دشوار نیستند. این مراحل مورد نیاز به منظور آگاهی از اطلاعات پرونده مالیاتی شامل موارد زیر می شوند:

  1. ۱در اولین قدم باید آدرس اینترنتی این سامانه که همان سایت سازمان امور مالیاتی کشور است یعنی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو نمایید. برای وارد شدن به این سامانه و استفاده از آن جهت استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر محدودیتی نخواهید داشت.
  2. ۲بعد از این که آدرس فوق را سرچ کردید، کمی منتظر بمانید تا گوکل نتیجه جست و جوی شما را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «میز خدمت عملیات الکترونیکی مالیاتی» مربوط به استعلام پرونده است؛ پس بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.

    میز خدمت عملیات مالیاتی الکترونیکی

  3. ۳در ادامه، به سایت سازمان امور مالیاتی کشور وارد شده و تصویر صفحه اصلی آن را به شکل زیر مشاهده خواهید کرد. به منطور استفاده از این سامانه جهت استعلام پرونده مالیاتی خود، باید از قسمت گوشه بالا و سمت راست صفحه بر روی گزینه «سایر خدمات مالیاتی» کلیک کنید.

    سایر خدمات مالیاتی جهت استعلام پرونده مالیاتی

  4. ۴با انتخاب گزینه مذکور، لیستی از سمت بالای صفحه برای تان نمایش داده می شود که شامل چندین گزینه مختلف است. هر یک از این موارد خدمات مختلفی را در اختیارتان قرار می دهند؛ منتهی برای دریافت اطلاعات مربوط به پرونده مالیاتی، باید از قسمت میانی ستون اول این لیست بر روی گزینه « استعلام بدهی مالیاتی » کلیک کنید.

    استعلام بدهی مالیاتی

  5. ۵در مرحله بعد به صفحه ورودی حساب کاربری خود در این سامانه می رسید. جهت مشاهده خلاصه پرونده مالیاتی حتما باید در این سایت ثبت نام کرده باشید. پس اگر قبلا نام نویسی تان را در سایت سازمان امور مالیاتی کشور انجام داده اید، می توانید اطلاعات کاربری خود را در جایگاه های مشخص شده قرار داده و وارد شوید. پس کد ملی و کلمه عبورتان را وارد کرده و پس از تایید کد امنیتی موجود، گزینه «ورود به پنل کاربری»‌ را بزنید. در صورتی هم که تا کنون در این سایت ثبت نام نکرده اید، گزینه «ثبت نام» را در قسمت بالای پنجره انتخاب نموده و پس از تکمیل مراحل نام نویسی، اطلاعات کاربری تان را دریافت کنید. به این ترتیب، امکان استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی برای تان فراهم می شود.

    ثبت نام در سامانه استعلام پرونده مالیاتی

  6. ۶به هر حال، پس از این که اطلاعات کاربری تان را در بخش قبل به درستی وارد کرده و تایید کنید، وارد صفحه زیر خواهید شد. هم زمان رمزی یک بار مصرف بر روی شماره تلفن همراه تان فرستاده می شود. باید این کد را دریافت نموده و در کادر تعیین شده برای آن در این قسمت قرار دهید. دقت داشته باشید که این کد ۶  دقیقه اعتبار داشته و بعد از آن باید مجددا کد دیگری دریافت نمایید. پس از این که رمز یک بار مصرف را وارد کردید، گزینه «ورود به سامانه» را بزنید.

    ورود به سامانه استعلام پرونده مالیاتی

  7. ۷اگر رمز یک بار مصرف ارسال شده بر روی گوشی موبایل تان را به درستی تایید نمایید، به صفحه اصلی حساب کاربری خود در سامانه استعلام پرونده مالیاتی وارد خواهید شد. نام و نام خانوادگی و کد ملی شما در گوشه بالا و سمت چپ این صفحه قابل مشاهده است. در بخش سمت راست آن هم لیستی وجود دارد که شامل گزینه های متعددی است. به منظور مشاهده و بررسی پرونده مالیاتی خود، باید از این قسمت بر روی گزینه «درخواست ها» کلیک کنید.

    لیست درخواست ها در استعلام پرونده مالیاتی

  8. ۸در ادامه، لیست دیگری در بخش سمت راست صفحه برای تان نمایش داده خواهد شد که مربوط به درخواست های گوناگون قابل ارائه در سامانه خلاصه پرونده مالیاتی است. از این بخش هم باید اولین گزینه موجود را انتخاب نمایید.

    استعلام بدهی مالیاتی در سامانه استعلام پرونده مالیاتی

  9. ۹در نهایت، اطلاعات مربوط به پرونده مالیاتی شما نمایش داده می شود. در صورتی که هیچ گونه بدهی تا این لحظه برای تان ثبت نشده باشید، پیغام «درحال حاضر بدهی برای شما یافت نشده است.» را مشاهده می کنید؛ اما در صورتی هم که مشمول بدهی باشید، عنوان و مبلغ بدهی در همین قسمت برای تان نمایش داده می شود. از این رو باید هر چه زودتر جهت تسویه آن اقدام کنید.

    مشاهده پرونده مالیاتی

در این قسمت روش دریافت استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم؛ بنابراین اکنون به راحتی می توانید وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشور شده و از وضعیت پرونده مالیاتی خود آگاه شوید. 

 

بیشتر بخوانید: سامانه مودیان

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

سامانه دریافت خلاصه پرونده مالیاتی

در بخش قبل، روش ورود به سایت استعلام پرونده مالیاتی را توضیح دادیم؛ از این رو در هر ساعتی از شبانه روز می توانید وارد این سایت شده و بدهی های خود را مشاهده نمایید. اما در بسیاری از موارد هم مودیان خواستار دریافت و مشاهده خلاصه پرونده خود هستند. در سال های گذشته، این افراد برای بررسی خلاصه پرونده خود باید به صورت حضوری به سازمان امور مالیاتی یا نمایندگی های این سازمان در بخش های مختلف کشور مراجعه می کردند که این کار تا حدودی زمان بر بود؛ ولی در حال حاضر مودیان می توانند با مراجعه به سامانه دریافت خلاصه پرونده مالیاتی ، تمامی اطلاعات خود را مشاهده کنند. در واقع، دیگری نیازی به مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی یا هیچ نهاد دیگری وجود نخواهد داشت. سامانه در نظر گرفته شده برای دریافت خلاصه پرونده هم همان سایت سازمان امور مالیاتی است.

از آن جایی که بسیاری از مودیان در بازه های زمانی مختلف نیاز به بررسی و مشاهده خلاصه پرونده شان پیدا می کنند، در این قسمت نحوه ورود به سامانه دریافت خلاصه پرونده مالیات را هم به صورت مختصر برای تان آورده ایم. جهت این امر لازم است اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. ۱ابتدا آدرس اینترنتی سامانه استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی و دریافت خلاصه پرونده یعنی my.tax.gov.ir را در یکی از مرورگرهای خود قرار داده و جست و جو کنید. سپس اولین سایت نمایش داده شده در لیست نتایج با همین نشانی را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک کنید.
  2. ۲در ادامه به صفحه زیر وارد شده و پنجره ورودی سامانه را مشاهده خواهید کرد. برای دریافت خلاصه پرونده خود ابتدا باید به حساب کاربری تان در این سامانه بروید. پس اطلاعات کاربری مورد نیاز جهت ورود به سایت استعلام پرونده مالیاتی یعنی نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کنید. بعد از این که این موارد را تکمیل نمودید، کد امنیتی را هم در جایگاه خود قرار داده و گزینه «ورود به سامانه» را بزنید.

    ورود به استعلام پرونده مالیاتی

  3. ۳اگر قبلا در سایت سازمان امور مالیاتی نام نویسی کرده اما کلمه عبورتان را فراموش کرده اید، امکان بازیابی آن به سادگی در این قسمت فراهم است. جهت این امر باید از قسمت بالای پنجره ورودی بر روی گزینه «فراموشی» کلیک کنید. سپس کد ملی و کد امنیتی موجود را با دقت وارد نموده و گزینه «بازیابی رمز عبور» را بزنید. به این ترتیب، رمز عبور جدید بر روی شماره موبایل تان ارسال شده و می توانید از آن جهت دریافت خلاصه پرونده مالیاتی خود از طریق این سامانه استفاده نمایید.

    بازیابی رمز در سامانه استعلام پرونده مالیاتی

  4. ۴به هر حال، پس از این که اطلاعات کاربری تان را وارد کردید، یک رمز یکبار مصرف بر روی شماره تلفن همراه تان فرستاده می شود. باید این رمز را در کادر مشخص شده برای آن قرار داده و گزینه «ورود به سامانه» را بزنید.

    ورود مجدد جهت استعلام پرونده مالیاتی

  5. ۵اگر کد یک بار مصرف را صحیح وارد کرده باشید، به صفحه اصلی حساب کاربری خود در سایت مذکور منتقل شده و شکل زیر را مشاهده خواهید کرد. برای مشاهده و بررسی خلاصه پرونده مالیاتی ، همانند استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی باید از سمت راست این صفحه بر روی گزینه «درخواست های» کلیک کنید.

    درخواست استعلام پرونده مالیاتی

  6. ۶در مرحله بعد، لیستی جدید برای تان نمایش داده خواهد شد که این بار هم جهت اطلاع از وضعیت پرونده، باید گزینه «استعلام بدهی مالیاتی» را از قسمت بالای لیست انتخاب کنید.

    استعلام بدهی  مالیاتی در سامانه

  7. ۷به این ترتیب، اطلاعات مربوط به پرونده مالیاتی تان به صورت کامل نمایش داده می شوند. در صورتی که به هر دلیل دارای بدهی باشید، عنوان و مبلغ آن را در این بخش مشاهده خواهید کرد.

همان طور که مشاهده کردید، با طی کردن این اقدامات ساده امکان استعلام پرونده مالیاتی و دریافت خلاصه پرونده برای تان فراهم خواهد شد؛ پس اگر به هر دلیل قصد اطلاع از وضعیت پرونده تان را داشته باشید، می توانید اقدامات لازم را از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور انجام دهید.  

 

بیشتر بخوانید: مالیات مهریه

استعلام پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی

با توجه به مصوبات جدیدی که سازمان امور مالیاتی کشور در سال های اخیر به تصویب رسانده است، بسیاری از اشخاص حقیقی هم مشمول پرداخت مالیات شده اند. در واقع، پرداخت مالیات تنها برای شرکت ها و اشخاص حقوقی نیست؛ بلکه اشخاص حقیقی هم طبق قانون مالیات های مستقیم، باید به ازای برخی درآمدها و دارایی های خود مالیات پرداخت کنند. به همین خاطر، اشخاص حقیقی هم باید هر از چند گاهی نست به دریافت خلاصه پرونده مالیاتی خود اقدام کرده و شرایط آن را مورد بررسی قرار دهند؛ زیرا گاهی اوقات این افراد اصلا پرونده مالیاتی برای خود تشکیل نداده اند که این موضوع موجب جریمه های مستمر مالیاتی خواهد شد. برخی مواقع هم با وجود این که پرونده مالیاتی شان تشکیل شده است، اما به موقع برای پرداخت مالیات بر درآمد یا دارای خود اقدام نکرده اند. در شرایط این چنینی هم مجددا مودیان مشمول جریمه خواهند شد و هر قدر زمان تاخیر در پرداخت بیش تر باشد، میزان جریمه هم بیش تر خواهد بود.

استعلام پرونده مالیاتی حقیقی

پس آن دسته از اشخاص حقیقی که با توجه به میزان درآمد و دارایی خود مشمول پرداخت مالیات هستند، باید نسبت به استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی اقدام نموده و آخرین وضعیت بدهی های مالیاتی شان را بررسی کنند. در صورتی که هر گونه بدهی برای این افراد ثبت شده باشد، به سادگی امکان مشاهده و پرداخت آن را خواهند داشت؛ هم چنین اگر تا کنون تشکیل پرونده نداده باشند هم این موضوع کاملا مشخص است. دقت داشته باشید که نحوه دریافت خلاصه پرونده و آگاهی از اطلاعات آن هم از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی my.tax.gov.ir انجام می گیرد که در بخش های قبل روش انجام آن را توضیح داده ایم؛‌ بنابراین اگر به عنوان یک شخص حقیقی قصد استعلام پرونده مالیاتی تان را دارید، کافی است به سامانه در نظر گرفته شده جهت این امر مراجعه نموده و اقدامات لازم را بر اساس توضیحاتی که در قسمت های قبل ارائه داده ایم، انجام دهید.

 

بیشتر بخوانید: سامانه مالیات بر ارزش افزوده

استعلام پرونده مالیاتی کارتخوان

بر اساس قانون مالیات های مستقیم، تمام کسانی که از دستگاه های کارتخوان استفاده می کنند، باید نسبت به پرداخت مالیات آن اقدام نمایند. در گذشته، محاسبه و دریافت مالیات از مشاغل و کسب و کارهایی که دستگاه پوز داشتند با روش خوداظهاری انجام می گرفت. اما اکنون شرایط تغییر کرده و با ثبت نام صاحبان این دستگاه ها در سایت سازمان امور مالیاتی و ثبت دستگاه پوز خود در این سامانه، امکان دسترسی به اطلاعات آن به صورت مستقیم فراهم می شود. به این ترتیب، مالیات دستگاه کارتخوان هم در خلاصه پرونده مالیاتی شخص دارنده آن قرار می گیرد. محاسبه خودکار مالیات دستگاه های کارتخوان تا حد زیادی کار صاحبان مشاغل، حرف و کسب و کارها جهت ارائه آمار به سازمان امور مالیاتی را ساده تر کرده است. از طرف دیگر،‌ احتمال فرار مالیاتی و ارائه اطلاعات اشتباه در این باره توسط مودیان هم کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل، این فرایند یک طرح مناسب هم برای مودیان و هم سازمان امور مالیاتی است.

استعلام پرونده مالیاتی کارتخوان

اما موضوع مهم در این رابطه، روش دریافت استعلام پرونده مالیاتی کارتخوان است. در واقع، دارندگان این دستگاه ها می خواهند بدانند که به چه صورت می توانند اطلاعات مالیاتی دستگاه پوز خود را مشاهده کنند. در این باره باید بگوییم که دریافت اطلاعات مالیاتی کارتخوان هم از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور فراهم است. زمانی که مودی به این سامانه مراجعه نموده و پرونده خود را مشاهده می کند، اطلاعات مربوط به مالیات دستگاه کارتخوان وی هم در پرونده نمایش داده می شود. در صورتی که این فرد تنها به خاطر استفاده از دستگاه پوز مشمول مالیات باشد، بعد از دریافت استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی، تنها اطلاعات مالیات کارتخوان را در پرونده خود می بیند. در غیر این صورت، بدهی های مالیاتی مربوط به سایر زمینه ها را هم در کنار آن مشاهده خواهد کرد. به هر حال، اگر در سامانه مالیاتی نام نویسی کرده و دستگاه کارتخوان تان را هم ثبت نموده اید، امکان استعلام مالیات آن از طریق این سایت فراهم است.

 

بیشتر بخوانید: سامانه مالیات حقوق

پیگیری پرونده مالیاتی با کد رهگیری

بر اساس بخش نامه ای که از سوی بانک مرکزی در سال ۱۳۹۹ ارائه شده است، تمام کسانی که قصد راه اندازی درگاه های پرداخت یا استفاده از دستگاه کارتخوان را دارند، باید نسبت به دریافت کد رهگیری مالیاتی اقدام کنند. برای دریافت این کد هم باید ثبت نام شان را در سایت سازمان امور مالیاتی کشور تکمیل کنند. با پایان فرایند ثبت نام، کد رهگیری مالیاتی در اختیار مودیان قرار می گیرد. اما برخی کاربران در رابطه با استعلام یا مشاهده خلاصه پرونده مالیاتی با کد رهگیری سوال دارند. همان گونه که تا این جای کار هم توضیح دادیم، برای استعلام وضعیت پرونده از طریق سایت سازمان امور مالیاتی، تنها به اطلاعات کاربری خود نیاز خواهید داشت. این اطلاعات هم شامل کد ملی و کلمه عبوری هستند که در هنگام ثبت نام برای حساب کاربری خود تعیین کرده اید؛ پس اگر این اطلاعات کاربری را داشته باشید، به سادگی می توانید وارد سامانه شده و نسبت به دریافت استعلام پرونده مالیاتی با کد ملی اقدام کنید.

استعلام پرونده مالیاتی با کد رهگیری

توجه داشته باشید که کد رهگیری مالیاتی یک کد منحصر به فرد است که برای هر مودی در هنگام تشکیل پرونده صادر می شود؛ از این رو، دارا بودن کد رهگیری مالیاتی به این معنی است که شما قبلا نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی خود اقدام کرده اید؛ هم چنین، امکان استفاده از این کد برای پیگیری پرونده در روش های حضوری وجود دارد. برای مثال، در صورتی که به سازمان امور مالیاتی یا یکی از ادارات این سازمان مراجعه نموده و کد رهگیری خود را ارائه دهید، استعلام پرونده مالیاتی برای تان انجام شده و اطلاعات مورد نیاز را در اختیارتان قرار می دهند. اما اگر می خواهید پرونده خود را با استفاده از روش های غیر حضوری و آنلاین از جمله سایت سازمان امور مالیاتی پیگیری کنید، نیازی به کد رهگیری نخواهید داشت. همان طور که گفتیم، در اختیار داشتن اطلاعات کاربری تان از جمله کد ملی و کلمه عبور برای دریافت خلاصه پرونده مالیاتی از طریق سایت این سازمان کافی هستند. 

منبع : استعلام پرونده مالیاتی





:: بازدید از این مطلب : 185
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 مهر 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: