کد نظام وظیفه
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

کد نظام وظیفه از جمله اطلاعات مهم مورد نیاز جهت ثبت نام داوطلبان مرد در کنکور سراسری است که وضعیت داوطلب را از نظر مشمولیت مشخص می کند. با توجه به این که در کشور ما همه مردان با رسیدن به سن مشمولیت که همان ۱۸ سالگی است موظف به انجام خدمت سربازی هستند، تا این دوره را طی نکرده و کارت پایان خدمت خود را دریافت نکنند، امکان استفاده از خدمات زیادی مانند اشتغال در دستگاه های دولتی را نخواهند داشت. البته در این میان معافیت هایی هم وجود دارد که رایج ترین آن ها معافیت تحصیلی است. به هر حال، یکی از شرایط اصلی ثبت نام در آزمون سراسری هم نداشتن ممنوعیت از نظر وضعیت نظام وظیفه است. به عبارت دیگر، متقاضیان برای نام نویسی در این آزمون یا باید کارت پایان خدمت خود را دریافت کرده و یا به هر دلیلی دارای معافیت دائم یا موقت باشند. کد نظام وظیفه کنکور هم کدی است که به هر کدام از این وضعیت ها اختصاص داده می شود.

کد وضعیت نظام وظیفه

در واقع برای اطلاع راحت از وضعیت نظام وظیفه داوطلبین ثبت نام در آزمون سراسری، به هر کدام از شرایط مختلف مانند انجام خدمت و داشتن کارت پایان خدمت، داشتن معافیت دائم، معافیت تحصیلی و موارد این چنینی دیگر یک کد اختصاص داده می شود. از آن جایی که در هنگام ثبت نام کنکور وارد کردن این کد در جایگاه مشخص شده برای آن الزامی است، متقاضیان باید با توجه به وضعیت خود کد نظام وظیفه کنکور ۱۴۰۱ را استخراج کرده و آن را به صورت دقیق در فرم ثبت نام قرار دهند. با توجه به اهمیت این موضوع در ثبت نام کنکور سراسری برای داوطلبان مرد، در این مطلب به طور کامل نحوه دریافت کد نظام وظیفه را برای شما بیان خواهیم کرد. در نتیجه به راحتی می توانید این کد وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص نموده و در فرم ثبت نام وارد کنید. پس در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این باره به دست آورید.



کد نظام وظیفه از کجا بگیرم

از آن جایی که داوطلبان مرد در هنگام ثبت نام کنکور سراسری با کد مربوط به وضعیت نظام وظیفه مواجه می شوند، بیش تر آن ها این سوال را دارند که کد نظام وظیفه از کجا بگیرم ؟ در این مورد باید بگوییم که دریافت این کد بسیار راحت بوده و با توجه به انواع وضعیت نظام وظیفه ، در دفترچه کنکور سراسری قرار داده می شود. یعنی برای دریافت این کد کافی است به دفترچه راهنمای کنکور سراسری مراجعه کرده و از بخش مربوط به خدمت نظام وظیفه، کدهای مختلف را مشاهده نمایید. البته با توجه به اهمیت این کدها جهت ثبت نام کنکور ، ما در ادامه جدول کامل مربوط به این کد ها را هم برای شما آورده ایم. پس با مراجعه به این جدول به سادگی می توانید کد نظام وظیفه کنکور ۱۴۰۱ خود را با توجه به وضعیت فعلی مشخص نموده و از آن برای ثبت نام در کنکور سراسری استفاده کنید.

کد نظام وظیفه از کجا بگیرم

سوال مهم دیگری که در این باره وجود دارد این است که کد نظام وظیفه چند رقمی است ؟ در واقع ممکن است برخی داوطلبان این کد را با موارد دیگر اشتباه گرفته و فکر کنند برای دریافت آن نیاز به مراجعه پادگان ها یا پلیس 10+ وجود دارد. در صورتی که چنین نیست و همان طور که گفتیم، جهت دریافت این کد باید به دفترچه کنکور سراسری مراجعه نموده یا از جدول موجود در قسمت بعد استفاده کنید. اما از نظر تعداد رقم ها هم می توان گفت کد نظام وظیفه کنکور یک رقمی یا نهایت دو رقمی است. زیرا این کدها نشان دهنده چند وضعیت مختلف نظام وظیفه ای هستند و برای راحتی دریافت اطلاعات و پردازش آن ها به شکل کد درآمده اند. به هر حال، در ادامه همه این کدها را به صورت کامل برای شما آورده ایم تا اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری هستید، به سادگی کد وضعیت نظام وظیفه کنکور خود را پیدا کنید.

 

بیشتر بخوانید: کد محل تولد برای کنکور

 

به کانال تلگرام ما بپیوندید 

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید 

جدول کد نظام وظیفه کنکور ۱۴۰۱

همان طور که اشاره کردیم، کد نظام وظیفه کنکور کدی است که وضعیت نظام وظیفه داطلبان مرد شرکت در کنکور سراسری را مشخص می کند. متقاضیان ثبت نام در کنکور می توانند با مراجعه به دفترچه راهنمای آزمون هر سال، این کدها را مشاهده کرده و با توجه به وضعیت خود، کد مربوطه را استخراج نموده و در فرم ثبت نام قرار دهند. از آن جایی که وارد کردن این کد برای تکمیل ثبت نام در آزمون سراسری الزامی است،‌ در این بخش هم جدول مربوط به آن ها را برای شما قرار داده ایم. در نتیجه می توانید به سادگی و در زمانی کوتاه کد وضعیت نظام وظیفه کنکور خود را با استفاده از این جدول دریافت نمایید. البته دقت داشته باشید که برای استخراج این کد باید وضعیت نظام وظیفه ای تان را به صورت دقیق مشخص نموده و بر اساس همان وضعیت کد را در فرم ثبت نام وارد کرده تا در ادامه با مشکل مواجه نشوید.

جدول کد نظام وظیفه کنکور ۱۴۰۱
کد ۱ داشتن کارت پایان خدمت
کد ۲ دارا بودن كارت معافیت دائم هوشمند (كفالت، پزشكی، ایثارگران و موارد خاص)
کد ۳ مشمولان دارای برگ معافیت موقت هولوگرام دار بدون غیبت (پزشكی، كفالت) در مدت اعتبار آن.
تبصره: در صورت قبولی این افراد باید مجوز لازم جهت ثبت نام در دانشگاه را از معاونت وظیفه عمومی محل استقرار دانشگاه اخذ نمایند.
کد ۴ مشمولان محصل سال آخر دوره متوسطه که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ معافیت تحصیلی دانش آموزی اخذ نموده و تا تاریخ ۱۴۰۱/۰۶/۳۱ در سنوات مجاز تحصیلی (حداکثر تا ۲۰ سالگی تمام) فارغ التحصیل می شوند.
کد ۵ دانش آموزانی كه قبل از سن مشمولیت (قبل از ۱۸ سالگی تمام) موفق به دریافت دیپلم نظام آموزشی جدید 3-3-6 شده باشند، به شرط نداشتن غیبت.
توضیح: دانش آموزانی كه در سن ۱۷ سالگی و قبل از سن مشمولیت موفق به دریافت دیپلم می شوند، چنان چه حداكثر تا شش ماه پس از رسیدن به سن مشمولیت (۱۸ سالگی تمام) وارد دانشگاه شوند، مجاز به ادامه تحصیل می باشند؛ در غیر این صورت به دلیل ورود به غیبت، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود؛ مگر این كه در مهلت شش ماه، خود
را معفی کرده و بدون غیبت به خدمت اعزام و یا دارای برگ اعزام بدون غیبت باشند.
کد ۶ كاركنان وظیفه (سربازان در حال خدمت) بدون غیبت اولیه دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا دیپلم نظام آموزشی جدید 3-3-6 حضوری و پیوسته (دانش آموزان عادی) به شرطی كه در مقطع كارشناسی و بالاتر پذیرفته شوند.
کد ۷ كاركنان وظیفه ای كه خدمت دوره ضرورت آنان تا تاریخ ۱۴۰۱/۰۶/۳۱ به پایان میرسد (این دسته از افراد باید به هنگام ثبت نام در دانشگاه، گواهی یا كارت پایان خدمت ارائه نمایند).
کد ۸ كاركنان پایور شاغل در نیروهای مسلح با ارائه گواهی اشتغال به خدمت و موافقت از اداره نیروی انسانی سازمان مربوط برای ادامه تحصیل.
کد ۹ دانشجویان انصرافی در صورتی كه در سنوات اولیه تحصیلی، موضوع تبصره ۱ ماده ۳۳ قانون، انصراف داده و همچنین از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید بیش از یکسال سپری نشده باشد. مضافا مشروط به اینكه قبلا (از تاریخ ۱۳۹۰/۰۸/۲۲ به بعد) از امتیاز یکبار انصراف استفاده نكرده باشند.
کد ۱۰ فارغ التحصیلان مقطع کاردانی فقط می توانند در رشته هایی در مقطع کارشناسی پیوسته تحصیل نمایند که برابر اعلام وزارتخانه های علوم و بهداشت، آن رشته (رشته تحصیلی مقطع کاردانی) مقطع کارشناسی ناپیوسته بالاتر ندارد.

 

بیشتر بخوانید: تاثیر معدل در کنکور

 

نکات کد وضعیت نظام وظیفه

در بخش قبل جدول کد نظام وظیفه کنکور ۱۴۰۱ را به طور کامل برای شما آورده ایم. پس می توانید با توجه به وضعیت نظام وظیفه خود، کد مربوطه را استخراج کرده و در فرم ثبت نام کنکور سراسری وارد نمایید. اما توجه به یک سری نکات پیرامون این کد می تواند به شما کمک کرده تا به صورت دقیق آن را مشخص نموده و در این رابطه با مشکل مواجه نشوید. زیرا در برخی موارد به دلیل خاص بودن وضعیت نظام وظیفه، داوطلب ممکن است نداند چه کدی را باید انتخاب کند. گاهی اوقات هم متقاضی ثبت نام کنکور سراسری نمی تواند کد وضعیت نظام وظیفه خود را در میان این موارد پیدا کند. به عبارت دیگر، کدی برای وضعیتی فعلی وی در این جدول ثبت نشده است. البته بسیاری از وضعیت های موجود در این بخش کاملا واضح هستند و به راحتی امکان دریافت کد نظام وظیفه برای داوطلبان با این شرایط وجود دارد. اما توجه به این نکات می تواند به داوطلبان با شرایط خاص هم کمک کند.

  •  سنوات در نظر گرفته شده برای هر کدام از مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری به ترتیب 2 و نیم سال، 5 سال، 6 سال و 8 سال می باشد.
  •  با توجه به این که مشمولان غایب امکان ادامه تحصیل را ندارند، در صورتی که این افراد در کنکور سراسری هم ثبت نام کرده و قبول شوند، باز هم برای آن ها مجوز ثبت نام نظام و ظیفه صادر نشده و امکان ثبت نام در دانشگاه را نخواهند داشت.
  •  دانشجویانی که از دانشگاه اخراج شده باشند، تا پایان دوره خدمت سربازی امکان تحصیل مجدد در دانشگاه را نخواهند داشت. مگر این که اخراج این افراد قبل از وارد شدن شان به دوره مشمولیت خدمت سربازی باشد. به همین دلیل کدی برای آن ها مشخص نشده است.
  •  آن دسته از داوطلبانی که قصد دریافت کد نظام وظیفه کاردانی به کارشناسی را دارند، باید توجه داشته باشند که امکان ثبت نام آن ها تنها برای شرکت در آزمون کارشناسی ناپیوسته امکان پذیر است.
  •  دریافت معافیت تحصیلی برای هر مقطع تنها یک بار امکان پذیر است. به همین دلیل، افرادی که دوره کاردانی را به پایان رسانده اند، دیگر امکان ثبت نام آزمون های سراسری کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته را نخواهند داشت.
  •  آن دسته از متقاضیان ثبت نام کنکور سراسری که مقطع کارشناسی را پشت سر گذاشته و قصد دریافت کد نظام وظیفه ارشد را دارند، باید توجه کنند که تنها امکان ثبت نام شان در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته وجود دارد. به عبارت دیگر، این افراد مجاز به ثبت نام در دوره های کارشناسی ارشد پیوسته یا دکتری پیوسته نخواهند بود.
  •  دانشجویان انصرافی در صورتی که بین فاصله انصراف آن ها تا آزمون سراسری بیش از یک سال نگذشته باشد می توانند با کد وضعیت نظام وظیفه 9 در کنکور شکت کنند. البته دقت داشته باشید که این فرصت تنها یک بار برای ان ها وجود دارد.
  •  داوطلبانی که در آزمون سراسری شرکت کرده و پذیرش دانشگاه های سراسری یا آزاد را به دست می آورند، باید بلافاصله با مراجعه حضوری به دفاتر پلیش +10 یا مراجعه به سایت اینترنتی آن به نشانی epolice.ir نسبت به ثبت درخواست جهت دریافت معافیت تحصیلی برای دوره ثبت نام شده اقدام نمایند.
  •  آن دسته از مشمولینی که قصد ثبت نام در کنکور سراسری و ادامه تحصیل را دارند باید دقت کنند که ترخیص سربازان حین خدمت تنها برای تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر امکان پذیر می باشد. به عبارت دیگر، امکان ترخیض این سربازان برای شرکت در کنکور سراسر کاردانی و ادامه تحصیل در این مقطع وجود ندارد.

منبع : کد نظام وظیفه





:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: