سامانه مالیات حقوق
نوشته شده توسط : sevda
مقدمه

سامانه مالیات حقوق سایتی است که از طرف سازمان امور مالیاتی کشور به منظور دسترسی آسان مودیان جهت ارسال اطلاعات مربوط به حقوق راه اندازی گردیده است. با توجه به این که یکی از بخش های مهم مالیات در کشور ما را مالیات بر حقوق تشکیل می دهد، کارفرمایان یا سایر افراد واجد شرایط باید نسبت به ارسال اطلاعات حقوق خود یا کارمندانش شان اقدام نمایند. در گذشته انجام این کار به صورت حضوری انجام می گیرفت، اما اکنون با ورود به سامانه مالیات بر حقوق الکترونیکی امکان ارسال این اطلاعات فراهم گردیده است. به عبارت دیگر، لزومی به مراجعه حضوری مودیان مالیاتی به سازمان امور مالیاتی یا سایر سازمان های وابسته وجود ندارد. این موضوع تا حد زیاد کار مودیان مالیاتی را برای ارسال لیست مالیات بر حقوق آسان کرده است. چرا که می توانند در زمان کوتاهی از طریق سیستم خود در خانه یا محل کارشان این لیست ها را ارسال کرده و اطلاعات مورد نیاز را بارگذاری نمایند.

ارسال لیست مالیات بر حقوق

باید دقت داشته باید که سازمان امور مالیاتی در سال های اخیر سامانه های زیادی را جهت ارائه خدمات خود به صورت آنلاین راه اندازی نموده که این سامانه هم یکی از جدیدترین آن ها است. پس ممکن است برخی از کاربران با روش ورود به آن آشنا نبوده و نحوه کار با این سامانه را ندانند. به همین دلیل، ما در این جا روش ورود به سامانه ارسال لیست مالیات حقوق را به طور کامل برای شما بیان خواهیم کرد تا مشکلی برای وارد شدن به آن نداشته باشید. بعد از ورود به سامانه مذکور، می توانید لیست اطلاعات مالی مربوط به حقوق خود یا کارمندان را بارگذاری نمایید. البته نحوه ارسال لیست مالیات حقوق ۱۴۰۰ را هم به صورت مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد تا روش انجام این کار را از طریق سامانه امور مالیاتی به خوبی یاد بگیرید. پس در ادامه با ما همراه باشید.



ورود به سامانه مالیات حقوق

همان طور که گفتیم، سازمان امور مالیاتی کشور با راه اندازی سامانه مالیات حقوق نیاز به مراجعه حضوری کارفرمایان یا کسانی که قصد تکمیل فرم خوداظهاری حقوق را دارند، از بین برده است. بنابراین این افراد به راحتی می توانند از طریق ورود به سامانه ارسال لیست مالیات حقوق نسبت به بارگذاری اطلاعات مربوط به حقوق خود یا کارمندان شان اقدام نمایند. اولین مرحله برای ثبت اطلاعات وارد شدن به این سامانه است که به دلیل جدید بودن ممکن است کاربران هنوز شناخت کافی به آن نداشته باشند. به همین دلیل، در این بخش روش وارد شدن به این سایت را به صورت مفصل برای شما بیان کرده و در ادامه هم به نحوه ارسال لیست مالیات حقوق می پردازیم. با توجه به این که این سایت توسط سازمان امور مالیاتی ایجاد شده، دسترسی به آن هم از طریق سایت این سازمان امکان پذیر است که در ادامه آن را توضیح می دهیم.

جهت ورود به سامانه مالیات بر حقوق لازم است یک سری اقدمات ساده را انجام دهید که در ادامه آن ها را به صورت مرحله به مرحله برای شما آورده ایم. این اقدامات لازم جهت وارد سدن به این سایت به شرح زیر می باشند:

  1. ۱در اولین گام باید وارد سایت اصلی سازمان امور مالیاتی کشور بشوید، چرا که دسترسی به سامانه مذکور از این طریق امکان پذیر است. جهت این امر نشانی اینترنتی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو نمایید.
  2. ۲بعد از سرچ کردن آدرس اینترنتی فوق، باید منتظر بمانید تا گوگل نتیجه جست و جوی تان را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده با همین آدرس که مربوط به سازمان امور مالیاتی است را کلیک کرده و به آن وارد شوید.

    سامانه مالیات حقوق

  3. ۳در ادامه به صفحه اصلی سایت این سازمان وارد شده و امکان دسترسی به سامانه ارسال لیست مالیات بر حقوق برای تان فراهم خواهد بود. در قسمت بالا و سمت راست این صفحه دو عنوان «خدمات اصلی مالیاتی» و «سایر خدمات مالیاتی» را مشاهده می کنید. بر روی گزینه «خدمات اصلی مالیاتی» کلیک نمایید.

    ورود به سامانه مالیات حقوق

  4. ۴بعد از این که گزینه «خدمات اصلی مالیاتی» را انتخاب کردید، لیستی از مهم ترین خدمات مالیاتی قال ارائه در این سایت برای شما نمایش داده می شود. مجددا گزینه «فهرست مالیات حقوق الکترونیکی» را از این لیست انتخاب نمایید.

    فهرست مالیات حقوق الکترونیکی

  5. ۵سپس وارد صفحه دیگری به شکل زیر خواهید شد که امکان دسترسی به سامانه مالیات حقوق از طریق آن برای تان فراهم است. یک سری نکات در مورد استفاده از سامانه مذکور در این صفحه بیان شده اند. این موارد را مطالعه نموده و در ادامه بر روی لینک «ورود به سامانه جدید تسلیم لیست حقوق کارکنان» کلیک کنید.

    ورود به سامانه جدید تسلیم لیست حقوق کارکنان

  6. ۶در نهایت به پنجره ورودی سایت ارسال لیست مالیات بر حقوق می رسید. همان طور که مشاهده می کنید، جهت وارد شدن به این سامانه نیاز به نام کاربری و رمز عبور دارید. در صورتی که قبلا در سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام تان را انجام داده باشید، این نام کاربری و رمز عبور به شما تعلق گرفته است. پس این اطلاعات را در جایگاه خود قرار داده و گزینه «ورود» در پایین این پنجره را بزنید. در غیر این صورت لازم است ابتدا نسبت به انجام ثبت نام در سایت سازمان امور مالیاتی اقدام نمایید.

    ارسال لیست مالیات بر حقوق

با طی کردن این مراحل امکان ورود به سامانه ارسال لیست مالیات حقوق برای شما فراهم خواهد شد. در نتیجه می توانید لیست مربوط به اطلاعات حقوق خود یا کارمندان تان را در این سایت بارگذاری کنید. در ادامه روش استفاده از این سامانه برای ارسال اطلاعات مربوط به حقوق را هم به طور کامل برای شما بیان خواهیم کرد تا جهت انجام این کار با مشکلی رو به رو نباشید.

 

 

 

صفر تا صد ارسال لیست مالیات حقوق

حال که اطلاعات لازم در رابطه با نحوه ورود به سامانه مالیات بر حقوق را به دست آورید، می توانید به این سامانه وارد شده و لیست اطلاعات مربوط به حقوق کارکنان را در این سامانه وارد نمایید. اما قبل از این که به روش انجام این کار از طریق سامانه مذکور بپردازیم، لازم است به برخی ابهامات در این زمینه پاسخ داده شود. چرا که کاربران این سامانه ممکن است با این سوالات رو به رو باشند که چه کسانی مشمول ارسال اطلاعات مالیاتی می شوند، این اطلاعات شامل چه مواردی هستند و در چه فرمتی باید در سامانه مالیات حقوق بارگذاری شوند. در این قسمت این موارد که در فرآیند ثبت اطلاعات حقوق در سامانه مذکور بسیار اهمیت دارند را برای شما بیان می کنیم. بنابراین در هنگام بارگذاری لیست حقوق ها، اطلاعات کاملی در این باره خواهید داشت.

چه کسانی باید لیست مالیات بر حقوق ها را در سامانه مالیات حقوق ارسال نمایند؟

همان طور که گفتیم، اولین سوالی که ممکن است برای کاربران پیش بیاید این است که چه کسانی موظف به ارسال لیست مالیات بر حقوق در سامانه مربوطه هستند. در این باره باید بگوییم تمام افراد حقوقی یا شرکت هایی که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید با مراجعه به این سامانه نسبت به ارسال لیست حقوق های کارکنان خود اقدام نمایند. البته این افراد در گذشته هم موظف به ارائه لیست حقوق کارکنان خود به سازمان امور مالیاتی بوده اند که این کار به صورت حضوری انجام می گرفت. اما در حال حاضر با راه اندازی سایتی مناسب توسط سازمان امور مالیاتی، این افراد با ورود به سامانه ارسال لیست مالیات حقوق می توانند اطلاعات مربوطه را به صورت آنلاین بارگذاری کنند. پس به طور کلی می توان گفت در شرکت ها و سازمان های بزرگ، شخص حقیقی یا کارفرما باید نسبت به ارسال لیست حقوق ها اقدام کرده و نیازی به انجام این کار توسط همه کارمندان وجود ندارد.

نحوه کار با سامانه مالیات بر حقوق

اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق چه مواردی را شامل می شوند؟

اکنون که می دانیم کارفرمایان یا اشخاص حقوقی موظف به ارسال لیست مالیات بر حقوق کارمندان خود در سامانه مالیاتی هستند، نکته مهم بعدی این است که این اطلاعات شامل چه مواردی می شوند. به عبارت دیگر، کارفرمایان باید چه اطلاعاتی را در این سامانه بارگذاری کنند. اگر چه سازمان های با تجربه در این زمینه به دلیل ارسال این اطلاعات در دوره های مختلف آگاهی مناسبی در این مورد دارند، اما ممکن است برخی شرکت های جدید یا برخی اشخاص حقوقی اطلاعات کافی در این زمینه نداشه باشند. مهم ترین اطلاعاتی که لازم است در سامانه مالیات حقوق بارگذاری شوند شامل اطلاعات حقوق بگیر، جدول اقلام حقوق و دستمزد و خلاصه لیست می شوند که در ادامه هر کدام از آن ها را بیش تر توضیح می دهیم.

  •  اطلاعات حقوق بگیر
    اولین اطلاعاتی که باید در سایت مالیات حقوق بارگذاری شود، همین اطلاعات حقوق بگیران یا به اصطلاح کارمندان است. البته دقت داشته باشید که بارگذاری این اطلاعات تنها یک بار کفایت می کند. یعنی در صورتی که قبلا با ورود به سامانه ارسال لیست مالیات حقوق این اطلاعات را بارگذاری کرده اید، در موارد بعدی که قصد ارسال لیست اطلاعات مربوط به حقوق را دارید دیگر نیازی به انجام این کار نیست. البته در صورتی که قصد تغییر برخی اطلاعات حقوق بگیران را داشته باشید یا این که افراد جدیدی به لیست اضافه یا کم شده باشند، امکان به روز رسانی آن وجود دارد. همان طور که از نام این اطلاعات هم پیدا است، شامل اطلاعات کامل کارمند یا حقوق بگیر می شود. از جمله مهم ترین این موارد شامل نام، نام خانوادگی، وضعیت تابعیت، نوع قرارداد، شماره بیمه، کد ملی، شماره تلفن، آدرس محل سکونت و موارد این چنینی دیگر می شوند.
  •  جدول اقلام حقوق و دستمزد
    اطلاعات مهم بعدی که کارفرمایان با ورود به سامانه مالیات بر حقوق باید وارد می کنند، جدول اقلام حقوق و دستمزد است. اطلاعات حقوق کارمندان به طور کامل در قالب این جدول ها بارگذاری می گردد و در بازه های زمانی مشخص شده طبق قوانین باید نسبت به ارسال آن ها اقدام شود. جدول اقلام حقوق و دستمزد خود در چند نوع ریالی، ارزی و ارزی – ریالی وجد دارند که بر اساس نوع پرداخت حقوق شرکت ها به کارمندان این دسته بندی انجام می گیرد. نکته مهم در این رابطه این است که کارفرما باید همه این اطلاعات را در قالب یک فایل ارائه دهد. حتی اگر شرکت هم پرداخت ارزی، هم پرداخت ریالی یا حتی پرداخت ارزی – ریالی داشته باشد. مهم ترین اطلاعاتی هم که در قالب جداول به سامانه مالیات حقوق ارسال می شوند شامل کد ملی هر فرد، نوع پرداختی، ناخالص حقوق و دستمزد دریافتی، هزینه های مسکنو درمان و موارد این چنینی دیگر می شوند
  •  فرمت اطلاعات ارسالی در سامانه مالیات حقوق
    موضوع مهم دیگری که در رابطه با نحوه ارسال لیست مالیات حقوق در سامانه در نظر گرفته اهمیت دارد، فرمت فایل های ارسالی است. کارفرمایان و افرادی که از این سامانه برای بارگذاری اطلاعات مربوط به حقوق کارمندان شان استفاده می کنند، باید به این نکته توجه داشته باشند. فابل های آماده شده می توانند در قالب های ی WP ،WH ، WK ارسال شوند که البته در سیستم عال های مختلف ممکن است این فرمت ها تفاوت هایی داشته باشند. در بیش تر سیستم عامل ها از جمله سیستم عامل ویندوز امکان استفاده از فرمت های WK و WH وجود دارد. توجه داشته باشید، در صورتی که حجم فایل های اطلاعاتی شما زیاد بوده و آن ها را دو فایل قرار داده اید، می توانید هر دو را در یک فایل ZIP گذاشته و سپس در سامانه مالیات حقوق بارگذاری کنید.

 

 

نحوه ارسال لیست مالیات حقوق 1400

در قسمت های قبل سعی کردیم تعدادی از مهم ترین موارد لازم جهت استفاده از سامانه مالیات حقوق را برای شما بیان کنیم. از جمله این موارد اطلاعات لازم برای بارگذاری در این سامانه و فرمت آن ها بودند. حال نحوه ارسال لیست مالیات حقوق را هم از طریق این سامانه توضیح می دهیم تا از این بابت هم با مشکلی مواجه نباشید. از آن جایی که سایت مالیات حقوق یک سامانه جدید محسوب می شود، بسیاری از کارفرمایان به دنبال آشنایی با روش استفاده از این سایت هستند. حتی در موارد متعدد فیلم آموزش ارسال لیست مالیات حقوق را جست و جو می کنند تا این گونه بتوانند روش کار با این سامانه را فرا بگیرند. ما در ادامه نحوه انجام این کار را به صورت گام به گام و همراه با تصویر برای تان قرار داده ایم تا در کم ترین زمان ممکن و بدون هیچ مشکلی بتوانید اطلاعات حقوق را در این سامانه بارگذاری کنید.

اشخاص حقوقی یا کارفرمایانی که قصد ارسال لیست مالیات بر حقوق کارمندان خود را دارند، لازم است یک سری مراحل را طی کنند که در این بخش آن ها را برای شما توضیح داده ایم. این مراحل لازم جهت بارگذاری اطلاعات حقوق در سامانه مذکور به شرح زیر می باشند.

 

  1. ۱اولین مرحله برای انجام این کار ورود به سامانه مالیات بر حقوق است که در بخش ابتدایی مطلب روش وارد شدن به آن را از طریق سایت اصلی سازمان امور مالیاتی بیان کرده ایم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید به این سامانه وارد شوید.
  2. ۲بعد از وارد شدن به این سایت باید نام کاربری و کلمه عبور خود را در جایگاه مشخص شده قرار داده و گزینه «ورود» را از قسمت پایین پنجره کلیک کنید. همان گونه که اشاره کردیم، دریافت این نام کاربری و کلمه عبور مستلزم انجام ثبت نام در سایت سازمان مالیاتی است.

    سامانه اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق

  3. ۳در ادامه وارد صفحه دیگری به شکل زیر می شوید. در این صفحه یک سری نکات مهم در مورد ارسال اطلاعات مربوط به حقوق برای شما توضیح داده شده است. این موارد را مطالعه کرده و سپس تیک مربوط به عبارت «موارد بالا را خوانده و با آن ها موافقم» را بزنید. در نهایت بر روی گزینه «ثبت» کلیک کنید.

    نحوه ارسال مالیات بر حقوق

  4. ۴سپس لازم است علاوه بر نام کاربری و کلمه عبور، کد اقتصادی، کد ادره کل و تابعیت کارفرما هم تعیین گردد. افراد حقیقی به جای کد اقتصادی باید شماره ملی شان را وارد نمایند. بعد از تکمیل این اطلاعات، گزینه «ذخیره» را بزنید.

    تکمیل اطلاعات در سامانه مالیات بر حقوق

  5. ۵در نهایت فرآیند ورود به سامانه ارسال لیست مالیات حقوق با موفقیت انجام شده و صفحه ای به شکل زیر را مشاهده خواهید کرد. در قسمت بالای این صفحه منویی را مشاهده می کنید که شامل چند گزینه مختلف است. مهم ترین این گزینه ها «صفحه شخصی»، «فهرست حقوق» و «حقوق بگیران» می باشند. با انتخاب گزینه «صفحه شخصی» می توانید اطلاعات کارفرما را مشاهده کرده و نسبت به ویرایش آن اقدام کنید. با انتخاب گزینه «حقوق بگیران» می توانید اطلاعات کارمندان را وارد نمایید. گزینه «فهرست حقوق» هم امکان ارسال لیست مالیات بر حقوق را برای تان فراهم می کند. کافی است بعد از انتخاب این گزینه، مجددا «فهرست حقوق جدید» را زده و لیست اطلاعات حقوق کارمندان را وارد نمایید.

    آموزش ارسال لیست مالیات بر حقوق

در این بخش نحوه ارسال لیست مالیات حقوق را بیان کردیم تا در صورتی که قصد استفاده از این سامانه برای بارگذاری اطلاعات را دارید، با مشکلی مواجه نباشید. در ادامه هم نکات کاربردی در این زمینه را برای شما بیان خواهیم کرد.

 

 

نکات کار با سامانه مالیات بر حقوق الکترونیکی

تا این جای کار روش ورود به سامانه مالیات بر حقوق را به طور کامل برای شما توضیح داده و نحوه ثبت اطلاعات در آن را هم بیان کردیم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید به این سایت وارد شده و اطلاعات حقوق کارمندان تان را ثبت نمایید. اما توجه به یک سری نکات هم برای استفاده از این سامانه الزامی است که در ادامه آن ها را برای شما آورده ایم.

  •  جهت استفاده از سامانه مالیات حقوق حتما باید در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز عبور دریافت کنید.
  •  مودیان مالیاتی برای بارگذاری اطلاعات خود می توانند بسته به شرایط شان گزینه های لیست بدون ارسال فایل، لیست با فرمت های مختلف که آن ها را بیان کردیم و ارسال فایل با فرمت زیپ را انتخاب کنید.
  •  در قسمت نوع لیست در فرم ثبت لیست حقوق کارکنان سه گزینه اصلی، الحاقی و اصلاحی وجود دارد. برای دبار اول باید گزینه اصلی را انتخاب کرده و در ادامه هم می توانید با انتخاب گزینه های اصلاحی و الحاقی اطلاعات را اصلاح کرده یا فایلی اضافه کنید.

منبع : سامانه مالیات حقوق





:: بازدید از این مطلب : 308
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 اسفند 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: