انتقال بیمه شخص ثالث
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث از جمله مسائل مهمی است که رانندگان خودرو و صاحبان وسایل نقلیه باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند. همان طور که می دانید، بیمه شخص ثالث یکی از انواع بیمه های اجباری است که همه دارندگان وسایل نقلیه سبک و سنگین موظف به تهیه آن می باشند. چرا که این بیمه خسارت های جانی و مالی وارد شده به هر شخص ثالث در تصادفات را بر عهده گرفته و از این نظر می تواند تا حد زیادی به رانندگان مقصر کمک کند. هم چنین، خسارت های جانی وارد شده به راننده به عنوان شخص اول هم توسط این بیمه پرداخت می گردد. البته در کنار اجباری بودن این بیمه، تخفیف هایی هم برای افراد قانون مندی که از بیمه شان استفاده نمی کنند، در نظر گرفته شده است. به همین خاطر، انتقال بیمه خودرو یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در هنگام نقل و انتقال آن یا خرید اتومبیل جدید مورد توجه قرار می گیرد.

در سال های گذشته شرایط انتقال تخفیف این نوع بیمه مقداری متفاوت بود و افراد می توانستند این تخفیف ها را به خریدار جدید خودروشان انتقال دهند. اما در ادامه شرایط مربوطه تغییر کرده و اکنون دیگر امکان انتقال بیمه شخص ثالث به خریدار وجود ندارد. دلیل آن هم این است که تخفیف های ایجاد شده حاصل احتیاط و رعایت قوانین خود راننده است. بنابراین، این فرد حتی در صورت فروش خودرو فعلی و خرید یک اتومبیل جدید هم باید تخفیفش را داشته باشد. به عبارت دیگر، آن دسته از رانندگانی که محتاطانه رانندگی کرده و به استفاده از بیمه شخص ثالث شان نیازی پیدا نکرده اند، در صورت خرید جدید هم امکان استفاده از تخفیف شان را خواهند داشت. با توجه به اهمیت اطلاع رانندگان از شرایط انتقال این نوع بیمه نامه، در این جا به قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ پرداخته و نکات انتقال آن را بیان می کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید.



انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

همان طور که گفتیم، بیمه شخص ثالث یکی از انواع مهم بیمه نامه ها است که همه رانندگان موظف به خریداری آن هستند. در صورتی که تا پایان هر سال از این بیمه استفاده نشود، درصد خاصی تخفیف به آن تعلق می گیرد. این تخفیف بسته به این که چند سال از بیمه استفاده نشده باشد، متفاوت است. به هر حال چیزی که در این میان اهمیت دارد، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به پلاک جدید است. در سال های گذشته شرایط انتقال این نوع بیمه متفاوت بود و دارندگان خودرو بعد از فروش اتومبیل شان می توانستند این تخفیف را به خریدار جدید انتقال دهند. اما اکنون دیگر امکان انتقال بیمه خودرو به خریدار وجود ندارد. اما خود فرد صاحب خودرو می تواند از این تخفیف برای اتومبیل جدیدش استفاده نماید. برای انجام این کار یعنی انتقال بیمه به پلاک جدید هم چند حالت کلی وجود دارد که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این موارد به شرح زیر می باشند.

انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

  • انتقال بیمه به خودرو جدید مالک فعلی

    آن دسته از دارندگان وسایل نقلیه که با احتیاط و رعایت قوانین رانندگی کرده و در نتیجه بیمه شخص ثالث شان بدون استفاده باقی می ماند، می توانند تخفیف های ایجاد شده را به خودروی جدیدشان انتقال دهند. البته انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید زمانی امکان پذیر است که دیگر مالک خودروی فعلی شان نباشند. به بیان ساده تر، تا زمانی که مالکیت وسیله نقلیه فعلی منتقل نشده باشد، امکان استفاده از تخفیف های ایجاد شده برای اتومبیل دیگری وجود ندارد؛ حتی اگر پلاک این خودرو هم به نام مالک ثبت شده باشد. نکته مهم دیگری که طبق قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ باید به آن توجه داشته باشید این است که انتقال تخفیف بیمه به خودروی صفر و کار نکرده امکان پذیر نیست. چرا که در شرایط فعلی، خودروهای جدید بر اساس قانون کارخانه از بیمه شخص ثالث برخوردار هستند. به این ترتیب، امکان تخفیف شخص ثالث به خودروهای نو حداقل از یک سال بعد وجود خواهد داشت.
  • انتقال بیمه به افراد درجه یک خانواده

    در حال حاضر، علاوه بر این که رانندگان می توانند تخفیف بیمه را به خودروی جدید خود انتقال دهند، این امکان هم وجود دارد که تخفیف را به پلاک خودروی افراد درجه یک خانواده شان واگذار نمایند. به این صورت که انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودرو همسر، پدر، مادر و فرزندان وجود خواهد داشت. بنابراین اگر مالک فعلی قصد فروش خودرو خود را داشته باشد، در صورت تمایل می تواند تخفیف بیمه ای را به خودرو هر یک از این افراد درجه یک خانواده انتقال دهد و از این نظر با محدودیتی رو به رو نخواهد بود. برای این کار فرد باید به نمایندگی بیمه خود یا شعبه مرکزی این شرکت بیمه گر مراجعه کرده و اقدامات لازم را از این طریق انجام دهد. همراه داشتن مدارک مربوط به بیمه فعلی و مدارک اتومبیل فردی که قصد انتقال بیمه خودرو به آن را دارد هم الزامی است.
  • انتقال بیمه خودرو یک شرکت حقوقی به خودروی دیگر همان شرکت

    یکی دیگر از حالت های موجود برای انتقال تخفیف بیمه ، انتقال دادن از یک خودرو شرکت به خودروی دیگری است که جزء اموال همان شرکت محسوب شده و کاربری مشابهی دارد. به این ترتیب، کسانی که دارای شرکت حقوقی هستند امکان انتقال بیمه شخص ثالث این خودرو به سایر خودروهای دارای کاربری مشابه را خواهند داشت. انتقال تخفیف بیمه از یک خودرو به خودروهای دیگر شرکت هم به این دلیل امکان پذیر است که در واقع مالکیت همه آن ها مربوط به یک شخصیت حقوقی است. بنابراین اگر چه طبق قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ انتقال تخفیف به خریدار ممکن نیست، اما از آن جایی که در این گونه موارد مالک هر دو خودرو همان شرکت است، مشکلی برای انتقال وجود نخواهد داشت. جهت این امر هم می توان با مراجعه به شعبه مرکزی شرکت بیمه گر یا نمایندگی آن و ارائه مدارک مربوط به هر دو خودرو و شرکت، تخفیف بیمه شخص ثالث را انتقال داد.

این موارد تعدادی از مهم ترین حالات فعلی انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث محسوب می شوند که امکان انتقال تخفیف به پلاک جدید در آن ها وجود دارد. بنابراین اگر شما هم مشمول هر کدام از این شرایط هستید، به راحتی می توانید تخفیف بیمه تان را به خودرو جدید منتقل نمایید.

 

بیشتر بخوانید: نتایج قرعه کشی سامانه یکپارچه فروش خودرو

 

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو

همان گونه که اشاره کردیم، طبق قوانین جدید مصوب در حوزه بیمه شخص ثالث،‌ امکان انتقال بیمه خودرو به فرد دیگری که آن را خریداری می کند وجود نخواهد داشت؛ مگر این که شرایط خاصی حاکم باشد که در بخش قبل رایج ترین آن ها را بیان کردیم. در گذشته بعد از این که فردی خودرویی را خریداری می کرد، در صورت برخورداری از تخفیف، این مزیت به مالک جدید می رسید. به عبارت دیگر، تخفیف بیمه به خودرو تعلق داشت و این خودرو در نهایت به هر کس می رسید، امکان استفاده از این تخفیف برایش فراهم بود. اما در ادامه شرایط انتقال بیمه شخص ثالث تغییر کرد و تخفیف بیمه به شخص تعلق گرفت. دلیل تغییر شرایط مربوطه هم این است که این تخفیفات به دلیل احتیاط انجام شده و رعایت قوانین توسط فرد راننده ایجاد شده اند. بنابراین، این فرد با هر خودرو دیگری هم شرایط سالم رانندگی را رعایت می کند. پس تخفیف حتی در صورت تعویض خودرو، باید به او تعلق بگیرد.

انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو

به این ترتیب، طبق قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ دیگر مانند قبل تخفیف با خودرو به مالک جدید منتقل نمی شود. مگر این که مالک جدید یکی از افراد درجه یک خانواده مالک فعلی باشند. افراد درجه یک خانواده هم در این قانون پدر، مادر، همسر و فرزندان تعریف شده اند. از این رو، اگر فرد بخواهد اتومبیلش را به یکی از این افراد بفروشد، می تواند تخفیف حاصل از عدم خسارت بیمه شخص ثالث را هم به آن ها منتقل نماید. در واقع، این تنها راه موجود برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در هنگام معامله خودرو بین افراد حقیقی است. یک شرایط خاص هم برای اشخاص حقوقی تعریق شده که در بخش قبل به آن اشاره کردیم. در این حالت هم اگر یک شرکت یا شخصیت حقوقی دارای دو خودرو با کاربری یکسان باشد، امکان انتقال تخفیف بیمه یکی به دیگری را دارد. البته در این شرایط مالک هر دو خودرو همان شرکت یا شخص حقوقی است.

 

بیشتر بخوانید: سامانه یکپارچه فروش خودرو

 

 

قانون جدید انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو ۱۴۰۱

در سال های گذشته شرایط انتقال بیمه شخص ثالث به این صورت بود که بیمه به همراه خودرو منتقل می شد. یعنی اگر فردی خودرویی را خریداری کرده و به دلیل رعایت قوانین و احتیاط در حین رانندگی از تخفیف برای مثال 60 درصد طی چندین سال برخوردار می شد، در هنگام فروش خودرو باید آن را به راننده جدید واگذار می کرد. حال اگر خود این فرد مجددا یک خودرو جدید با یکسال کارکرد خریداری می نمود، هیچ تخفیفی شاملش نمی شد. زیرا خودرو جدید فاقد تخفیف بیمه بوده و نهایتا به دلیل عدم استفاده از بیمه در سال اول، تنها 5 درصد تخفیف داشت. این موضوع سبب می شد تا نگاه تشویقی خاصی به رانندگان مطیع قانون وجود نداشته باشد. هم چنین رانندگان بی احتیاط می توانستند با خرید یک اتومبیل کارکرده و انتقال تخفیف خودرو، هزینه خیلی کم تری را برای خرید بیمه شخص ثالث بپردازند. همه این موضوعات باعث شد تا یک بازنگری هایی در قانون مربوط به بیمه شخص ثالث انجام گیرد.

قانون جدید انتقال بیمه شخص ثالث

از این رو، قانون به نفع رانندگان مطیع و محتاط تغییر کرده، تخفیف بیمه از خودرو سلب و به راننده اختصاص یافت. قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ هم مانند چند سال اخیر به همین شکل بوده و تخفیف بیمه را به راننده واگذار می کند. در صورتی که این فرد قصد خرید خودرویی جدید داشته باشد، ابتدا باید مالکیت وسیله نقلیه فعلی را واگذار نموده و سپس تخفیف بیمه را به خودرو جدید خود منتقل نماید. هم چنین امکان انتقال بیمه به خریدار جدید هم وجود نخواهد داشت مگر این که خریدار جزء افراد درجه یک خانواده اش باشد. بر اساس این قانون، اگر شخصی به هر شکل نسبت به انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خود به فردی خارج از دایره اعضای درجه یک خانواده اقدام کند، مجرم شناخته خواهد شد. در صورتی هم که مالک فعلی خودرو به هر دلیل فوت کند، امکان انتقال تخفیف به ورثه قانونی وی وجود دارد. این موضوع باعث شده تا حتی پس از مرگ مالک هم تخفیف از بین نرود.

 

بیشتر بخوانید: خرید خودرو از بورس کالا

 

شرایط انتقال تخفیف بیمه خودرو

اکنون که اطلاعات کلی در مورد انتقال بیمه شخص ثالث خودرو به دست آورده اید، به راحتی می توانید نسبت به انتقال بیمه اتومبیل تان به خودروی جدیدی که خریداری کرده اید یا افراد مجاز، اقدام نمایید. اما باید توجه داشته باشید که برای انجام این کار هم یک سری شرایط در نظر گرفته شده است که توجه به آن ها الزامی است. همان گونه که اشاره کردیم، طبق قانون آن دسته افرادی که اقدام به انتقال بیمه شخص ثالث خود به افرادی غیر از خانواده درجه یک می کنند، مجرم شناخته خواهند شد. پس اگر قصد انتقال بیمه خودرو را دارید، باید ابتدا شرایط تعیین شده برای آن را با دقت مطالعه کرده و از این موارد آگاهی کافی داشته باشید. به همین خاطر، در ادامه تعدادی از مهم ترین شرایط موجود برای انتقال بیمه را برای تان آورده ایم تا اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورید. این شرایط در نظر گرفته شده جهت انتقال بیمه به شرح زیر می باشند.

  •  طبق قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ ، انتقال تخفیف بیمه یک خودرو به خودرو دیگر تنها زمانی انجام می شود که هر دو اتومبیل کاربری یکسانی داشته باشند. برای مثال، امکان انتقال تخفیف بیمه خودرو سواری به یک خودرو سواری دیگر وجود دارد؛ اما امکان انجام این کار برای خودروی سواری با باری فراهم نیست. این شرایط بیش تر برای شرکت ها و اشخاص حقوقی اهمیت دارد که می توانند بیمه خودروهایشان را به یک دیگر انتقال دهند.
  •  اگر در هنگام فروش خودرو انتقال بیمه شخص ثالث هم انجام گیرد، دیگر خود مالک فعلی امکان استفاده از آن را نخواهد داشت. برای مثال، فرض کنید مالک خودرو فعلی به یکی از اعضای درجه یک خانواده می فروشد و تخفیف آن را هم انتقال می دهد. حال در صورتی که یک خودرو جدید خریداری کند، هیچ گونه تخفیف بیمه ای نداشته و باید نسبت به پرداخت حق بیمه به صورت کامل اقدام نماید.
  •  تا زمانی که مالکیت خودرو تغییر نکرده باشد، امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث هم وجود ندارد. به عبارت دیگر، هنگامی که خودرو هنوز به نام شما باشد، نمی توانید تخفیف بیمه آن را به خودرو دیگری منتقل کنید؛ حتی اگر مالک خودرو دیگر هم خود شما باشید.
  •  انتقال تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث به اشخاص غیر امکان پذیر نیست. به عبارتی، شما تنها امکان انتقال بیمه خودرو به خریداران یا افراد درجه یک خانواده تان اعم از پدر، مادر، همسر و فرزندان را خواهید داشت.

 

بیشتر بخوانید: مالیات نقل و انتقال خودرو

 

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودرو صفر

یکی از مهم ترین نکاتی که قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ به آن می پردازد، همین انتقال تخفیف بیمه به خودرو صفر است. بر این اساس، امکان انتقال تخفیف به خودرو صفر وجود ندارد. دلیل آن هم این است که طبق قانون کارخانه، خودروهای صفر از همان ابتدا در سال اول توسط کارخانه بیمه می شوند. بنابراین دیگر شما نمی توانید تاثیری بر روی بیمه آن ها گذاشته و از تخفیف استفاده کنید. از این رو، اگر فردی دارای تخفیف بر روی خودرو قبلی خود بوده و اقدام به خریداری یک خودرو صفر کند، نمی تواند تخفیف آن را به خودرو صفر انتقال دهد. البته این شرایط تنها برای سال اول وجود دارد و از ابتدای سال دوم امکان انتقال بیمه شخص ثالث به خودرو جدید فراهم است. اما دقت داشته باشید که جهت این امر نیاز به مراجعه به نمایندگی شرکت بیمه گر و دریافت مستندات لازم وجود دارد. هم چنین باید هماهنگی های لازم در مورد تاریخ انقضای تخفیف با شرکت بیمه انجام گیرد.

 

بیشتر بخوانید: نتایج قرعه کشی سایپا

 

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به همسر یا برادر

در بخش مربوط به شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث هم بیان کردیم که امکان انتقال تخفیف تنها به اعضای درجه یک خانواده وجود دارد. طبق این قانون، اعضای درجه یک خانواده پدر، مادر، همسر و فرزندان تعریف شده اند. از این رو، هر کسی خارج از این دایره شخص غیر حساب شده و نمی توان تخفیف بیمه را به وی انتقال داد. به این ترتیب، فرد مالک در صورت تمایل امکان انتقال تخفیف بیمه خود را به همسر دارد؛ چرا که همسر وی بر اساس این قانون جزء افراد درجه یک خانواده محسوب می شود. اما شرایط برادر برای انتقال بیمه خودرو متفاوت است. در واقع از آن جایی که در قانون جدید مربوط به بیمه نامی از برادر یا خواهر به عنوان اعضای درجه یک خانواده نیامده است، امکان انتقال تخفیف بیمه به آن ها هم وجود ندارد. حداقل در حال حاضر شرایط به این صورت است و شاید در سال های آینده امکان انتقال تخفیف به برادر و خواهر هم فراهم شود.

 

بیشتر بخوانید: نتایج قرعه کشی ایران خودرو

 

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به شرکت بیمه دیگر

یکی از چالش های رایجی که دارندگان وسایل نقلیه با آن مواجه می شوند، تغییر شرکت بیمه گر است. همان طور که می دانید، شرکت های فراوانی در کشور وجود دارند که بیمه خودرو را ارائه می دهند. بر اساس قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱ شما می توانید برای خرید بیمه خودروتان به هر کدام از این شرکت ها مراجعه کرده و از این نظر با محدودیتی رو به رو نخواهید بود. اما بدون شک، شرایط شرکت های بیمه گر با هم تفاوت زیادی داشته و همه آن ها خدمات یکسانی ارائه نمی دهند. گاهی اوقات ممکن است فرد راننده چندین سال از بیمه یک شرکت خاص استفاده نماید، اما بعد از مدتی متوجه شود که این شرکت خدمات لازم را ارائه نمی دهد. در این گونه موارد به راحتی می تواند شرکت بیمه خود را تغییر داده و از شرکت دیگری جهت خرید بیمه استفاده نماید. اما سوال این جا است که آیا امکان انتقال بیمه شخص ثالث هم وجود دارد یا خیر.

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به شرکت بیمه دیگر

در این رابطه باید بگوییم که شما می توانید به سادگی شرکت بیمه خود را عوض کرده و تخفیف تان را هم انتقال دهید. به عبارت دیگر، امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به شرکت بیمه دیگر وجود داشته بدون آن که مقداری از تخفیف کسر شود. به این ترتیب، اگر پس از مدتی متوجه شدید که شرکت بیمه گر شما خدمات مناسبی ارائه نمی دهد یا شرکت های دیگر شرایط بهتری را ایجاد می کنند، به راحتی می توانید فرایند انتقال تخفیف بیمه به شرکت دیگر را انجام دهید. در چنین مواردی ابتدا باید صبر کنید تا قراردادتان با شرکت بیمه فعلی به پایان برسد. در ادامه باید تمام مدارک مورد نیاز برای خرید بیمه در حالت عادی را آماده داشته و به همراه بیمه نامه قبلی به شرکت جدید ارائه دهید. با انجام این کار، شرکت بیمه گر شما تغییر کرده و انتقال بیمه خودرو هم انجام می گیرد. در واقع برای خرید بیمه از شرکت جدید، هزینه را با احتساب تخفیفات قبلی می پردازید.

منبع : انتقال بیمه شخص ثالث





:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 خرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: