سامانه مودیان
نوشته شده توسط : sevda
مقدمه

سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی یکی از سامانه های جدیدی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شده است. این سامانه نقش مهمی در جلوگیری از فرارهای مالیاتی ایفا کرده و به دریافت بخش زیادی از مالیات های پنهان که در سال های گذشته پرداخت نمی شده، منجر خواهد شد. طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سایت مودیان که در آبان ماه سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید، تمام مودیان ملزم به ثبت نام در این سامانه و ارسال صورتحساب الکترونیک می باشند. هم چنین، مودیانی که به صورت مستقیم با مصرف کننده در ارتباط هستند، باید نسبت به استفاده از پایانه های فروشگاهی اقدام نمایند. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار بوده و عدم استفاده از این پایانه ها به جریمه شدن مودیان منجر می شود. پس افراد مشمول باید در موعد مقرر ثبت نام سامانه مودیان را انجام داده و پایانه فروشگاهی مناسبی برای خود ایجاد کنند. در صورت داشتن پایانه از قبل، نیازی به ایجاد مورد جدید نبوده و می توانید همان را ثبت کنید.

منظور از پایانه های فروشگاهی هم رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (پوز)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر سیستم و دستگاه دیگری است که امکان اتصال به شبکه های پرداخت الکترونیکی رسمی کشور و سایت مودیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد. به هر حال، بعد از ثبت نام در سامانه مذکور و ثبت پایانه فروشگاهی، برای هر مودی یک کارپوشه ایجاد می شود که تمام ارتباط این فرد و سازمان از این طریق خواهد بود. از این رو، مودی مالیاتی باید در بازه های زمانی مشخص شده نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیکی از طریق این سامانه اقدام نمایند. با توجه به اهمیت سامانه مودیان برای مشمولین، در این جا قصد داریم به معرفی این سامانه پرداخته و نحوه ثبت نام در آن را به صورت کامل توضیح دهیم. این گونه، افراد مشمول به راحتی می توانند ثبت نام شان را انجام داده و نسبت به ارسال صورتحساب های الکترونیکی خود در این سایت اقدام نمایند. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.



سامانه مودیان چیست

قبل از این که نحوه ثبت نام در سایت مودیان را بیان کنیم، ابتدا به توضیحاتی در مورد این سامانه می پردازیم تا شناخت مناسبی از آن داشته باشید. همان گونه که اشاره کردیم، قانون مربوط به پایانه های فروشگاهی در تاریخ ۱۳۹۸/۰۸/۰۱ به تصویب رسید و مقرر گردید که نهایتا ۱۵ ماه بعد اجرایی شود. اما اجرای این قانون به دلایل مختلف به تاخیر افتاده و سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی تا تیر ماه ۱۴۰۱ راه اندازی نشد. بالاخره با انجام اقدامات لازم، قرار است در اولین ماه از تابستان 1401 این سامانه فعال شده و گزارش های الکترونیکی مودیان را دریافت کند. اما حتما می خواهید با نحوه عملکرد این سایت و وظایف آن بیش تر آشنا شوید. در این رابطه باید بگوییم که سامانه مذکور تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی کشور فعالیت داشته و به هر مودی مالیاتی یک کارپوشه ویژه اختصاص می دهد. به این ترتیب، ارتباط میان سازمان امور مالیاتی و مودیان منحصرا از طریق این کارپوشه انجام خواهد گرفت.

سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی

بعد از این که افراد مشمول ثبت نام سامانه مودیان را انجام دهند، می توانند با هر سخت افزار یا نرم افزاری که به حافظه مالیاتی وصل باشد، به این سامانه متصل شوند. در ادامه، امکان ارسال صورتحساب های الکترونیکی از این طریق به صورت منظم وجود خواهد داشت. صورتحساب الکترونیکی دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی است که اطلاعات مندرج در آن، در حافظه مالیاتی مودی ذخیره می شوند. مشخصات و نوع اطلاعات این صورتحساب ها هم متناسب با نوع کسب و کار تعیین می شود. به هر حال، تمام اشخاص مشمول اعم از حقیقی یا حقوقی باید شناخت مناسبی از سامانه مودیان داشته باشند و نام نویسی شان را در این سامانه انجام دهند. چرا که عدم ارسال صورتحساب الکترونیکی از این طریق، به جریمه شدن شخص خاطی منجر خواهد شد. طبق قانون مصوب در این زمینه، کسانی که در موعد مقرر ثبت نام شان را انجام نداده و صورتحساب ارسال نکنند، مشمول پرداخت جریمه به میزان حداقل ۲۳ درصد از فروش شان خواهند شد.

 

 

 

ثبت نام سامانه مودیان

اکنون که شناخت کافی از سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی به دست آورده اید، لازم است روش نام نویسی در این سایت را هم بدانید. با توجه به این که تمام مودیان مالیاتی موظف به نام نویسی در این سامانه هستند، این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است. البته باید توجه داشته باشید که در حال حاضر امکان انجام نام نویسی اولیه وجود دارد و ثبت نام نهایی در این سایت از ابتدای مهر ماه ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد. در واقع، فرآیند نام نویسی فعلی برای ثبت کد ملی، شماره تلفن و انطباق دادن آن ها انجام می گیرد. با تایید این اطلاعات، کارپوشه مودی ایجاد خواهد شد و در ادامه امکان ورود به آن و انجام ثبت نام نهایی فراهم است. طبق اطلاع رسانی های انجام شده، افراد برای ثبت نام سامانه مودیان به سه گروه تقسیم می شوند. گروه اول تا ابتدای آبان ماه، گروه دوم تا ابتدای آذر و گروه سوم تا ۲۵ اسفند برای نام نویسی فرصت خواهند داشت.

به هر حال، برای نام نویسی اولیه در این سامانه لازم است مراحلی را به صورت گام به گام طی کنید که در این بخش به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز برای ثبت نام در سایت مذکور به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱ابتدا باید نشانی اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور یعنی tax.gov.ir را در مروگر خود قرار داده و جست و جو نمایید. برای ورود به سایت این سازمان و ثبت نام اولیه در سامانه مودیان، می توانید از سیستم های کامپیوتری یا گوشی های موبایل استفاده کرده و از این نظر با محدودیتی رو به رو نخواهید بود.
  2. ۲بعد از این که آدرس فوق را سرچ کردید، منتظر باشید تا گوگل نتیجه جست و جوی تان را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان مربوط به سایت سازمان سنجش است. پس بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.

    ورود به سامانه مودیان

  3. ۳در ادامه به صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور وارد می شوید. در قسمت بالا و سمت راست این صفحه، گزینه ای تحت عنوان «خدمات اصلی مالیاتی» قرار گرفته است. برای ورود به سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی و ثبت نام در آن، روی این گزینه کلیک کنید.

    ثبت نام سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی

  4. ۴با انتخاب گزینه مربوط به خدمات اصلی، منویی مانند شکل زیر در بالای صفحه برای تان نمایش داده می شود که شامل خدمات متعددی است. برای این که بتوانید نام نویسی اولیه را در سایت مودیان انجام دهید، باید از این قسمت گزینه «ثبت صندوق فروش و حافظه مالیاتی» را بزنید.
  5. ۵در مرحله بعد، به صفحه ورودی این سامانه می رسید. برای این که بتوانید ثبت نام سامانه مودیان را از این طریق انجام دهید، باید اطلاعات کاربری خود اعم از کد ملی و رمز عبور را در این بخش وارد کنید. این موارد همان اطلاعات کاربری شما در سایت سازمان امور مالیاتی هستند. پس برای ورود به سامانه مذکور، حتما باید در سایت سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام کرده باشید. اگر تا کنون در این سایت نام نویسی نکرده اید، از قسمت بالای همین پنجره بر روی گزینه «ثبت نام» کلیک کرده و اقدامات مربوطه را طی کنید. با تکمیل ثبت نام تان در سایت سازمان امور مالیاتی، نام کاربری و رمز عبور در اختیارتان قرار گرفته و می توانید با کمک این اطلاعات، در سامانه مودیان هم نام نویسی کنید.

    ثبت نام یا ورود به سامانه مودیان

  6. ۶به هر حال، بعد از این که نام کاربری و رمز عبورتان را در این بخش به درستی وارد کردید، یک کد احراز هویت بر روی شماره تلفن تان ارسال شده تا از تطابق کد ملی و شماره تلفن اطمینان حاصل گردد. باید این کد را دریافت کرده و در جایگاه مربوط به خود قرار دهید.
  7. ۷در نهایت، به کارپوشه خود در سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی وارد می شوید. اکنون نام نویس اولیه شما عملا به اتما رسیده و کار پوشه تان فعال می شود. در ادامه باید منتظر فرا رسیدن زمان نهایی ثبت نام باشید تا به همین شکل وارد کار پوشه خود شده و اقدامات لازم را انجام دهید.

با طی کردن این مراحل، نام نویسی اولیه شما در سایت مودیان با موفقیت انجام می گیرد. اما اگر شما هم مشمول طرح پایانه های فروشگاهی باشید، لازم است از قوانین مربوط به این طرح هم اطلاع کامل داشته باشید. در ادامه نحوه مشاهده و بررسی این قوانین را هم برای تان توضیح داده ایم.

 

 

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

در بخش قبل روش ثبت نام سامانه مودیان را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم؛ بنابراین اکنون به راحتی می توانید نام نویسی اولیه تان را در این سامانه انجام داده و کار پوشه خود را ایجاد کنید. اما باید توجه داشته باشید که این طرح دارای قوانین متعددی است. مطالعه و آگاهی از این قوانین برای تمام کسانی که مشمول اجرای این طرح هستند، الزامی است. بنابراین اگر شما هم جزو اشخاص مشمول هستید، قبل از ثبت نام در سامانه حتما باید قوانین مربوطه به پایانه های فروشگاهی را بررسی کنید. این قوانین به صورت کامل در سایت سازمان امور مالیاتی کشور بیان شده اند. با این حال، در این جا هم لینک مربوط به قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را برای تان قرار داده ایم تا امکان دسترسی مستقیم به این موارد را داشته باشید. از این رو، جهت آگاهی از قوانین مربوط به این طرح کافی است بر روی لینک زیر کلیک کنید.

با کلیک روی لینک فوق به صفحه قوانین مربوطه وارد شده و مشاهده می کنید که تمام قوانین در ۶ فصل مختلف دسته بندی شده اند. این فصل های به ترتیب شامل تعاریف، تکالیف اشخاص مشمول، تکالیف سازمان، دستگاه ها و مراجع ذی ربط، تشویق ها و تسهیلات، ضمانت های اجرایی و نظارت بر اجرا‌ء می شوند. هر کدام از این فصل ها هم خود از چند ماده مختلف تشکیل شده اند که هر ماده مباحث خاصی را بیان می کند. این دسته بندی مرتب و منظم قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی باعث شده که شما به راحتی بتوانید قوانین مربوط به هر بخش را پیدا کرده و بررسی نمایید. پس به طور کلی، اگر مشمول این طرح هستید و قصد ثبت نام در سایت مودیان را دارید یا به هر دلیل دنبال اطلاع از قوانین مربوط به آن می باشید، کافی است بر روی لینک فوق کلیک کرده یا از طریق سایت سازمان امور مالیاتی، به این صفحه وارد شوید.

 

 

مشمولین قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی

حال ممکن است این سوال برای تان پیش آید که اصلا مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی چه کسانی هستند. در واقع، چه کسانی باید ثبت نام سامانه مودیان را انجام داده و صورتحساب های الکترونیکی را از این طریق ارسال کنند. پاسخ این سوال به صورت کاملا واضح در همان قوانین مربوطه و فصل تعاریف ارائه شده است. طبق این قانون: «کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیر صنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366/12/3 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مودی استفاده می شود، مراد اشخاص مشمول است؛ مگر خلاف آن تصریح شده باشد». پس همه افراد حقیقی صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی اشاره شده در فصل های ۴ و ۵ قانوان مالیات های مستقیم، مشمول بوده و باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند. در ادامه هم صورتحساب های الکترونیکی خود را ار این طریق ارسال نمایند.

منبع : سامانه مودیان





:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 20 تير 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: