مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل تا حد زیادی کار پزشکان را برای بررسی نسخه های آنلاین ساده تر کرده است. تا همین چند سال قبل، نسخه های پزشکی به صورت کاغذی توسط پزشک نوشته شده و به بیماران تحویل داده می شد. حال ممکن بود این نسخه در دفترچه بیمار یا در برگه های مخصوص خود پزشک نوشته شود. اما در ادامه، روی کار آمدن نسخه های الکترونیکی تغییر گسترده ای در این حوزه ایجاد کرد. به این ترتیب، پزشکان می توانند با ثبت نام در سامانه های مربوطه نسبت به تجویز نسخه به شکل آنلاین اقدام نموده و دیگر نیازی به استفاده از کاغذ جهت انجام این کار وجود ندارد. در کنار صرفه جویی در مصرف کاغذ، حفظ محیط زیست و امنیت بیش تر نسخه ها، مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل یا سیستم یکی دیگر از مزیت های این روش مهم به شما می آید. از این رو پزشکان در دفعات بعد، به سادگی می توانند نسخه بیمارشان را مشاهده کرده و از سوابق آن آگاه شوند.

هنگامی که پزشکان نسخه های الکترونیکی قبلی را از طریق سامانه های مربوطه بررسی می کنند، می توانند بفهمند روند درمان تا کجا پیش رفته و قبلا چه داروهایی تجویز شده است. این گونه امکان اشتباه در فرایند درمان بیماران هم تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. اما نکته مهم در این رابطه، امکان مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل است. چرا که بررسی نسخه های الکترونیک با سیستم های کامپیوتری از همان ابتدا امکان پذیر بود. اما اکنون این شرایط جهت مشاهده نسخه ها با گوشی موبایل هم فراهم شده است. از آن جایی که موبایل یک دستگاه ساده و در دسترس است، پزشکان به سادگی و حتی بدون نیاز به سیستم می توانند نسخه های الکترونیکی را بررسی نمایند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله امکان مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل را بررسی کرده و در صورت امکان، روش انجام این کار برای بیمه های مختلف از جمله بیمه سلامت و تامین اجتماعی را توضیح می دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.



مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل امکان دارد؟

یکی از سوالات مهمی که به خصوص برای پزشکان پیش می آید، این است که آیا امکان مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل وجود دارد یا خیر. در واقع آن ها می خواهند بدانند که آیا برای بررسی این نسخه ها حتما باید از سیستم های رایانه ای استفاده کنند یا گوشی موبایل هم امکان انجام این کار را برای شان فراهم می کند. در پاسخ باید بگوییم که مشاهده و بررسی نسخه های الکترونیک با موبایل هم امکان پذیر است. فرقی ندارد که شما به عنوان یک پزشک نسخه های بیمه اجتماعی یا بیمه سلامت را بررسی کنید، دسترسی کاربران به هر دو سامانه با گوشی موبایل فراهم شده است. از این رو، حتی اگر در مطب خود به سیستم های کامپیوتری دسترسی ندارید، به سادگی می توانید نسبت به مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل اقدام نموده و از سابقه بیماران تان مطلع شوید. در ادامه، روش بررسی نسخه های الکترونیکی بیمه تامین اجتماعی و سلامت را به طور کامل برای تان توضیح خواهیم داد.

 

بیشتر بخوانید: پرداخت بیمه تامین اجتماعی با موبایل

 

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

مشاهده نسخه الکترونیکی تامین اجتماعی با موبایل

تعداد زیادی از افراد کشور از بیمه تامین اجتماعی استفاده می کنند و به همین خاطر، سازمان تامین اجتماعی امکانات مربوط به نسخه الکترونیک را در سایت خود ایجاد کرده است. از این رو، پزشکان با مراجعه به این سامانه می توانند نسبت به ثبت نسخه یا مشاهده و بررسی نسخه های قبلی اقدام کنند. البته به منظور مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل یا سیستم در سامانه تامین اجتماعی،‌ لازم است کاربر از قبل در این سامانه ثبت نام کرده و حساب کاربری خود را ایجاد کرده باشد. در صورتی که پزشک در این سایت نام نویسی نکرده باشد، امکان ثبت نسخه الکترونیک را هم نخواهد داشت. به هر حال، در این بخش روش مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل در سامانه سازمان تامین اجتماعی را برای تان توضیح می دهیم تا در صورتی که ثبت نام تان را تکمیل نموده و حساب کاربری تان را ایجاد کرده اید، برای مشاهده و بررسی نسخه های الکترونیک بیماران از این طریق با مشکلی رو به رو نشوید.

جهت مشاهده نسخه الکترونیکی تامین اجتماعی با موبایل هم لازم است مراحل ساده ای را طی کنید که در این بخش به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز به منظور مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل در سامانه تامین اجتماعی شامل موارد زیر می شوند:

  1. ۱ابتدا باید آدرس اینترنتی مربوط به سامانه ثبت و بررسی نسخه های الکترونیک تامین اجتماعی را در یکی از مرورگرهای گوشی موبایل تان جست و جو کنید. جهت این امر کافی است عبارت ep.tamin.ir را نوشته و سرچ بزنید.

    مشاهده نسخه الکترونیکی تامین اجتماعی با موبایل

  2. ۲در ادامه، منتظر بمانید تا مرورگر نتیجه جست و جوی تان را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده با همین نشانی و عنوان «سامانه نسخه‎ نویسی الکترونیک - سازمان تامین اجتماعی» امکان مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل را برای تان فراهم می کند. پس بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.
  3. ۳سپس به صفحه اصلی سامانه نسخه الکترونیکی تامین اجتماعی وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. در قسمت گوشه بالا و سمت چپ صفحه گزینه «ورود به سامانه» به رنگ آبی مشخص شده است. در صورتی که قبلا نام نویسی تان را انجام داده و حساب کاربری دارید، بر روی این گزینه کلیک کرده و وارد حساب تان شوید. این گونه امکان مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل برای تان فراهم می شود. اما اگر هنوز حساب کاربری خود را ایجاد نکرده اید، از بخش میانی صفحه بر روی گزینه «ثبت نام پزشکان» کلیک کرده و مراحل نام نویسی در این سایت را به صورت کامل طی کنید تا نام کاربری و رمز عبور در اختیارتان قرار گیرد.

    نسخه الکترونیک تامین اجتماعی با موبایل

  4. ۴نهایتا به صفحه ورودی این سامانه می رسید. بسته به این که اتباع ایرانی یا غیر ایرانی هستید، به ترتیب باید تیک مربوط به گزینه «ورود با کد ملی» یا «ورود به کد فیدا (اتباع خارجی)» را قرار دهید. سپس نام کاربری و گذرواژه تان را در جایگاه های مشخص شده برای هر کدام قرار داده و گزینه «ورود» را بزنید. در صورتی هم که قبلا در این سامانه ثبت نام کرده و گذرواژه تان را فراموش کرده اید، هیچ نیازی به نگرانی نیست؛ چرا که با انتخاب گزینه «گذرواژه را فراموش کرده ام» به سرعت می توانید آن را بازیابی کنید.

    مشاهده نسخه الکترونیک تامین اجتماعی از طریق گوشی

  5. ۵به هر حال، بعد از این که نام کاربری و گذرواژه تان را در بخش قبل به درستی وارد کردید، به حساب کاربری خود در این سامانه وارد شده و امکان مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل برای تان فراهم خواهد بود. به این ترتیب می توانید نسخه های قبلی بیمار را بررسی کرده و بر اساس سابقه وی، درمان را ادامه دهید.

در این بخش نحوه مشاهده و بررسی نسخه الکترونیکی از طریق سایت تامین اجتماعی را به صورت مفصل برای تان توضیح دادیم. در ادامه، روش انجام این کار برای بیمه سلامت را هم بیان خواهیم کرد تا جهت انجام این کار با مشکلی رو به رو نشوید.

 

بیشتر بخوانید: اعتراض به سوابق بیمه تامین اجتماعی

 

مشاهده نسخه الکترونیک بیمه سلامت با موبایل

در بخش قبل نحوه نحوه مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل را برای تان توضیح دادیم. به این ترتیب، به سادگی می توانید به سامانه نسخه الکترونیک سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و اقدامات لازم را جهت بررسی نسخه های قبلی بیماران انجام دهید. اما بخش زیادی از مردم کشور هم از بیمه سلامت استفاده می کنند. از آن جایی که بیمه سلامت هم بستر لازم را برای صدور نسخه های الکترونیک فراهم کرده است، پزشکان با مراجعه به سامانه مربوطه می توانند نسبت به ثبت نسخه های بیماران به صورت الکترونیکی اقدام کنند. هم چنین امکان مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل برای افرادی که از بیمه سلامت استفاده می کنند، وجود دارد. به همین دلیل، در این قسمت روش مشاهده نسخه الکترونیک بیمه سلامت با موبایل را بیان می کنیم؛ این گونه پزشکان می توانند نسخه های آن دسته از بیماران خود که از این نوع بیمه استفاده می کنند را هم با گوشی موبایل خود بررسی کرده و مراحل بعدی درمان را انجام دهند.

جهت مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل برای دارندگان بیمه سلامت هم لازم است اقداماتی را به صورت گام به گام انجام دهید. این اقدامات مورد نیاز به منظور مشاهده و بررسی نسخه های الکترونیکی بیمه سلامت با موبایل به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱ابتدا باید نشانی اینترنتی سامانه مربوط به نسخه الکترونیکی بیمه سلامت یعنی ihio.gov.ir را در یکی از مرورگرهای گوشی موبایل تان قرار داده و جست و جو نمایید. سپس اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «سازمان بیمه سلامت» را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.

    مشاهده نسخه الکترونیکی بیمه سلامت با موبایل

  2. ۲در ادامه به صفحه اصلی سایت سازمان بیمه سلامت وارد شده و شکل زیر را مشاهده خواهید کرد. برای ورود به بخش نسخه های الکترونیکی و مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل کافی است کمی به سمت پایین حرکت کنید.

    نسخه الکترونیک بیمه سلامت با موبایل

  3. ۳با کمی حرکت به سمت پایین صفحه، لیست خدمات الکترونیک این سامانه برای تان نمایش داده می شود. باید از این لیست بر روی گزینه «نسخه الکترونیک» کلیک نموده تا وارد بخش مربوطه شوید.

    نسخه الکترونیک بیمه سلامت از طریق گوشی

  4. ۴در مرحله بعد، وارد صفحه دیگری به شکل زیر خواهید شد که گزینه های متعددی در آن قرار گرفته است. به منظور ورود به سامانه و مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل، باید بر روی گزینه سبز رنگ «ورود به سامانه» کلیک نمایید.

    ورود به سامانه مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل

  5. ۵در ادامه، سه گزینه متفاوت مطب، داروخانه و پارکلینیک پیش روی تان قرار می گیرد. با توجه به این که شما به عنوان یک پزشک قصد ثبت نسخه یا مشاهده نسخه های قبلی بیمار را دارید، باید اولین گزینه ک با عنوان «مطب» مشخص شده است را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک کنید

    انتخاب مطب برای ثبت نسخه یا مشاهده نسخه های قبلی بیمار

  6. ۶تعداد بسیاری زیادی نرم افزار جهت استفاده از سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت تعیین شده است. بعد از این که به بخش ورودی رسیدید، یکی از این نرم افزارها را به دلخواه جهت مشاهده نسخه الکترونیکی از طریق موبایل انتخاب کنید. اولین گزینه موجود در این لیست که با عنوان «خدمات الکترونیک سازمان بیمه سلامت» مشخص شده است، مربوط به خود سازمان بوده و برای بررسی نسخه آنلاین می توانید این گزینه را انتخاب کنید.

    خدمات الکترونیک سازمان بیمه سلامت

  7. ۷با انتخاب گزینه قبل، وارد یک صفحه خالی می شوید که باید چند ثانیه منتظر بمانید. پس از چند ثانیه به صورت خودکار به بخش ورودی سایت مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل بیمه سلامت رفته و شکل زیر را مشاهده می کنید. در صورتی که قبلا ثبت نام تان را انجام داده اید، کافی است نام کاربری و رمز عبور را در این قسمت قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، به حساب کاربری تان وارد شوید

    ورود به حساب کاربری خود در سازمان بیمه سلامت ایران

  8. ۸پس از این که به حساب کاربری تان در این سامانه وارد شدید، امکان مشاهده و بررسی نسخه الکترونیکی بیماران را خواهید داشت. در نتیجه می توانید از روند درمان آن ها و نسخه های قبلی که برای شان تجویز کرده اید،‌ آگاه شوید.

همان طور  که مشاهده کردید، با طی کردن این مراحل ساده امکان ورود به سامانه مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل فراهم است. پس در صورتی که قصد مشاهده نسخه های الکترونیک بیمه سلامت را دارید، کافی است این اقدامات را به صورت مرحله به مرحله پشت سر بگذارید.

منبع : مشاهده نسخه الکترونیک با موبایل





:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 مرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: