ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی
نوشته شده توسط : sevda
مقدمه

ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی خدمت دیگری است که امکان انجام آن با استفاده از سامانه های قوه قضائیه فراهم گردیده است. به عبارتی، دیگر افراد برای ثبت اظهارنامه های مختلف مجبور به مراجعه حضوری به شعب دادگاه ها، دادسراها یا سایر مکان های حقوقی این چنینی نخواهند بود. بلکه به راحتی می توانند در خانه خود به سامانه مربوطه برای ثبت اظهارنامه مراجعه نموده و اظهارنامه مد نظر خود را ابلاغ کنند. با توجه به اهمیت موضوع ارائه اظهارنامه های گوناگون، ما در این جا به طور کامل به معرفی سایت اظهارنامه و نحوه ثبت این مورد در این سامانه خواهیم پرداخت. اما قبل از هر چیز لازم است بدایند که اظهارنامه چیست و چه کاربردهایی دارد. اظهارنامه در واقع به نوشته ای گفته می شود که بر اساس قوانین و مقررات تنظیم شده و از روش های رسمی مطالبه حق به حساب می آید. اظهارنامه قضایی الکترونیکی هم اظهارنامه ای می باشد که به صورت غیر حضوری ارسال می شوند.

برای این که بیش تر با موضوع ثبت اظهارنامه قضایی آشنا شوید، این را با یک مثال برای شما توضیح خواهیم داد. فرض کنید شما از فرد حقیقی یا حقوقی طلبی دارید که این فرد با وجود یادآوری های شما، حاضر به پرداخت آن نمی شود. یا این که فردی تعهدی به شما دارد که حاضر به ادای آن نمی گردد. در هر دو صورت، شما می توانید برای دریافت حق خود اقدام به ثبت اظهارنامه نمایید. در واقع شما با ارائه اظهارنامه به فرد مقابل تان فرصتی دیگر برای پرداخت مطالبات تان یا ادای تعهدش، خواهید داد. به این ترتیب می توان گفت که اظهارنامه قضایی یک درخواست رسمی است که بدون مراجعه به مراجع قضایی انجام می گیرد. این موضوع تا حد زیادی به کاهش مراجعات حضوری به چنین ارگان هایی کمک می کند. در ادامه یک آموزش ثبت اظهارنامه الکترونیکی قضایی کامل در اختیار شما قرار می دهیم تا در صورت نیاز به راحتی بتوانید اظهارنامه های خود را ثبت و ارائه نمایید.



ورود به سامانه ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی

حال که از معنای اظهارنامه قضایی الکترونیکی و کاربردهای فراوان آن برای مطالبه حقوق بدون نیاز به مراجع قضایی آگاه هستید، در صورت قرار گرفتن در شرایط ضروری می توانید نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنید. البته همان طور که گفتیم، قوه قضائیه برای جلوگیری از مراجعات حضوری افراد به مراجع قضایی و کاهش ازدحام در این مراکز اقدام به راه اندازی سامانه های گوناگونی نموده است. این سامانه ها امکان دریافت بسیاری از خدمات قضایی از جمله ثبت اظهارنامه قضایی را به کاربران ارائه می دهند. پس برای این که بتوانید این اظهارنامه ها را ثبت کرده و ارائه دهید، لازم است ابتدا به سامانه مربوطه وارد شوید. با توجه به این که بسیاری از کاربران آشنایی کاملی با این سامانه نداشته یا تا کنون از آن استفاده نکرده اند، ما در این جا نحوه ورود به این سامانه را به طور مفصل برای شما آورده ایم تا مشکلی در ورود به سایت مذکور نداشته باشید.

جهت وارد شدن به سامانه ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی باید اقداماتی را به صورت پیوسته پشت سر بگذارید. البته این موارد زیاد پیچیده نبوده و با یک بار مرور به راحتی می توانید به سایت مربوطه وارد شده و اظهارنامه های خود را از این طریق ثبت کنید. اقدامات لازم برای ورود به سامانه الکترونیکی اظهارنامه شامل موارد زیر می شوند.

  1. ۱ابتدا باید آدرس الکترونیکی سامانه اظهارنامه قضایی را در مرورگر خود جست و جو کنید. جهت این امر عبارت remission.adliran.ir را نوشته و سرچ کنید.
  2. ۲بعد از این که نشانی اینترنتی بالا را سرچ کردید، نتیجه جست و جوی شما مانند تصویر زیر نمایش داده خواهد شد. باید بر روی گزینه «پایانه ثبت اظهارنامه خدمات قضایی» کلیک کنید.

    سرچ آدرس الکترونیکی سامانه اظهارنامه قضایی

  3. ۳در ادامه وارد صفحه دیگری خواهید شد که در واقع صفحه ورود به سامانه ثبت اظهارنامه می باشد.

    تقدیم اظهارنامه

با انجام این چند مرحله شما به سامانه اظهارنامه وارد شده اید و می توانید نسبت به ثبت اظهارنامه مورد نظر خود به صورت غیر حضوری و الکترونیکی اقدام کنید. در ادامه آموزش ثبت اظهارنامه الکترونیکی قضایی با استفاده از این سامانه را هم برای شما توضیح خواهیم داد.

 

 

 

آموزش ثبت اظهارنامه الکترونیکی قضایی

در بخش قبل نحوه ورود به پایانه ثبت اظهارنامه قضایی را برای شما توضیح دادیم تا در صورت نیاز به راحتی بتوانید به این سامانه وارد شوید. فرقی نمی کند که شما یک شخصیت حقیقی یا حقوقی باشید یا این که طرف مقابل شما شخص حقوقی یا حقیقی باشد، به هر حال شما قادر به ارائه اظهارنامه برای وی می باشید. این مورد به خصوص زمانی که مدارک لازم برای اثبات ادعای خود را هم دارا هستید،  یک روش رسمی و بسیار مناسب محسوب می شود. اما اگر تا کنون از سامانه ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی استفاده نکرده اید یا به طور کلی آشنایی مناسبی با این سیستم ندارید، هیچ لزومی به نگرانی وجود ندارد. زیرا ما در این بخش نحوه ثبت اظهارنامه از طریق سامانه مربوطه را به طور کامل برای شما توضیح می دهیم. بنابراین با مطالعه این بخش به راحتی خواهید توانست اقدامات لازم برای ارائه اظهارنامه را انجام دهید.

جهت استفاده از سامانه اظهارنامه قضایی الکترونیکی برای ثبت اظهارنامه باید چند مرحله را پشت سر بگذارید. در این جا این موارد را برای شما بیان کرده ایم تا به راحتی بدانید در هر مرحله باید چه کاری انجام دهید. مراحل ثبت الکترونیکی اظهارنامه قضایی به شرح زیر می باشند.

  1. ۱ابتدا باید به سامانه اظهارنامه قضایی وارد شوید؛ نحوه ورود به این سامانه را در بخش قبل بیان کرده ایم.
  2. ۲بعد از وارد شدن به این سامانه، تصویری مانند شکل زیر را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که قبلا اظهارنامه ای را در این سایت ثبت کرده و اکنون قصد مشاهده، اصلاح یا پیگیری آن را دارید، می توانید با وارد کردن شماره پیگیری، کد ملی و شماره تلفن همراه این کار را انجام دهید. اما در صورتی که قصد ثبت اظهارنامه جدیدی دارید، گزینه «تقدیم اظهارنامه» را بزنید.

    تقدیم اظهارنامه

  3. ۳در ادامه آموزش ثبت اظهارنامه الکترونیکی قضایی به انتخاب فرد ارائه دهنده اظهارنامه می پردازیم. شما باید یکی از گزینه های «شخصاً اظهارنامه ارایه می نمایم»، «به عنوان وکیل اظهارنامه ارایه می نمایم» و «به عنوان نماینده اظهارنامه ارایه می نمایم» را با تیک زدن مشخص کنید. اگر خودتان قصد ارائه اظهارنامه را دارید که باید گزینه اول انتخاب شود. در صورتی که وکیل یا نماینده فردی دیگری برای ارائه اظهارنامه هستید، باید گزینه دوم و سوم را انتخاب نمایید. هم چنین در قسمت پایین با کلیک کردن باید انتخاب کنید که قصد ارائه اظهارنامه یا پاسخ اظهارنامه را دارید. از آن جایی که شما می خواهید اظهارنامه ثبت کنید، پس باید گزینه اول را انتخاب نمایید. در نهایت بر روی گزینه «مرحله بعد» کلیک کنید.

    شروع ثبت اظهارنامه

  4. ۴در ادامه مسیر ثبت اظهارنامه قضایی لازم است در اولین مرحله اطلاعات فرد اظهارکننده به طور کامل وارد شوند. این موارد شامل مشخص کردن شخصیت حقیقی یا حقوقی بودن و تابعیت فرد، اطلاعات هویتی و شناسنامه ای، اطلاعات سکونتی، اطلاعات تماس و نحوه اطلاع رسانی های بعدی می باشند. بعد از تکمیل دقیق همه این موارد، باید گزینه «مرحله بعد» را بزنید. توجه داشته باشید که از این مرحله به بعد امکان ثبت موقت اظهارنامه برای شما وجود دارد. برای این کار باید بر روی گزینه «ثبت موقت» کلیک کرده تا یک کد رهگیری به شما ارائه شود. دفعات بعدی با وارد کردن این کدپیگیری، کد ملی و شماره تلفن خود می توانید به این صفحه برگشته و ادامه اظهارنامه را تکمیل کنید.

    ثبت اطلاعات هویتی اظهارکننده

  5. ۵در مرحله بعد نوبت به وارد کردن اطلاعات مخاطب اظهارنامه قضایی الکترونیکی می رسد. در این بخش هم باید تمامی اطلاعات مخاطب اظهارنامه که از شما درخواست می شود را به طور کامل وارد نموده و در ادامه گزینه «مرحله بعد» را بزنید.
  6. ۶مراحل بعدی مربوط به وارد کردن اطلاعات نماینده و وکیل می باشد. در صورتی که شما خودتان این اظهارنامه را ارسال می کنید، نیازی به پرکردن این اطلاعات وجود ندارد.
  7. ۷وارد کردن موضوع و شرح اظهارنامه مراحل بعدی ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی محسوب می شوند. در این قسمت ها شما باید موضوع اظهارنامه را مشخص نموده و شرح آن را هم به طور کامل بنویسید.
  8. ۸در نهایت لازم است مدارک خود که برای اثبات ادعای تان نیاز است یا هر ضمیمه دیگری که برای ثبت این اظهارنامه به آن احتیاج وجود دارد را هم بارگذاری کنید. سپس ظهارنامه خود را ثبت کرده و یک کد پیگیری دریافت می کنید.

در این بخش سعی کردیم یک آموزش ثبت اظهارنامه الکترونیکی قضایی کامل در اختیارتان قرار دهیم. با پشت سر گذاشتن این مراحل، می توانید اظهارنامه خود را برای هر مخاطب حقیقی و حقوقی ارسال کنید. در ادامه امکان پیگیری این اظهارنامه ها هم از طریق همین سامانه وجود خواهد داشت. در ادامه موارد ارسال و ثبت اظهارنامه را هم بررسی خواهیم کرد تا بدانید در چه مواقعی می توانید نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنید.

 

 

 

موارد ارسال و ثبت اظهارنامه قضایی

حال که به طور کامل با نحوه ورود به سامانه ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی و ارائه اظهارنامه از این طریق آشنا شده اید، ممکن است با این سوال رو به رو باشید که در چه مواقعی نیاز به ارسال و ثبت اظهارنامه وجود دارد. در پاسخ باید بگوییم که شما در هر زمانی که قصد دریافت حق خود را از فرد دیگری داشته باشید می توانید نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنید. اما در برخی موارد حتما باید این کار را انجام دهید و ثبت اظهارنامه یکی از مراحل اصلی اقامه دعوی می باشد. مهم ترین این موارد که ثبت اظهارنامه قضایی الزامی است عبارتند از:

بازپس گیری محل امانی

یکی از مواردی که ثبت اظهارنامه قبل از اقامه دعوی الزامی می باشد، زمانی است که شما مکانی را به صورت امانی به فرد دیگری می دهید. در ادامه این فرد از بازپس دادن این مکان به شما خودداری می کند. در این گونه موارد لازم است ابتدا نسبت به ثبت اظهارنامه اقدام نمایید. این فرد به مدت 10 روز بعد از ظهارنامه فرصت دارد که مکان شما را تحویل دهد. در غیر این صورت فرد خواهان می تواند از مزایای دعوی خارج از نوبت استفاده کند.

مورد دعوی وجه رایج باشد

 زمانی که مورد دعوی طرفین وجه رایج بوده و با وجود ادعای مالک بر پرداخت آن، اما طرف دیگر از بازپرداخت این وجه سر باز زند، امکان ارائه اظهارنامه وجود دارد. در این گونه موارد دادگاه با توجه به نرخ تورم مبلغ را از زمان سررسید تا زمان حال محاسبه کرده و حکم به پرداخت می نماید.

در هنگام مشخص کردن داور

فرض کنید قراردادی بین شما و طرف دیگر وجود داشته و دادگاه دستور به تعیین داور می دهد، ‌البته خود دادگاه مسولیت تعیین داور را برعهده نگرفته است. در صورتی که شما داور خود را انتخاب کنید، می توانید اظهارنامه ای مبنی به تعیین داور به طرف مقابل ارسال نمایید. این فرد تا 10 روز بعد از دریافت اظهارنامه فرصت دارد داورش را انتخاب کند.

درخواست انحلال شرکت های تضامنی به منظور دریافت طلب، اعلام فسخ معاملات، بازپس گیری ملک تصرف شده و مطالبه بدهی حاصل از هزینه های مشترک آپارتمان از جمله موارد دیگری هستند که حتما باید نسبت به ثبت اظهارنامه قضایی اقدام شود.

 

 

نمونه اظهارنامه قضایی الکترونیکی

اکنون علاوه بر نحوه ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی، از موارد الزام به ثبت اظهارنامه هم اطلاع دارید. بنابراین در هر مورد می دانید که نیاز به ثبت اظهارنامه وجود دارد یا خیر. زیرا همان طور که گفتیم، شما در هر زمانی می توانید نسبت به ارائه اظهارنامه جهت وصول مطالبات خود اقدام کنید، اما برخی مواقع انجام این کار به یک الزام تبدیل شده و تا عدم ارائه این مورد امکان شروع اقامه دعوی وجود نخواهد داشت. به هر حال، ممکن است تمایل داشته باشید یک نمونه اظهارنامه قضایی را مشاهده کنید. ما در این جا یک نمونه اظهارنامه قضایی خام را برای شما آورده ایم تا با مشاهده آن آشنایی بیش تری با این مورد داشته باشید. زمانی که شما به سامانه وارد شده و اقدام به ثبت اظهارنامه می کنید، تمام این اطلاعات هم پر شده و این برگه اظهارنامه تکمیل می گردد.

مشخصات و اقامتگاه اظهارکنندهموضوع اقامتگاهمشخصات و اقامتگاه مخاطب

(مشخصات وکیل)به وکالت از

(مشخصات موکل)

دعوت فروشنده به حضور

در دفترخانه و تنظیم سند

رسمی انتقال

(مشخصات فروشنده )

خلاصه اظهارات

مخاطب محترم :

با سلام ,

احتراما,همانطور که مستحضرید :

نظر بر اینکه با توجه به قرارداد عادی

مورخ      جنابعالی یک ملک به مشخصات

ثبت ......... فرعی ........ از اصلی ..... بخش

 ....... شرح به نشانی

.................................... طبقه را به موکل

بنده /اینجانب فروخته اید و مبلغ  ....... ریال از

ثمن معامله پرداخت گردیده و تادیه منوط به تنظیم

سند رسمی شده است .

اینک از شما دعوت می شود در تاریخ ........ از

ساعت ..... الی ...... در دفترخانه اسناد رسمی

شماره ........ به نشانی

..........................................حضور یافته با

تحویل مورد معامله , تنظیم سند رسمی و اخذ بقیه ثمن

به تعهد خود (وفق قرارداد) عمل نمایید . بدیهی است

در صورت امتنتع از تنظیم سند رسمی ناگزیر:تحویل

مورد معامله ,تنظیم سند به جبران خسارت دادرسی و

اجرت المثل از تاریخ امتناع تا زمان تحویل از دادگاه

مطالبه خواهد شد .

با تشکر

نام و نام خانوادگی

امضاء - تاریخ

خلاصه پاسخ *****

 

 

جواب اظهارنامه الکترونیکی قضایی

حال ممکن است بخواهید اطلاعاتی هم راجب نحوه پاسخ دهی به اظهارنامه قضایی الکترونیکی داشته باشید. در این بخش روش جواب دادن به اظهارنامه را به طور مفصل برای شما توضیح خواهیم داد. اما توجه داشته باشید که هیچ گونه الزامی به پاسخ دهی اظهارنامه های قضایی وجود ندارد. شما با دریافت این اظهارنامه ها از موضوعی آگاه شده و باید مطابق قانون و در فرصت اعطا شده عمل صحیح را انجام دهید. حتی در برخی موارد پاسخی که به اظهارنامه قضایی می دهید می تواند به عنوان اقرار بر علیه شما استفاده شود. به هر حال، برای پاسخ دادن به اظهارنامه قضایی لازم است مراحل زیر ارا طی کنید.

  1. ۱در اولین قدم باید با روشی که در ابتدای مطلب برای شما توضیح دادیم، به سامانه ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی وارد شوید. بعد از ورود به این سامانه باید گزینه تقدیم اظهارنامه را انتخاب کنید.

    تقدیم اظهارنامه

  2. ۲در ادامه لازم است در بین گزینه های قسمت بالای صفحه فرد ارائه دهنده اظهارنامه را مشخص کنید. سپس در قسمت پایین آن گزینه «پاسخ به اظهارنامه» را انتخاب کنید. در ادامه گزینه جدیدی تحت عنوان «شماره اظهارنامه» برای شما نمایش داده شده و کادری هم رو به روی آن قرار می گیرد. باید شماره اظهارنامه مورد نظر خود را در این کادر قرار داده و گزینه «مرحله بعد» را بزنید.

    شروع ثبت اظهارنامه

    ۳سپس وارد مراحل پاسخ دهی به اظهارنامه قضایی الکترونیکی خواهید شد و می توانید پاسخ خود را ثبت نمایید.

منبع : ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی





:: بازدید از این مطلب : 202
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: