پرداخت قبض برق
نوشته شده توسط : sevda
مقدمه

پرداخت قبض برق از طریق روش های گوناگونی امکان پذیر بوده و مشترکین می توانند به صورت آنلاین یا حضوری، فرایند تسویه قبض خود را انجام دهند. در سال های گذشته، شرکت توزیع نیروی برق کشور به منظور اطلاع رسانی مشترکین از هزینه برق مصرفی شان، اقدام به چاپ و انتشار قبض های کاغذی می کرد؛ اما مدتی است که چاپ قبض های کاغذی در تمام سازمان ها از جمله برق، آب، گاز، مخابرات و غیره کنار گذاشته شده است. این کار در وهله اول به حفظ محیط زیست و طبیعت کمک کرده و در علاوه بر آن، هزینه های مورد نیاز جهت صدور قبض را هم تا حد زیادی کاهش می دهد. به این ترتیب، اطلاعات مربوط به هزینه برق و سایر موارد این چنینی از طریق پیامک برای مشترکین ارسال می شود. در نتیجه، کاربران به راحتی می توانند نسبت به دریافت قبض برق خود از طریق پیامک اقدام کرده و پس از بررسی اطلاعات آن، فرایند پرداخت آن را با روش دلخواه انجام دهند.

شرکت توزیع نیروی برق راه های متعددی هم برای پرداخت قبض در اختیار کاربران قرار داده است تا با توجه به شرایط خود، امکان استفاده از روش مناسب را داشته باشند. این موارد هم شامل روش های حضوری و هم شیوه های آنلاین می باشند. مشاهده قبض برق و پرداخت آن با استفاده از روش های غیر حضوری بسیار ساده بوده و شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز با استفاده از رایانه شخصی یا گوشی موبایل تان این کار را انجام دهید. با وجود این، در صورتی که به هر دلیل شرایط لازم برای پرداخت قبض از طریق روش های آنلاین را نداشته باشید، می توانید از شیوه های حضوری جهت این امر استفاده کنید. با توجه به این که در صورت عدم پرداخت به موقع قبض امکان تعیین جریمه دیرکرد و حتی قطعی برق وجود دارد، در این جا روش های مختلف استعلام قبض برق و پرداخت آن را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.



سامانه پرداخت قبض برق

همان طور که گفتیم با حذف قبض های کاغذی، قبض برق و سایر موارد هم چون آب و گاز به صورت پیامکی بر روی شماره موبایل مشترکین ارسال می شوند. این قبض ها تمام اطلاعات لازم برای پرداخت را همراه داشته و با استفاده از آن ها، به سادگی می توانید فرایند تسویه هزینه مصرفی برق خود را انجام دهید. در اکثر موارد، لینک پرداخت قبض برق هم درون آن قرار می گیرد تا بلافاصله پس از مشاهده قبض، با کلیک بر روی لینک پرداخت به سامانه مربوطه وارد شده و بتوانید هزینه برق را بپردازید. لینکی که در قبوض برق قرار گرفته و بر روی شماره موبایل کاربران فرستاده می شود، مربوط به سامانه «برق من» است که به همین منظور ایجاد شده است. استفاده از این سامانه یک روش مناسب دریافت قبض برق و پرداخت آن به صورت آنلاین محسوب می شود که شما می توانید با استفاده از لینک موجود در قبض یا به صورت جداگانه به آن وارد شوید.

پرداخت قبض برق

از آن جایی که فرایند پرداخت قبض از طریق سامانه «برق من» بسیار ساده و سریع انجام می گیرد، در این قسمت نحوه ورود به سایت مذکور و مشاهده قبض برق در آن را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. جهت وارد شدن به این سامانه و استفاده از آن برای پرداخت قبوض برق کافی است یک سری مراحل ساده را طی کنید که در این بخش به آن ها پرداخته ایم. این مراحل لازم به شرح ذیل می باشند:

  1. ۱در اولین گام، نشانی اینترنتی این سامانه یعنی bargheman.com را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. جهت ورود به این سایت می توانید از گوشی های موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر محدودیتی ندارید.
  2. ۲پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جوی تان را نمایش دهد. اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج گوگل با عنوان «برق من | سامانه آنلاین پرداخت الکترونیکی قبوض» مربوط به استعلام قبض برق و پرداخت آن است. پس این سامانه را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.

    سایت پرداخت قبض برق

  3. ۳در مرحله بعد، به صفحه اصلی این سامانه وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. در بخش میانی صفحه دو روش مختلف جهت استعلام قبض پیش روی شما قرار گرفته است. این موارد شامل «استعلام قبض انرژی»‌ و «استعلام بدون شناسه» می شوند. در اولین روش، باید شناسه قبض برق یا شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید تا اطلاعات آن نمایش داده شود. این گونه می توانید پس از بررسی و تایید صحت اطلاعات، نسبت به پرداخت قبض برق خود اقدام کنید. به این ترتیب، اگر شناسه قبض را آماده داشته باشید، آن را در جایگاه مربوطه قرار داده و گزینه «استعلام» را بزنید.

    سامانه پرداخت قبض برق

  4. ۴در صورتی که شناسه قبض را به درستی وارد کرده باشید، استعلام انجام شده و تمام اطلاعات قبض به شکل زیر برای تان نمایش داده می شود. از جمله اطلاعات مهم در هنگام استعلام می توان به بدهی و مهلت پرداخت بدهی اشاره نمود. اگر پس از دریافت قبض برق اطلاعات موجود با اطلاعات شما مطابقت داشت، از قسمت بالای صفحه گزینه «پرداخت» را انتخاب کنید.

    اطلاعات قبض برق برای پرداخت

  5. ۵سپس وارد صفحه پرداخت شده و باید اطلاعات یک کارت بانکی دارای رمز پویا را وارد نمایید. اطلاعات خواسته شده در این بخش را با دقت وارد کرده و گزینه «پرداخت» را بزنید. به این ترتیب، هزینه برق مصرفی تان تسویه شده و رسید پرداخت هم در اختیارتان قرار می گیرد.

    اطلاعات بانکی برای پرداخت قبض برق

  6. ۶اما در صورتی که به شناسه قبض دسترسی نداشته باشید، می توانید با استفاده از شماره تلفن همراه تان نسبت به مشاهده قبض برق و پرداخت آن اقدام کنید. به این شکل که باید در همان صفحه ابتدایی به جای شناسه قبض، شماره تلفن تان را وارد کنید. دقت داشته باشید که این شماره تلفن باید همان شماره تایید شده برای قبض برق شما توسط سازمان توزیع نیرو باشد. به هر حال، پس از این که شماره را قرار دادید، گزینه «استعلام» را بزنید.

    شناسه یا شماره تلفن برای پرداخت قبض برق

  7. ۷در مرحله بعد، وارد صفحه دیگری می شوید که از شما می خواهد نام شرکت توزیع خود را هم جهت استعلام قبض برق وارد نمایید. پس نام شرکت را هم از میان گزینه های موجود انتخاب کرده و گزینه «جستجو» را بزنید.

    شرکت توزیع کننده جهت پرداخت قبض برق

  8. ۸سپس یک کد تایید ۶ رقمی بر روی شماره تلفن وارد شده، ارسال می گردد. این کد را دریافت کرده و در کادر مشخص شده برای آن قرار دهید. پس از ورود کد، بر روی گزینه «ثبت» کلیک کنید. اگر کد تایید را به درستی وارد کرده باشید، قبض برق تان نمایش داده شده و می توانید نسبت به پرداخت آن اقدام کنید.

    ورود کد شش رقمی پرداخت قبض برق

استعلام و پرداخت قبض بدون شناسه

همان طور که مشاهده کردید، با طی کردن مراحل بالا می توانید نسبت به پرداخت قبض برق خود از طریق سامانه برق من اقدام کنید؛ اما گاهی اوقات ممکن است کاربر شناسه قبض خود را فراموش کرده باشد. خوشبختانه امکان دریافت استعلام و پرداخت قبض بدون شناسه هم در این سامانه فراهم شده است؛ پس اگر شناسه قبض تان را به خاطر ندارید، باز هم می توانید پرداخت قبض خود را از طریق سامانه برق من انجام دهید. در ادامه، نحوه دریافت قبض برق و پرداخت آن بدون شناسه را هم برای تان آورده ایم. جهت این امر باید اقدامات زیر را انجام دهید:
  1. ۱ابتدا با استفاده از روشی که در بخش قبل توضیح دادیم، به صفحه اصلی سایت «برق من» وارد شوید. از قسمت بالای پنجره موجود در بخش میانی صفحه بر روی گزینه «استعلام بدون شناسه» کلیک کنید.

    سامانه برق من برای پرداخت قبض برق

  2. ۲در ادامه، باید یک سری اطلاعات را وارد نمایید که شماره تلفن همراه و نام شرکت توزیع الزامی هستند. علاوه بر این، باید یکی از اطلاعات خواسته شده دیگر از جمله نام شهر، فاز، شماره بدنه کنتور، رمز رایانه و شماره اشتراک را هم وارد کنید. پس این اطلاعات مورد نیاز جهت مشاهده قبض برق بدون شناسه را وارد کرده و گزینه «استعلام» را بزنید.

    ورود اطلاعات برای پرداخت قبض برق

  3. ۳به این ترتیب، یک کد ۶ رقمی بر روی شماره موبایل تان فرستاده می شود. این کد را دریافت کرده و در کادر تعیین شده برای آن قرار دهید. سپس گزینه «ثبت» را بزنید.

    ورود کد شش رقمی جهت پرداخت قبض برق

  4. ۴در صورتی که کد تایید ارسال شده بر روی شماره تلفن همراه تان را به شکل صحیح وارد کرده باشید، شناسه قبض برای تان نمایش داده خواهد شد. در نتیجه می توانید استعلام قبض برق و پرداخت آن را مانند بخش قبل، انجام دهید.

در این قسمت، نحوه ورود و استفاده از سامانه در نظر گرفته شده جهت پرداخت قبوض برق یعنی سایت «برق من» را به طور کامل بیان کردیم؛ پس جهت استفاده از این سامانه با مشکلی رو به رو نخواهید شد. در ادامه، سایر روش های موجود برای پرداخت قبض را هم بررسی خواهیم کرد.

 

 

 

پرداخت قبض برق چه روش هایی دارد؟

شرکت توزیع نیروی کشور، راه های متعددی را برای پرداخت قبض برق در اختیار کاربران قرار داده است. یکی از ساده ترین روش ها، سامانه «برق من» است که به صورت اختصاصی به همین منظور راه اندازی شده و در بخش قبل نحوه استفاده از آن را توضیح دادیم؛ اما در کنار آن، روش های حضوری و غیر حضوری دیگری هم جهت استعلام قبوض برق وجود دارند. در ادامه، چند مورد از مهم ترین روش های حضوری و آنلاین برای دریافت قبض برق و پرداخت آن را توضیح داده ایم:

 روش های آنلاین پرداخت قبض
در کنار استفاده از سامانه مذکور که یکی از رایج ترین روش های غیر حضوری محسوب می شود، راه های متنوع دیگری هم برای پرداخت آنلاین قبض تان دارید. تعدادی از شیوه های اینترنتی استعلام و پرداخت قبوض برق، عبارتند از:

 استفاده از نرم افزارهای بانکی
در حال حاضر، نرم افزارهای بانکی مانند همراه بانک، موبایل بانک، اینترنت بانک و سایر موارد این چنینی، امکان استفاده از خدمات متعددی را به صورت آنلاین برای کاربران فراهم کرده اند. یکی از امکانات اصلی و پایه اکثر نرم افزارهای بانکی، امکان مشاهده قبض برق و پرداخت آن است. البته شما می توانید سایر قبوض تان را هم با کمک این نرم افزارها بپردازید. پس در صورتی که نرم افزار بانکی فعال دارید، جهت پرداخت قبض تان با مشکلی رو به رو نخواهید شد.

نرم افزار آپ برای پرداخت قبض برق

 اپلکیکیشن های حوزه پرداخت
در کنار نرم افزارهای بانکی، اپلکیشن های متعددی هم در حوزه پرداخت ایجاد شده اند که خدمات آنلاین متنوعی به کاربران ارائه می دهند. از جمله مهم ترین این اپلیکیشن ها می توان به آسان پرداخت (آپ)، تاپ، همراه کارت، ۷۲۴، ۷۸۰ و ایوا اشاره نمود. تمام این برنامه ها امکان استعلام قبض برق و پرداخت آن را در سریع ترین زمان ممکن فراهم می کنند؛ از این رو حتی اگر نرم افزار بانکی فعالی هم نداشته باشید، می توانید یکی از این برنامه ها را بر روی گوشی موبایل تان نصب کرده و از طریق آن قبوض تان را بپردازید.

 روش های حضوری پرداخت قبض
در کنار شیوه های آنلاین، راه های حضوری زیادی هم برای مشاهده و پرداخت قبض برق وجود دارد؛ از این رو کسانی که به هر دلیل نتوانند از روش های آنلاین جهت این امر استفاده کنند، می توانند راه های حضوری را امتحان کنند. در ادامه، تعدادی از بهترین و ساده ترین روش هاش حضوری پرداخت قبض برق را هم برای تان آورده ایم:

 دفاتر پیشخوان دولت یا شعب بانک ها
یکی از راه های ساده برای آن دسته از کاربران که تمایل به پرداخت قبوض خود با روش های حضوری دارند، مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت است. معمولا این دفاتر در شهرهای بزرگ و حتی در شهرهای کوچک هم فعال هستند. پس جهت یافتن این دفاتر با مشکلی رو به رو نمی شوید. در صورتی که به دفاتر پیشخوان هم دسترسی نداشته باشید، می توانید نسبت به دریافت قبض برق و پرداخت آن از طریق شعب بانک های مختلف اقدام نمایید. اگر چه انجام این کار از طریق بانک ها کم تر رایج بوده، اما امکان پذیر است.

 استفاده از دستگاه خودپرداز
دستگاه های خودپرداز هم به سادگی امکان استعلام و پرداخت قبوض مختلف از جمله قبض برق را فراهم می کنند. پس در صورت تمایل می توانید به نزدیک ترین دستگاه خودپرداز به محل زندگی تان مراجعه نموده و از این طریق قبض تان را واریز کنید. البته دقت داشته باشید که جهت استفاده از این دستگاه ها برای مشاهده قبض برق و پرداخت آن نیاز به برخی اطلاعات از جمله شناسه قبض و شناسه پرداخت دارید.

خود پرداز برای پرداخت قبض برق

 استفاده از دستگاه پوز (کارتخوان)
دستگاه های کارتخوان هم که این روزها اطراف مان بسیار دیده می شوند، راه دیگری برای پرداخت قبوض محسوب می شوند. پس اگر خود شما دارای دستگاه پوز بوده یا می توانید از دستگاه پوز دیگران استفاده کنید، امکان استعلام قبض برق در سریع ترین زمان ممکن را خواهید داشت. البته پرداخت قبض با استفاده از این دستگاه ها هم نیازمند وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت است؛ بنابراین حتما باید این اطلاعات را آماده داشته باشید.

 

پرداخت قبض برق با شماره کنتور

تا این جای کار تعدادی از مهم ترین روش های موجود برای پرداخت قبض برق را توضیح دادیم. معمولا در بیش تر این روش ها هم به اطلاعاتی مانند شماره اشتراک یا شناسه های قبض و پرداخت نیاز خواهید داشت؛ اما برخی از کاربران با این سوال مواجه هستند که آیا امکان پرداخت قبض با شماره کنتور هم وجود دارد. در این رابطه باید بگوییم که در اختیار داشتن شماره کنتور به صورت غیر مستقیم جهت پرداخت قبض به شما کمک می کند. سایت «برق من» امکان دریافت شناسه قبض را برای افرادی که این شناسه را گم یا فراموش کرده اند، فراهم نموده است. این افراد باید به سامانه مربوطه وارد شده و پس از وارد کردن شماره تلفن همراه و نام شرکت توزیع الکترونیک، شماره بدنه کنتور برق شان را هم قرار دهند. به این ترتیب، شناسه قبض خود را دریافت کرده و می توانند به کمک آن فرایند دریافت قبض برق و پرداخت آن را انجام دهند.

 

پرداخت قبض برق بدون شناسه

در صورتی که شناسه قبض خود را در اختیار داشته باشید، به سادگی می توانید هزینه برق مصرفی تان را از طریق سامانه برق من بپردازید. ولی اگر این شناسه را گم یا فراموش کرده باشید، باز هم نیازی به نگرانی نیست؛ چرا که امکان بازیابی شناسه قبض از طریق سایت «برق من» فراهم شده است. پس باید به این سامانه وارد شده و گزینه مربوط به مشاهده قبض برق بدون شناسه را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه از شما خواسته می شود که یک سری اطلاعات از جمله شماره تلفن همراه و نام شرکت توزیع نیروی خود را تعیین کنید. پس از این که اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کردید، شناسه قبض برای تان نمایش داده می شود. به این ترتیب می توانید با کمک این شناسه نسبت به پرداخت قبض خود اقدام کنید؛ بنابراین اگر به هر دلیل شناسه قبض را فراموش کرده اید، جهت استعلام قبض برق بدون شناسه، باید به سایت «برق من» مراجعه نمایید.

 

دریافت قبض برق اخرین دوره

تمام روش هایی که تا این جا به منظور پرداخت قبوض برق بیان کردیم، همگی ابتدا اطلاعات آن را برای تان نمایش می دهند. در واقع، ابتدا استعلام قبض انجام شده و سپس در صورت تایید اطلاعات توسط مشترک، فرایند پرداخت قبض برق انجام می گیرد. نکته مهم دیگر هم این است که اطلاعات مربوط به آخرین دوره می باشد. یعنی اگر قبض مربوط به دوره های قبل را در موعد مقرر تسویه کرده باشید، استعلام شما تنها میزان مصرف تان را در آخرین دوره نمایش می دهد. تاریخ ابتدا و انتهای دوره هم در این قبض مشخص می شود تا بدانید این هزینه برای چه بازه زمانی بوده است؛ اما اگر هزینه دوره های قبل تان را هم واریز نکرده باشید، در هنگام دریافت قبض برق ، تمام این هزینه ها به صورت یک جا برای تان نمایش داده می شوند. به عبارت دیگر، هزینه برق مصرفی دوره های قبل هم در قالب بدهی به قبض دوره جدید افزوده می شود.

 

پرداخت قبض برق با موبایل

این روزها، مردم بیش تر امورات شان را با استفاده از گوشی های موبایل انجام می دهند؛ چرا که این وسیله کوچک در عین راحتی، امکان انجام امورات مختلف را با سرعتی بالا فراهم می کند. به همین خاطر، بسیاری از کاربران تمایل دارند مشاهده قبض برق و پردخت آن را هم با استفاده از گوشی موبایل شان انجام دهند. در این رابطه باید بگوییم که امکان استعلام قبوض مختلف از جمله قبض برق با موبایل به سادگی امکان پذیر است. مشترکین در صورت تمایل می توانند از طریق موبایل شان به سایت «برق من» وارد شده و نسبت به تسویه هزینه قبض برق خود اقدام نمایند. علاو بر آن، امکان استعلام قبض برق با نرم افزارهای بانکی یا اپلکیشن های حوزه پرداخت هم فراهم است. این برنامه ها و اپلیکیشن ها هم عمدتا بر روی گوشی موبایل نصب می شوند؛ از این رو کافی است نسبت به دانلود و نصب آن ها اقدام نموده تا بتوانید فرایند پرداخت قبوض تان را به کمک آن ها انجام دهید.

 

پرداخت قبض برق با موبایل

 

استعلام قبض برق

پس از پایان هر دوره که معمولا به صورت یک ماهه محاسبه می شود، قبض برق بر روی شماره تلفن همراه مشترکین فرستاده خواهد شد. در نتیجه، آن ها می توانند از اطلاعات قبض شان که شامل مبلغ بدهی و مهلت پرداخت بدهی است، آگاه شوند؛ اما گاهی اوقات ممکن است کاربر پیامک قبض را دریافت نکند یا اصلا آن را ناخودآگاه پاک کرده باشد. در این گونه موارد، مجددا باید نسبت به دریافت استعلام قبض برق اقدام نموده و آن را بپردازد. همان طور که گفتیم، تمام روش های موجود برای پرداخت قبض ابتدا اطلاعات آن را برای کاربر نمایش می دهند. به عبارت دیگر، زمانی که شما از سایت «برق من» یا سایر روش ها برای پرداخت قبوض استفاده می کنید، ابتدا استعلام انجام شده و در صورت صحت اطلاعات، می توانید پرداخت قبض را انجام دهید. پس با این اوصاف، تمامی روش هایی که تا این جا جهت پرداخت قبض برق بیان کردیم، امکان استعلام قبض را هم فراهم می کنند.

منبع : پرداخت قبض برق





:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 شهريور 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: