پاسپورت خانواری
نوشته شده توسط : sevda
مقدمه

پاسپورت خانواری از جمله مدارکی است که اتباع خارجی برای سکونت در کشور ایران و برخورداری از امکانات مختلف درمانی، آموزشی و غیره باید دریافت کنند. بر اساس قوانین بین المللی، تمام شهروندان در سراسر دنیا برای ورود به کشوری دیگر و اقامت در آن، مستلزم دریافت اجازه کشور میزبان هستند. این اجازه هم از طریق دریافت پاسپورت یا گذرنامه صورت می پذیرد. البته دریافت پاسپورت کشور مبدا به تنهایی برای ورود به کشورهای مقصد کافی نیست؛ مگر این که بر اساس روابط و توافق نامه های ثبت شده بین کشورها، به مدرکی دیگری نیاز نباشد. در غیر این صورت، مهاجرین باید نسبت به اخذ ویزای کشور مقصد هم اقدام نمایند که به معنی دریافت اجازه نهایی است. به هر حال، دریافت گذرنامه خانواری اتباع یا سایر انواع پاسپورت، اولین گام برای وارد شدن به کشورهای مقصد از جمله کشور ما ایران است؛ از این رو، تمام اتباع خارجی از جمله افرادی که تابعیت افغانستانی دارند، ابتدا باید نسبت به دریافت پاسپورت یا گذرنامه خانواری اقدام نمایند.

بعد از این که اتباع خارجی فرایند لازم برای دریافت این نوع پاسپورت را طی کرده و آن را دریافت نمودند، می توانند به کشور ایران وارد شده و از خدماتی که به مهاجرین مجاز ارائه می شود، برخوردار گردند. نکته حائز اهیمت در این رابطه، تمدید مرتب گذرنامه است. به عبارت دیگر، مهاجرین باید در موعد مقرر نسبت به تمدید پاسپورت خانواری خود اقدام کنند. این کار در گذشته توسط ادارات کشور مبدا انجام می گرفت. برای مثال، تبعه افغان جهت تمدید گذرنامه خود باید به ادرات کشور افغانستان مراجعه می کردند؛ اما اکنون امکان انجام این کار از طریق دفاتر خدمات و اشتغال اتباع خارجی فراهم شده است. به این ترتیب، اتباع خارجی از جمله افغانستانی های مقیم ایران می توانند به سادگی فرایندهای مربوط به دریافت یا تمدید پاسپورت شان را انجام دهند. کافی است مدارک تمدید گذرنامه خانواری را به صورت کامل آماده کرده و به دفاتر مربوطه مراجعه نمایند. در ادامه، جزئیات مربوط به تمدید پاسپورت و هزینه آن را برایتان آورده ایم. 



پاسپورت خانواری چیست؟

مدارک گوناگونی جهت ورود و خروج شهروندان کشورهای مختلف به سایر کشورها وجود دارد که پاسپورت یک مورد بین المللی و مورد قبول تمام کشورهای دنیا است؛ اما در بسیاری از موارد، کشورهای همسایه یا کشورهایی که به هر دلیل با هم روابط بهتری دارند، ممکن است توافق نامه هایی را امضاء کنند تا شهروندان بدون نیاز به مدارک اضافی بتوانند تردد کنند. گاهی اوقات هم این توافق نامه ها شرایط کلی تردد را راحت تر می کنند. پاسپورت خانواری هم یکی از مدارکی است که بر اساس همین توافق ها ایجاد شده و امکان تردد اتباع به خصوص افغانستانی های را ساده تر کرده است. این نوع گذرنامه حتی برای اقامت در ایران و استفاده از انواع خدمات آموزشی، درمانی، اشتغال و موارد این چنینی دیگر هم بسیار مفید است. در همین راستا، بخش قابل توجهی از مهاجرین از جمله اتباع افغانستانی به دریافت این نوع پاسپورت تمایل پیدا کرده اند. در سال های اخیر هم تعداد زیادی گذرنامه خانواری اتباع برای ورود به ایران صادر شده است.

 

پاسپورت خانواری

البته دقت داشته باشید که گذرنامه های خانواری اولین مدرک تعیین شده جهت تردد اتباع خارجی به ایران نیستند؛ بلکه در طول سال های گذشته توافق های متعددی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان به عنوان کشوری که بیش ترین مهاجر ورودی را دارد، به انجام رسیده است. در ابتدا، کارت های با عنوان «آوارگان افغان» برای مهاجرانی که از این کشور وارد ایران می شدند، صادر می شد. یعنی خبری از دریافت گذرنامه خانواری و تمدید پاسپورت خانواری نبود. دلیل نام گذاری این کارت ها هم این بود که بخش عمده ای از مهاجران اولیه افغانستانی را آوارگانی تشکیل می دادند که به دلیل جنگ، خانه و زندگی شان را از دست داده بودند. جمهوری اسلامی ایران هم به منظور کمک به این اتباع، کارتی با عنوان کارت آوارگان برای آن ها صادر می کرد تا بتوانند با استفاده از آن به کشور وارد شده و از خدمات موجود به صورت رایگان استفاده نمایند؛ اما کم کم این مدرک با کارت آمایش و پاسپورت خانواری جایگزین شد.

در واقع مدتی پس از صدور کارت آوراگان، طرح دیگری با عنوان کارت آمایش به مرحله اجرا درآمد. شرایط مربوط به صدور این کارت هم تا حد زیادی مشابه به کارت آوراگان بود. با این تفاوت که برخی از ویژگی های آن تغییر کرده و خدمات جدیدی هم به آن افزوده شده بود. در نهایت، گذرنامه خانواری آخرین طرحی بود که پیش بینی شده و به مرحله اجرا درآمد. این طرح تا همین الان هم فعال بوده و برای آن دسته از اتباع که قصد ورود به کشور را دارند یا در ایران اقامات داشته و صاحب همسر و فرزند شده اند، صادر می شود. البته گذرنامه خانواری باید به صورت مرتب تمدید شود تا امکان استفاده از آن جهت برخورداری از خدمات مختلف وجود داشته باشد. در ادامه، روش دریافت، تمدید و مدارک تمدید  پاسپورت خانواری را به صورت مفصل برای تان توضیح خواهیم داد؛ این گونه به سادگی می توانید نسبت به دریافت این نوع گذرنامه اقدام کرده و در موعد مقرر آن را تمدید نمایید.

 

 

دریافت پاسپورت خانواری

با توجه به توضیحاتی که در بخش قبل ارائه دادیم، اکنون می دانید که گذرنامه خانواری یکی از مدارکی است که امکان دریافت اقامت کشور ایران و استفاده از خدمات گوناگون در این کشور با استفاده از‌ آن وجود دارد. اما سوالی که در این مورد وجود دارد، نحوه دریافت گذرنامه خانواری اتباع است. در واقع، آن دسته از اتباع خارجی که قصد ورود به کشور ایران را داشته یا کسانی که در سال های گذشته به کشور وارد شده و تشکیل خانواده داده اند، می خواهند بدانند که به چه صورت می توانند این گذرنامه ها را دریافت کنند. در این رابطه باید بگوییم که بر اساس توافق نامه هایی که بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت افغانستان رخ داده است، امکان دریافت گذرنامه و تمدید پاسپورت خانواری برای اتباع این کشور بسیار ساده شده است. البته این شرایط تنها برای افغانستانی ها مقیم ایران نبوده و اتباع سایر کشورهای خارجی که قصد اقامت در ایران و برخورداری از خدمات مختلف را دارند، فراهم است.

 

گذرنامه خانواری اتباع

در سال های گذشته، اتباع افغانستانی یا اتباع سایر کشورها جهت دریافت گذرنامه های خانواری باید به نهادهای مربوطه در کشور خود مراجعه می کردند. در اصل، قوانین کلی و بین المللی برای دریافت پاسپورت هم بر این اساس است. اما این موضوع کار را جهت دریافت پاسپورت به خصوص برای اتباعی که ساکن ایران بودند، سخت می کرد. به همین خاطر، در ادامه امکان دریافت این نوع گذرنامه در خاک ایران هم فراهم شد. به این ترتیب، متقاضیان باید مدارک مورد نیاز جهت دریافت یا مدارک تمدید گذرنامه خانواری را آماده کرده و به مکان هایی که جهت این امر در نظر گرفته شده است، مراجعه می کردند. این مکان های تعیین شده همان دفاتر خدمات و اشتغال اتباع خارجی هستند یا دفاتر کفالت هستند که در شهرهای مختلف کشور وجود دارند. در نتیجه، اتباع افغانستانی یا سایر اتباع خارجی نیازی به مراجعه مستقیم به دفاتر مربوطه در کشور خود یا حتی سفارت خانه های کشورشان در ایران ندارند و کارشان بسیار ساده تر می شود.

پس اگر شما هم جزء آن دسته اتباع خارجی هستید که قصد تمدید یا دریافت پاسپورت خانواری را دارید، باید مدارک لازم را آماده کرده و به نزدیک ترین دفتر کفالت در محل زندگی تان مراجعه کنید. دقت داشته باشید که مهلت اعتبار این پاسپورت ها برای همه اتباع به یک صورت نبوده و با توجه به شرایط مختلف، تعیین می شود. معمولا بر اساس عواملی مانند همین میزان اعتبار گذرنامه، هزینه دریافت آن هم متفاوت خواهد بود. در ادامه، مدارک مورد نیاز جهت دریافت گذرنامه خانواری اتباع و تمدید آن را هم به صورت کامل برای تان آورده ایم تا قبل از مراجعه نسبت به این موارد آگاهی کامل داشته باشید. این گونه می توانید مدارک لازم را از قبل آماده نموده و در هنگام مراجعه به دفاتر کفالت با مشکل مواجه نشوید؛ هم چنین هزینه های لازم برای دریافت و تمدید این گذرنامه ها را هم بررسی خواهیم کرد تا بدانید جهت این امر باید چه مبلغی هزینه کنید.

 

تمدید پاسپورت خانواری

اکنون که روش دریافت گذرنامه خانواری را می دانید، به سادگی می توانید اقدامات لازم جهت این امر را انجام داده و این مدرک را برای خود یا خانواده تان دریافت کنید. نکته مهم دیگری که در این رابطه وجود دارد، نیاز به تمدید پاسپورت خانواری است. در واقع، اتباع باید هر چند وقت یک بار که اعتبار این پاسپورت ها به پایان می رسد، جهت تمدید آن اقدام نمایند. در صورتی که این مدارک تمدید نشوند، امکان استفاده از آن ها برای دریافت خدماتی نظیر اشتغال، رفت و آمد به کشور، آموزش، درمان یا موارد این چنینی دیگر وجود نخواهد داشت؛ بنابراین، اتباع خارجی باید سعی کنند مدتی قبل از به پایان رسیدن مهلت پاسپورت، با ارائه مدارک تمدید گذرنامه خانواری ، اقدامات لازم جهت این کار را انجام دهند. زیرا اگر مهلت اعتبار قانونی پاسپورت شان به پایان رسد، کارشان برای تمدید آن دشوار شده و باید بسیاری از مراحل را از ابتدا طی کنند که مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی است.

 

تمدید پاسپوت خانواری

اما روش تمدید روادید پاسپورت خانواری هم کاملا مشابه با نحوه دریافت این گذرنامه ها است. یعنی متقاضیان باید به دفاتر کفالت یا دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی مراجعه نموده و درخواست شان را جهت تمدید پاسپورت ارائه دهند. به این ترتیب، دفاتر مدارک مربوطه و درخواست ها را دریافت نموده و به کانون های اصلی صدور روادید کشور افغانستان در ایران ارسال می کنند. مدتی بعد، مدارک بررسی شده و در صورت عدم وجود مشکل، اقدامات لازم جهت دریافت گذرنامه خانواری اتباع انجام خواهد شد. البته این کار یعنی مراجعه به دفاتر کفالت برای تسهیل کار اتباع مقیم ایران جهت دریافت پاسپورت پیش بینی شده است. اتباعی که در کشور خود ساکن هستند و قصد دارند پس از دریافت گذرنامه خانواری به ایران وارد شوند، می توانند این کار را از طریق مراکز مربوطه در همان کشور انجام دهند. به هر حال، برای این کار به یک سری مدارک نیاز خواهید داشت که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.

مدارک مورد نیاز برای تمدید پاسپورت خانواری

همان گونه که اشاره کردیم، اتباع خارجی جهت تمدید پاسپورت خانواری خود می توانند در کشور خود یا در کشور ما اقدام نموده و از این طریق محدودیتی نخواهند داشت. اما روش انجام این کار متفاوت خواهد بود. به این صورت که اتباع در کشور خود باید به مراکز صدور پاسپورت مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه دهند؛ ولی در ایران با مراجعه به دفاتر کفالت می توانند این کار را انجام دهند. به هر حال، چیزی که جهت ثبت درخواست در کشور مبدا یا ایران برای دریافت گذرنامه مشترک است، مدارک مورد نیاز می باشد. متقاضیان باید از این مدارک آگاه بوده و در هنگام مراجعه به مکان های مربوطه نسبت به ارائه آن ها اقدام کنند. به همین خاطر، در این بخش مدارک تمدید گذرنامه خانواری را برای تان آورده ایم تا با اطلاع کامل از این موضوع، قبل از مراجعه حضوری نسبت به آماده سازی آن ها اقدام نمایید. این مدارک به شرح ذیل می باشند:

  •  اصل گذرنامه خانواری؛ متقاضیان باید اصل گذرنامه خانواری را برای خود و هر یک از اعضای خانواده که قصد تمدید آن را دارند، به دفاتر کفالت ارائه دهند. دقت داشته باشید که جهت تمدید پاسپورت، باید قبل از به پایان رسیدن مهلت آن اقدام کنید. در غیر این صورت، جهت این امر با مشکل رو به رو خواهید شد.
  •  کارت بانکی به منظور پرداخت هزینه های تمدید یا دریافت پاسپورت خانواری ؛ جهت صدور یا تمدید گذرنامه های خانواری برای اتباع خارجی هزینه های مشخصی تعیین شده که در هنگام مراجعه به دفاتر کفالت دریافت می شوند. این هزینه ها هم تنها از طریق کارت های بانکی دریافت می شوند. پس آن دسته از اتباع خارجی که قصد تمدید پاسپورت شان را دارند، باید یک کارت بانکی جهت پرداخت هزینه ها همراه داشته باشند.

در صورتی که با همراه داشتن این مدارک ساده به دفاتر کفالت مراجعه کنید، درخواست تمدید گذرنامه خانواری اتباع به سرعت برای شما ثبت شده و فرایند مربوطه آغاز می شود. در نتیجه، مدتی بعد پاسپورت جدید برای تان صادر شده و می توانید از آن به منظور دریافت خدمات گوناگون در کشور ایران استفاده نمایید.

 

هزینه تمدید پاسپوت خانواری

در بخش قبل روش تمدید پاسپورت خانواری را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم؛ بنابراین اکنون جهت تمدید این گذرنامه با مشکلی رو به رو نخواهید بود؛ اما یکی از سوالات مهم بسیاری از تبعه های خارجی در این باره، هزینه تمدید گذرنامه خانواری است. در واقع، این افراد می خواهند بدانند که آیا برای تمدید این مدرک خود باید هزینه ای بپردازند یا خیر. در صورتی که جهت این امر نیاز به پرداخت هزینه وجود دارد، مبلغ آن چه قدر است. در پاسخ به این سوال کاربران باید بگوییم که تمدید گذرنامه مستلزم دریافت هزینه بوده و به صورت رایگان انجام نمی گیرد. البته این هزینه با توجه به شرایط تمدید از جمله مدت اعتبار که کاربران انتخاب می کنند، متفاوت است؛ یعنی هزینه تمدید برای تمام اتباع خارجی یکسان نیست. پس با آگاهی از این مقدار در کنار مدارک تمدید گذرنامه خانواری ، باید مبلغ لازم را هم آماده داشته باشید تا در هنگام ثبت درخواست با مشکل مواجه نشوید.

 

هزینه تمدید پاسپورت خانواری

بر اساس اطلاع رسانی های انجام شده از طریق دفاتر خدمات اقامات و اشتغال اتباع خارجی، هزینه تمدید پاسپورت به صورت دلاری تعیین شده است. البته دریافت آن به صورت ریالی است. به این شکل که مبلغ هزینه تمدید گذرنامه شما با توجه به نرخ روز دلار، به ریال محاسبه شده و سپس دریافت می گردد. به هر حال، میزان هزینه تمدید کردن پاسپورت خانواری با توجه به میزان اعتبار، به شکل زیر می باشد:

 

هزینه تمدید هر جلد پاسپورت برای مدت ۱ سال ۲۱ دلار 
هزینه تمدید هر جلد پاسپورت برای مدت ۲ سال ۴۱ دلار
هزینه تمدید هر جلد پاسپورت برای مدت ۳ سال ۶۱ دلار

پس بعد از این که جهت تمدید گذرنامه خانواری اتباع به دفاتر کفالت مراجعه می کنید، بر اساس مدت اعتبار مد نظر شما برای تمدید، هزینه مربوط به این فرایند مشخص گردیده و اطلاع رسانی می شود. این هزینه بر اساس نرخ روز دلار، به ریال محاسبه شده و پرداخت با ریال انجام می گیرد. البته علاوه بر این هزینه که به منظور تمدید پاسپورت خانواری دریافت می شود، هزینه دیگری هم به عنوان هزینه خدمات تعیین شده است. این مبلغ در حال حاضر برای هر جلد پاسپورت ۳۵ هزار تومان می باشد که ممکن است در ادامه افزایش پیدا کند. 

 

گرفتن گواهینامه با پاسپورت خانواری

دریافت گذرنامه خانواری امکان استفاده از خدمات متعددی را در کشور ایران برای اتباع فراهم می کند. رفت و آمد به خارج از مرزهای کشور، استفاده از خدمات آموزشی، درمان و اشتغال برخی از مهم ترین آن ها محسوب می شوند. اما اتباع خارجی می خواهند بدانند که آیا امکان گرفتن گواهینامه هم با این پاسپورت وجود دارد یا خیر؛ چرا که اخذ گواهی نامه رانندگی یکی از چالش های مهم اتباع در کشور ایران محسوب می شوند. در این رابطه باید بگوییم که امکان گرفتن گواهینامه با این نوع پاسپورت وجود دارد. منتهی باید پاسپورت شما دارای اعتبار باشد؛ از این رو اگر مهلت پاسپورت شما به پایان رسیده باشد، ابتدا باید با همراه داشتن مدارک تمدید گذرنامه خانواری به دفاتر کفالت مراجعه نموده و آن را تمدید کنید. در غیر این صورت، مشکلی جهت دریافت گواهینامه با این پاسپورت نخواهید داشت. کافی است اقدامات مربوطه را به صورت گام به گام انجام داده و از سایر فاکتورهای مورد نیاز در قانون جمهوری اسلامی ایران هم برخوردار باشید.

 

مدارک تمدید گذرنامه خانواری اتباع

زیرا در کنار برخورداری از مدرک قانونی جهت اقامت از جمله همین پاسپورت خانواری، شرایط دیگری هم برای دریافت گواهی نامه برای اتباع در کشور ایران وجود دارد. متاهل بودن، داشتن معرفی نامه از یک ارگان خاص و داشتن نامه از سرپرستی دانشجویان خارجی برخی از مهم ترین شرایط دیگر جهت دریافت پاسپورت این افراد محسوب می شوند. به هر حال، اگر از نظر گذرنامه خانواری اتباع و سایر شرایط مورد نیاز با مشکلی مواجه نباشید، می توایند مراحل دریافت گواهینامه را طی کنید. این مراحل شامل موارد زیر می شوند:

  1. ۱در اولین گام، باید جهت دریافت گذرنامه اتباع درخواست داده تا جهت انگشت نگاری و احراز هویت به اداره آگاهی معرفی شوید. در صورتی که سابقه کیفری خاصی نداشته باشید، پاسخ این ارگان مثبت بوده و یک معرفی نامه برای شهرک آزمایش محل سکونت خود دریافت می کنید.
  2. ۲با داشتن معرفی نامه، در یک آزمون رانندگی شرکت خواهید کرد و در صورت قبولی، یک کاردکس به شما داده می شود که حاوی عکس شما و امضای مسول مربوطه است. اکنون می توانید به یک آموزشگاه رانندگی مراجعه کرده و جهت شرکت در تمرینات و آموزش ها، ثبت نام نمایید.
  3. ۳در آخر هم باید در تمام آزمون ها تئوری و عملی شرکت کرده و قبول شوید. به این ترتیب پس از ارائه مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه ها، گواهینامه شما صادر خواهد شد.

در این بخش نحوه دریافت گواهینامه با استفاده از گذرنامه خانواری را برای تان توضیح دادیم. پس در صورت تمدید پاسپورت خانواری خود و انجام این مراحل، به سادگی می توانید نسبت به دریافت گواهینامه اقدام کنید.

منبع : پاسپورت خانواری





:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 شهريور 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: