نوبت دهی اجرای احکام
نوشته شده توسط : sevda
مقدمه

نوبت دهی اجرای احکام  امکانی است که قوه قضاییه برای مدیریت مراجعات حضوری در ایام شیوع بیماری کرونا راه‌اندازی کرد. سامانه نوبت دهی اجرای احکام بستری مناسب برای دریافت نوبت قبل از مراجعه حضوری به واحد های اجرای احکام دادگستری به منظور تسهیل کار مراجعین این واحد ها است. در واقع، تمامی افرادی که به هر دلیلی قصد مراجعه به یکی از واحدهای اجرای احکام دادگستری را دارند، می توانند برای جلوگیری از ایجاد ازدحام به سامانه نوبت دهی اجرای احکام مراجعه کنند و نسبت به دریافت نوبت برای مراجعه حضوری خود اقدام نمایند. 
خدمت نوبت دهی اجرای احکام شورای حل اختلاف در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، قم، کرج و خمینی شهر ، در دسترس است و مراجعین می‌توانند با مراجعه به سامانه نوبت دهی اجرای احکام نسبت به دریافت نوبت مراجعه حضوری خود اقدام کنند. در این مقاله در مورد این سامانه ، نحوه ورود و چگونگی استفاده از خدمات سامانه نوبت دهی اجرای احکام توضیح  خواهیم داد. 

 



سامانه نوبت دهی اجرای احکام

با توجه به اینکه یکی از مهم ترین عواملی که باعث گسترش شیوع بیماری کرونا می شود، این است که افراد در مراکز شلوغ و پر ازدحام قرار می گیرند، می توان به راحتی با ایجاد بسترها مناسب ازدحام و جمعیت زیاد مردم در واحدهای مختلف دولتی را کاهش داد.
قوه قضاییه، برای این موضوع یک گام موثر را برداشته است. به طوری که تمامی افرادی که قصد مراجعه حضوری به سامانه نوبت دهی اجرای احکام را دارند، می توانند قبل از مراجعه به واحدهای اجرای احکام، به سامانه نوبت دهی اجرای احکام مراجعه کنند و یک نوبتی را بر اساس روز و ساعت مشخصی دریافت کنند.
لازم به ذکر است که امکان انتخاب روز و ساعت نوبت از سامانه نوبت دهی اجرای احکام وجود دارد. بنابراین، افراد می توانند بسته به شرایط و زمان خالی خودشان بهترین نوبت خالی را دریافت کنند و در روز و ساعت تعیین شده به واحد اجرای احکام مورد نظر  خود مراجعه کنند.

 

 

راهنمای نوبت دهی اجرای احکام

سایت عدل ایران، سامانه ای است که برای ارائه خدمات مختلف غیر حضوری به افراد حقیقی و حقوقی در سطح کشور راه اندازی شده است. این سامانه امکانات مختلفی را به افراد ارائه می کند که یکی از این امکانات، نوبت دهی اجرای احکام می باشد.افرادی که قصد مراجعه به واحدهای اجرای احکام را دارند، می توانند با مراجعه به سایت عدل ایران نوبت دهی اجرای احکام، قبل از مراجعه به واحدهای اجرای احکام، یک نوبت اینترنتی دریافت کنند و سپس در یک روز و ساعت مشخصی به واحد اجرای احکام مورد نظر خودشان مراجعه کنند. 

 توجه :  قبل از اینکه آموزش ورود به سامانه عدل ایران و نحوه دریافت نوبت قضایی را ذکر کنیم. ذکر این نکته لازم است که تنها افرادی می توانند به این روش نوبت اجرای احکام دریافت کنند که قبلا ثبت نام سامانه ثنا قوه قضاییه را انجام داده و احراز هویت نیز شده باشند. بنابراین، اگر قصد دریافت نوبت اینترنتی اجرای احکام را دارید، می بایست ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنید و سپس، با دریافت رمز شخصی به سامانه نوبت دهی واحدهای اجرای احکام وارد شود. 

حال مراحل ورود به سایت عدل ایران و اخذ نوبت اجرای احکام را ارائه می‌دهیم. این مراحل به صورت زیر می‌باشند ؛ 

  1. ۱ابتدا باید در مروگر خود « سایت عدل ایران » را جستجو کنید و یا آدرس adliran.ir را در مرورگر خود قرار داده و کلیک کنید.
  2. ۲در نتایج به دست آمده برای ورود به سامانه نوبت دهی اجرای احکام ، بر روی اولین لینک ظاهر شده به نام « سامانه خدمات الکترونیک قضایی » کلیک کنید. 

    سایت عدل ایران برای نوبت دهی اجرای احکام

  3. ۳در این قسمت صفحه اصلی سامانه عدل ایران برای شما باز می‌شود. جهت اخذ نوبت از سامانه نوبت دهی اجرای احکام ، در نوار سمت راست صفحه بر روی گزینه « سامانه نوبت دهی قضایی » کلیک کنید. 

    نوبت دهی قضایی برای اخذ نوبت اجرای احکام

  4. ۴در این قسمت پنجره زیر برای شما باز می‌شود که در آن باید مشخصات « ثنا » خود را وارد کنید. توجه داشته باشید که اگر از قبل در « سامانه ثنا » ثبت نام نکرده باشید امکان استفاده از خدمات سامانه نوبت دهی اجرای احکام را ندارید. در واقع اولین مرحله ورود به سامانه نوبت دهی اجرای احکام ، در اختیار داشتن کد ثنا است. 

    ورود به سامانه جهت نوبت دهی اجرای احکام

  5. ۵پس از وارد کردن مشخصات ثنا خود ، وارد سامانه نوبت دهی قضایی می‌شوید و پنجره زیر برا ی شما نمایش داده می‌شود. انواع زمینه های نوبت دهی این سامانه را می‌بینید که متقاضی می‌تواند از آنها استفاده کند. جهت اخذ نوبت اجرای احکام باید گزینه « اخذ نوبت برای واحد های قضایی و شبه قضایی » را انتخاب کنید.

    انتخاب نوع نوبت جهت نوبت دهی اجرای احکام

  6. ۶در مرحله بعد روش های دریافت نوبت قضایی برای شما نمایش داده می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از « شماره پرونده » ، « شماره ابلاغیه » و « بر اساس واحد قضایی » نسبت به دریافت نوبت اجرای احکام خود اقدام کنید. اگر قصد استفاده از شماره پرونده قضایی خود را دارید ، با انتخاب روش « شماره پرونده » وارد صفحه زیر می‌شوید که باید شماره پرونده خود را در کارد مربوطه وارد کنید و با تکمیل مراحل بعد نوبت خود را دریافت کنید. 

    استفاده از شماره پرونده جهت نوبت دهی اجرای احکام

  7. ۷چنانچه قصد دارید با استفاده از « شماره ابلاغیه » خود وارد سامانه نوبت دهی اجرای احکام بشوید. پس از انتخاب روش « اخذ نوبت با شماره ابلاغیه » ، شماره ابلاغیه خود را در کادر مربوطه وارد کرده و پس از تکمیل مراحل آتی ، نوبت قضایی خود را دریافت می‌کنید. 

    استفاده از شماره ابلاغیه جهت نوبت دهی اجرای احکام

  8. ۸اگر قصد استفاده از روش سوم یعنی « اخذ نوبت بر اساس واحد قضایی » را دارید ؛ پس از انتخاب این گزینه باید مراحل خواسته شده را به صورت کامل انجام داده و نوبت قضایی خود را دریافت کنید. 

    اخذ نوبت اجرای احکام بر اساس واحد قضایی

در این قسمت نحوه کار با سامانه نوبت دهی اجرای احکام را توضیح دادیم. برای دریافت نوبت اجرای احکام طی نمودن مراحل بالا به صورت دقیق و بدون مشکل الزامیست. 

 

نوبت دهی اجرای احکام شورای حل اختلاف

شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که تفاوت شورای حل اختلاف با سایر مراجع قضایی چیست؟ باید بگوییم که تمام مراجع قضایی و شورای حل اختلاف نیز جزو زیر مجموعه های قوه قضاییه می‌باشند. تنها تفاوتی که این مراجع و دستگاه ها با یکدیگر دارند، تفاوت در نوع و فرم پرونده هایی است که در مراجع مختلف بررسی و پیگیری می‌شوند. برای مثال ؛ شورای حل اختلاف وظیفه رسیدگی به پرونده های دعاوی مالی ، تمامی دعاوی مربوط به تخلیه عین مستاجر ، دعاوی تعدیل اجاره بها ، صدور گواهی حصر وراثت ، ادعای اعسار از پرداخت محکوم به ، دعاوی خانواده راجع به جهیزیه و نفقه ، جرائم تعزیری و ... را برعهده دارد. در حالی که سایر مراجع قضایی وظیفه رسیدگی به سایر دعاوی و جرائم را عهده دار هستند. به صورت کلی شورای حل اختلاف نهادی است که برای ایجاد صلح و میانجی‌گری بین مردم ایجاد شده است و بر همان سنت ریش سفیدی قدیم استوار است. شورای حل اختلافی که در جایی غیر از شهر ها مثلا روستا ها و یا سایر مناطق کم جمعیت تشکیل می‌شود، حق رسیدگی و صدور رای در دعاوی را نخواهد داشت و تنها جهت برگرداندن صلح و میانجی‌گری می‌تواند عمل کند. 

نوبت دهی اجرای احکم شورای حل اختلاف

نحوه نوبت دهی اجرای احکام شورای حل اختلاف نیز به همان صورت دریافت نوبت اجرای احکام است که پیش از این توضیح داده‌ایم. تمامی درخواست ها برای اخذ نوبت قضایی چه در شورای حل اختلاف و چه در سایر مراجع قضایی تنها و باید در سامانه عدل ایران ثبت و پیگیری شوند . 

 

نکات نوبت دهی اجرای احکام عدل ایران

تا اینجا نحوه اقدام در سایت عدل ایران جهت نوبت دهی اجرای احکام را توضیح دادیم. در مورد سامانه نوبت دهی اجرای احکام نکات قابل توجهی وجود دارند که شما باید قبل از اقدام برای اخذ نوبت اجرای احکام به آنها توجه داشته باشید. مهم ترین نکات مذکور به شرح زیر می‌باشند؛

  •  نکته حائز اهمیت برای دریافت نوبت اجرای احکام این است که شما قبلا در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید. ثبت نام در سامانه ثنا در دو مرحله اولیه و مرحله احراز هویت انجام می شود و به تازگی هر دو مرحله ثبت نام برای افراد حقیقی غیر حضوری انجام می شود.
  •  در صورتی که زمان دریافت نوبت خود را فراموش کرده اید و یا به هر دلیلی قصد مشاهده نوبت های دریافت شده را دارید، می توانید پس از ورود به سامانه نوبت دهی مراجع قضایی، بر روی گزینه «پیگیری نوبت» کلیک کنید. در این قسمت دو روش جستجو برای مشاهده نوبت های دریافت شده وجود دارد، یکی از آن به وسیله تاریخ است و دیگری به وسیله کد رهگیری نوبت دریافت شده شما می باشد.
  •  در صورتی که به هر دلیلی نمی توانید در زمان و ساعت تعیین شده به مراجع قضایی مراجعه کنید؛ می توانید با مراجعه به قسمت ابطال نوبت، نوبت خود را باطل کنید.
  •  اخذ نوبت اجرای احکام برای هیچکدام از مراجع قضایی ، به صورت حضوری مقدور نمی‌باشد. 

منبع : نوبت دهی اجرای احکام





:: بازدید از این مطلب : 147
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 شهريور 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: